Firman Boys vann Årets Råttjävlar

Regerande mästarna Råsunda FC floppade i Black Armys turnering Årets Råttjävlar. Grattis istället till Firman Boys som vann en rafflande final inne på Råsunda Fotbollsstadion.

Nej, årets upplaga av Årets Råttjävlar blev ingen succé för Råsunda FC som vann så sent som 2011. I gruppspelet blev det odiskutabla 0-2 mot Firman Boys och förvisso seger med 1-0 mot polarna i mediokra ”Hetast när det gäller”, men det blev inte mycket roligare än så.

RFC gick till kvartsfinal och ställdes då mot La Garra Negra. Ett ”LGN” som inte riktigt stod att känna igen då säkert hälften inte var latinos utan vanliga Svensson. Antingen toppade man med spelare utifrån, eller så fick man inte tillräckligt med spelare från de egna leden. Alltså inget fel med det, vi plockade också in ett par spelare (men det var inte tal om toppning, snarare utfyllnad).

(Tillägg: Det blev ett himla liv efter texten ovan, jag blev kallad horunge, djurgårdare, golare och blev anklagad för att vara dålig förlorare. Så, en rättelse kan ju vara på sin plats: Det var en iaktagelse, det var väl mest att den blev lite omedvetet överdriven av mig. Och det tar jag på mig, det blev fel. Och låter mer fel i en text. För det var inte hälften svennar heller, ser jag när jag kollade på lagbilden. ”LGN” var bra och vann rättvist mot oss, och jag har ju poängterat att vi tagit in två spelare utanför Råsunda FC, det är ju inget fusk med det, precis som jag inte ansett det vara fusk OM ”LGN” nu hade tagit in utomstående. Och bra, nu har vi konstaterat att ”svennar” var med i laget redan 2008 – jag kommer inte ihåg exakt vilka som spelade med vilka lag då, det enda jag tänkte på att de gånger jag mött ”LGN” på bortamatcher och på Norra så ha de varit latinos. Nej, nu får de sluta grina…)

Årets turnering bestod av fyra grupper med tre lag i varje där både ettan och tvåan gick vidare. Jag glömde skriva ner resultaten så jag hoppar direkt till semifinalerna. Där vann Firman mot Kryckans gäng medan Firman Boys Huddinge slog La Garra Negra (tror jag fick det rätt där).

Finalen var spännande. Det var också bra drag på läktaren från Sol Invictus som hånade Baran som valt att köra med Firman. Han fick höra en och annan ramsa, och de var inte rumsrena.

Två bra målvakter (där FB:s keeper hade mest att göra) gjorde att matchen stod 0-0 vid full tid (2×15 minuter). Man körde tio minuters Golden goal där Baran, efter runt fyra minuter, satte bollen bakom Marcus, en bekant från Aspudden, i Huddinge-målet. Målskytten gjorde sitt bästa för att håna polarna på Norra stå.

Stort jubel förstås och FB var värdiga vinnare. Redan sedan de slagit oss med 2-0 i gruppspelet sa jag att de skulle vinna hela skiten. De hade ett jävligt starkt lag, och min kompis Charbel kände igen några stycken duktiga spelare Löfströms United som vi hade i vår serie för ett eller två år sedan. De vann då. En bekant förklarade för mig att det bara var ”grabbar” och det var det säkert men det spelar ingen roll, det som krävs för att man ska vara med är att man är gnagare (precis som jag alltså poängterat att vi hade folk som normalt sett inte spelar med RFC).

Grattis till ”FB” som tag vare segern nu får behålla vandringspokalen efter sina tre segrar: 2007, 2008 och alltså 2012. Tidigare har Kryckans Gäng vunnit turneringen vid tre tillfällen, nämligen 2003, 2004 och 2005.

* * *

Sammanfattningsvis? En lyckad turnering, sånär som på vädret, men det är ju svårt för Black Army att styra över det. Borde ha varit mer folk på plats förstås, inte minst Firman hade ett stort följe på Gubbängens sportfält 2011.

Starkt av Black Army att få till semifinaler och final inne på Råsunda. Får väl tacka förbundet också för att man tillät spel på den heliga marken.

Som jag fick förklarat för mig ville Firman vinna extra mycket i år eftersom fotbollsförbundet skulle lyfta fram vinnarna på något sätt.

* * *

En lång, blöt dag är över… Roligast var besöket inne på Råsunda. Jag och två från ”Hetast…” fick en liten rundtur inne i Råsundas katakomber. Vaktmästaren ”Robban” Limpar släppte in oss i AIK:s och landslagets omklädningsrum och även in på hans kontor. Det var hur häftigt som helst (se bildspelet). Man märkte att han var stolt över det, ”Robban”. Och det med all rätt.

Så berättade han några anekdoter… Först om någon ung provspelare som satt sig på Krister Nordins plats i omklädningsrummet.

– Du, det där är min plats, hade ”Krille” sagt.

– Jaha, och?, svarade ynglingen.

Det slutade med att Nordin tacklade killen bryskt ute på planen under träningen, och killen fick bäras av planen. Något i den stilen…

Den andra anekdoten var en tv som sitter i hörnan innanför dörren. Samtliga spelare i AIK hade skramlat till den, alla utom Patrick Englund.

– Jag ser den ändå inte härifrån, hade han sagt.

Saken är den att omklädningsrummet ligger i en vinkel, som ett ”L”. Och Englund satt längst in i hörnan…

* * *

AIK:s farmarklubb Akropolis föll med 2-0 borta mot Sirius, tränat av ex-gnagaren Kim Bergstrand. Legenden Björn Kindlunds 15-årige son Oscar fick göra ett inhopp. Inte dåligt.

…och samtidigt föll Hammarby med 1-0 hemma mot Kenny Paveys Ljungskile, fast i Superettan.

* * *

Skönt att det kan vara så pass skön stämning mellan supportrarna, det var på sätt och vis roligast i dag, att olika grupperingar respekterar varandra och uppträder schysst.

* * *

Glöm inte att följa mig via Twitter. Och Instagram: joakimhall

* * *

Tyvärr dök ingen AIK-spelare upp, trots att jag skickade inbjudan till de flesta i torsdags kväll (ja, för enkelhetens skull messade jag alla svensktalande som finns på Facebook).

Kan förstå att vädret inte lockade, men ändå… Folk kan offra 20 timmar av sitt liv för att se AIK spela borta mot exempelvis MFF, så jag kan ju tycka att det inte skulle vara någon större uppoffring att dra med sig några stycken och visa sitt stöd.

* * *

Passade på att fråga en bekant i Firman om det var okej att jag la upp bilder, och det var det. Alla vet ju att jag var där och tog bilder också, det kommer väl inte som någon överraskning…

Ska även ta och skicka ett gäng bilder till Black Armys hemsida då de inte hade något fotograf på plats.

* * *

Nej, ryktet stämde alltså inte. Bojan Djordjic körde inte med Firman. Han var inte ens på plats.

* * *

För Råsunda FC gäller det att hitta tillbaka till glädjen. Kunnandet finns till stora delar, det är egentligen ofattbart hur dålig vi går i division 7. Sedan är det ju en fördel om folk fortsätter att komma på träningarna…

* * *

Inget Karlberg på söndagen. Det väntas regn, och jag har ingen vidare lust att stå under ett jävla tak och ta bilder igen. Och så har Råsunda FC match mot Idrottsgatans BK på eftermiddagen. Faktiskt på Råsunda IP, det vi spenderade rätt många timmar i dag.

* * *

Nämnde att polarens unge fått Viktor Lundberg autograf i Råsundaskolan. Tänkte om han börjat extraknäcka där… Så var det inte, han gick själv i skolan och blev tillfrågad av fritidsledarna om han inte kunde komma förbi och hänga lite.

Det berättade Viktor då jag faktiskt sprang på honom i Solna centrum på lördagen (mellan två matcher). Han sa att han gärna kommit till Råttjävlar men skulle iväg, dessutom var han med sällskap. Så det är förståeligt.

* * *

Ni vet att betongmuren mellan Norra nedre och mellan är ju i landslagets färger. Vaktmästarna har pratat om att måla det gula svart efter sista landskampen på arenan och jag sa det till dem, det är ju bara att snacka med Black Army. De tyckte det var en bra idé.

* * *

Så… Nu har jag över 400 bilder att gå igenom. Det kommer att ta ett par timmar, jag får helt enkelt offra en lördagskväll.

AIKstart har faktiskt genererat drygt 7000 kronor till antingen Black Army eller AIK-Tifo! Så passa på att besök sidans sponsorer och se reklamfilmerna så genererar ni faktiskt en ganska bra summa pengar till AIK-familjen!

…och med det sagt får ni väldigt gärna trycka på gilla-knappen nedan. Uppskattas väldigt mycket, och hjälper bloggen att växa (och som tack för att jag suttit i fucking timmar med detta inlägg). Tack!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Firman Boys vann Årets Råttjävlar

 1. el mero mero skriver:

  Gör du lite research om laget 2008 (klipptet finns på u-tube) så ser du att 96% va Me idag sååååå nej vi dopar inte oss Me gårdare sååååå finns många latinos inom AIK som vill spela Me oss LGN, MEN VI har nobbat dom ,,,,Glöm inte att LGN enbart består av GNAGARE

 2. 17124solna skriver:

  Jag är inte känd för att vara särskilt uppmärksam. Har dock aldrig tidigare sett några ”svennar” i LGN… Det var dock inte menat som någon kritik, mer en iaktagelse. Såååå…

 3. el mero mero skriver:

  Sopa ,,,vi e blattar och svennar i laget d har varit sen dag numero Uno sååååå

 4. 17124solna skriver:

  Där ser man.

 5. DJurgårdarn skriver:

  Tjena,,, vi är ett gäng difare och söker joke hål och övriga bröder (bajare), Horunge!!!

 6. La Garra Negra skriver:

  fy fan va rutten du är, dålig förloare,golare och gårdare. kolla bilderna(2008 – 2011) och sök la garra negra på you tube 2008. du hittar bilder på alla svenskar som var med idag! dra inte me oss i ditt jävla fusk!! horunge!! när vi prata med dig vi gräset på råsunda varför sa du inget om du trodde att vi hade tagit in ”proffs”, blogga bakom datan bara !!! SOPPPPPPAAAAAAAA!!!

 7. Joakim Hall skriver:

  Skriver 05:12 på morgonen… Vem är en horunge? Vem har anklagat någon för ”fusk”? Det är väl inte fusk att ta in någon utanför ens gruppering, vi hade två spelare som INTE tillhör Råsunda FC och jag skriver ju också det, alltså målar jag även ut oss själva som fuskare!?

  Ta det lite jävla lugnt med din anklagelser. Det var en iaktagelse, ingenting annat. Och JA, jag har tydligen missat att ni haft svennar med tidigare.

  Ni var bättre än oss, och ni var definitivt mer taggade. Ni vann rättvist. Sluta grina nu.

 8. Joakim Hall skriver:

  Djurgårdarn: Det regnar som fan, så jag håller mig nog hemma hela dagen.

 9. Nicke skriver:

  Man kanske undrar vad den tunna,lilla, unga, blonda killen gör i Firman Boys…
  Han har sjukt stora bollar, minns i magaluf 2008 när han utmanade 4-5 norska anabola-biffar på egen hand och gjorde det bra tills han fick uppbackning av andra svenskar. Haha, visste att han var AIK men hade ingen aning om att han var med i FB.

 10. Nicke skriver:

  Glömde säga att varje kväll(vi hängde på samma ställe varje kväll, casablanca) så hade han nya brudar i knät men de dissa han snabbt när det började lukta bråk … haha sjuka jävel.

 11. Magnus skriver:

  Hamren skulle ha haft tillgång till firman grabbarna under Em då hade Em guldet bärgats.

 12. DENNIS skriver:

  …Också över till något helt annat. Europa League lottningen står för dörren. Nu på måndag lottas det. http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2013/accesslist/index.html
  Tyvärr har inte medverkande klubbar listats än. Hoppas på polskt motstånd.

 13. Pingback: Summering av uppehållet | AIK-bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.