Tisdagsfunderingar

Har stört mycket fritid just nu, och vad gör man då? Bloggar förstås. Det mest spännande är väl kvällens U21-match på Akalla BP och att det delas ut gratisbiljetter till mitt Norra Stå.

Det här med att plugga barn och fritid… Önskar att jag hade något roligare att studera. Som AIK. Shit, det skulle vara perfekt. Men nu är det som det är, har lite uppgifter som ska vara klara till på torsdag. Började men kom på att det är roligare att blogga i sådana fall. Så här sitter jag och trycker i mig kaffe och ordbajsar. Det är ändå rätt molnigt ute.

Under måndagen var det en diskussion på Gnagarforum angående kvällens U21-match mellan AIK och Hammarby (passa på att se myten medan de fortfarande finns kvar). Anledningen var att det stod olika spelplatser på olika ställen.

För att bringa klarhet i det hela ringde upp AIK:s Patric Jildefalk i går. Efter två samtal ringde han upp mig och ursäktade sig med att han stod och diskade. Han sa ”Tjenare Jocke” så han har väl mitt nummer sedan han gjorde en (!) match med supporterlaget Råsunda FC förra säsongen.

– Var står det olika planer? Jag ska in på hemsidan och uppdatera, sa den alltid lika trevlige Patric, fritt ur minnet.

Han lät hälsa att kvällens derbymöte spelas på Akalla Bollplan. Jag antydde att det är lite långt, och tänkte då främst på att jag bor i söderort.

– Äsch, det är inte så farligt. Bara att åka till slutstationen Akalla och sedan gå 500 meter. Det är ganska lätt, poängterade han.

Nu är ju AIK:s A-lagsspelare lediga men jag fick höra att Edward Owusu, Sal Jobarteh och Christian Kouakou finns med på Akalla BP.

– Men i de kommande matcherna mot Syrianska och Brage kan det vara flera A-lagsspelare med, det är fortfarande under uppehållet, sa Patric till 17124.se.

I dag kom jag att tänka på målvakten Simon Lundgren, att han kanske borde vara med i matchen. Så jag hörde av mig till honom.

– Tjena. Ja, jag ska lira ikväll, svarade han på Facebook.

Vad har du att säga om matchen?

– Jag tror inte att det kommer bli speciellt mycket finlir, planen tillåter inte det. men vi ska se till att vinna matchen till varje pris!

Du stukade foten för tiotalet dagar sedan eller så. Hur är det med den?

– Njaa inte hundra men den går att spela på en hel match.

Ah, tack Simon och lycka till.

– Ingen fara, tackar!

Se till att ta er ut till Akalla och stöd AIK mot vraken. Och om ni tar cykeln, så se till att låsa fast den ordentligt.

* * *

Får ta och gratulera vår unge jättetalang Robin Quaison. Mittfältaren har blivit uttagen till U21-laget som ska spela tre EM-kvalmatcher under juni månad, mot Ukraina, Malta och Finland. Quaison är bara 18 år och det är första gången han är uttagen till U21-truppen.

* * *

Läser på AIK:s hemsida att Helgi Danielsson fick hoppa in efter 70 minuter borta mot Frankrike. Tyvärr tappade hans Island 2-0 till 2-3. På onsdag ställs Island mot Sverige i en vänskapsmatch.

Hur det går för de andra spelarna som är iväg med sitt respektive landslag vet jag inte. Det handlar i alla fall om Celso Borges, Kyriakos Stamatopoulos och ”Crespo” Kamara. Kanske är någon mer iväg, har inte full koll.

* * *

En bekant la upp en bild på Facebook sedan hon fått ett säsongskort till hockeyn i födelsedagspresent. Jag fick ett ryck och gick in på AIK:s hemsida för att beställa ett jag med, så det är alltså gjort nu. Tror även att de har en kampanj, att det är billigare om man beställer senast på torsdag!

Egentligen har jag inte ekonomi till att köpa det, men vad fan… Det är bara att gå rätt på den stora noshörningen och beställa. Ingen återvändo liksom. Och som student blev det lite billigare, bara runt 1700 kronor inklusive slutspel.

* * *

Jobbar ju på ungdomsgård i Hägersten. När jag drog dit på måndagskvällen låg det en biljett på min gata, bara ett hundratal meter från mitt hus. Skadad som jag är blev jag nyfiken och plockade upp den. ”Coolt” tänkte jag. ”AIK-Gais, nedre onumrerat…”. Sedan läste jag: ”Pris: 0,00 + serv.avg 0,00. Fribiljett”. Vad fan…?

Jag är väl medveten om att alla klubbar delar ut gratisbiljetter. Men om man nu ska göra det, kan man inte sätta dem på den Södra familjeläktaren? Jag menar, det finns ju redan tillräckligt med ”turister” på Norra stå.

* * *

Per Karlsson har åkt till Kreta med polarna, Charlee Mian vilar upp sig i Turkiet och Niklas Backman tog med sig tjejen till något ställe i Grekland (efter tips att ”Stam”). Själv sitter jag och klurar på vad fan man ska göra i sommar? Ser inte ut att ha något jobb i alla fall. Det är ju bra kan man tycka, då finns det mycket tid till resor. Men det påverkar ekonomin…

2011 var ju fantastiskt. En vecka i Estland, lika länge i Istanbul (och åtta timmar i Paris på vägen hem), en månad i Thailand och Laos (och tre dagar i Peking på vägen hem) och så rundade jag av året med två veckor i indiska Goa.

…fast när jag tänker efter ska ju AIK ut i Europa. Så det är väl där man ska lägga pengarna om något. Min reseskildring från Luxemburg (inklusive resan i bagageluckan därifrån till Amsterdam) var en succé minns jag.

* * *

Hyllade ju de 6-7 gnagare som åkte för att se Kenny Pavey göra hattrick för Ljungskile i dagarna. Läsare med lite bättre syn noterade att t-shirtsen man använde var felstavade… Vaket, jag missade det. Hur som, det är tanken som räknas. Det är ändå starkt gjort av dem!

* * *

Loreen hotas att diskvalificeras retroaktivt. Hammarby hävdar att hon kopierat melodin som dom tydligen var först med. Kan bli intressant att följa.

* * *

Gnagarforum borde ibland (eller ganska ofta) döpas om till Gnällforum. Speciellt när det gäller Friends Arena… Nu har diskussionerna gått heta om arenans stolar, om de bara är mörkblå eller mörkblå och babyblå. Det vill sägs Djurgårdens färger.

Själv kan jag tycka att man borde lägga mer fokus på att fylla arenan (om man nu ska frångå det mest väsentliga, att fylla Råsunda!) så spelar det ingen roll vilken färg det är på stolarna. Vi kommer att spela på Friends Arena oavsett vad man tycker om utformningen och de kommer INTE att byta ut stolarna för att några sitter på Gnällforum och spyr galla.

Det skulle vara trevligare om man kunde lyfta fram det positiva istället, nu när vi ändå kommer att spela där under 2013. Jag tror att det blir ett riktigt magiskt år med en bra atmosfär. (Och så vill jag tillägga att även jag helst spelat kvar på Råsunda, men nu är det bara att gilla läget och göra det bästa av den situationen.)

* * *

Glöm inte bort mötet FC Kilimanjaro – Råsunda FC på Knutby Bollplan i morgon, onsdag. Matchstart klockan 20:00.

* * *

Var ju och reafyndade hos Björn Borg. Det blev till sist 40 kalsonger (!), 15-talet badshorts, tre tjocktröjor, två par mjukisbyxor, 4-5 t-shirts, en lyxig badrock och lite annat smått och gott. Pyntade 1600 för kalaset.

Det blev lite mycket grejer, så jag la ut lite på Tradera och trots att annonserna sträcker sig till på fredag har jag redan mer än tjänat det dubbla på allt. En del har redan fyrdubblats! Kallingar köpta för 20 spänn ligger uppe i 76 balobas. Europa, här kommer jag…

* * *

Sol Invictus har slängt upp fresha bilder i sin ”blogg”. Ta gärna en titt där, ni kommer inte att bli besvikna.

* * *

Lyssnar mycket på Audioslave just nu. Jävligt bra. Det är Rage Against the Machine-medlemmar tillsammans med Chris Cornell från Soundgarden. Bra skit.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Tisdagsfunderingar

 1. gaston skriver:

  JH, Bra jobbat! Satans, jag saknar Kenny Pavey som tusan! Skrek rakt ut när han gjorde mål (3-0) när jag slog på teven o dirr 4sport. Apropå nya arenan, kmr aldrig säga namnet som svff fuckat upp! jag kmr säga ”Solna Stadium”, ”Nationalsarenan” , ”Swedens Stadium” eller ”Sthlm Stadium”. Skitsamma, Aldrig hela ”F A”…
  Kenny med Ljungskile kommer till Sthlm 16 juni mot vraken och 26 sept mot bp.

  Det finns bara en Kenny Pavey!

 2. 17124solna skriver:

  Tack. Själv hade jag vant mot vid Swedbank Arena och nu börjar Friends Arena sätta sig… Men det där är ju individuellt. 🙂

 3. Christian skriver:

  Läste på killarnas blogg (de som åkte till Ljungskile), tydligen var det tryckeriet som skrivit fel på tröjorna.

  Och ang. säskort hockey. Jag betalade för mitt på Hovet i vintras, hur kan hon redan fått sitt?

 4. 17124solna skriver:

  Hej Krita. Det var snarare så att hon fick ett mejl från AIK (hon la upp en skärmdump). Så, nu var jag lite tydligare… Kom till gården i kväll!

 5. Christian skriver:

  Såpass! Det är sommar, nu kan man lira fotboll utomhus. Gården används bara under vintertid! 🙂

 6. Joakim Hall skriver:

  Haha… I hear you. Kom när det regnar i alla fall, broder.

 7. Petter skriver:

  Jocke kan du inte sluta använda ordet friends arena ? Vi måste börja få bort de ur folkmun på folk använda vilket annat namn som helst för vår kära nya arena.

 8. Nilsson skriver:

  Det var ett JÄVLA tjat om dom där gratisbiljetterna. Tycker precis som du, men du kan väl i alla fall hålla det på facebook? Sluta va sån jävla megafån ÖVERALLT

 9. Joakim Hall skriver:

  Nilsson: Haha… Vem fan har tjatat? Bara för att man har lagt upp en bild på Facebook så får man inte ta upp det någon annanstans? Jösses… Händer ju hela tiden.

 10. Magnus skriver:

  Ingen onsdag uppdatering va fan ska jag nu läsa på tåget. Jocke för helvete hur kan du göra så här mot mig. Får fördriva tiden med att glo på 2 Bajen fyllon.

 11. Joakim Hall skriver:

  Livet är hårt ibland. Fast det är ju som så, att det händer inte så värst mycket nu…

 12. Magnus skriver:

  Må va så men då kan du ju dra nån gammal rövar historia.

 13. Joakim Hall skriver:

  Hehe… Ja, det händer ju… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.