Träningsrapport från Karlberg

Har begränsat med tid till att rapportera från dagens träning, eftersom Råsunda FC spelar derby mot IFK Bergshamra på Skytteholm i kväll. Men det var en mycket trevlig träning – med ett par spelare tillbaka.

När jag vaknade på söndagen var jag inte lika deppig för att jag bara satt hemma på lördagen. Trots att jag satt med skolarbete till ett på natten var jag pigg som få – och var nu glad att jag inte fick för mig att göra stan med polarna igår istället.

Dök upp vid klubbstugan 10:20 och då hade spelarna redan gått till planen. Väl där var Siv snäll att bjuda på kaffe medan spelarna värmde upp. ”Snaggat dig?” hojtade Lee Baxter medan han sprang längst fram i klungan. Absolut, fick ett ryck på lördagen. I ren tristess rakade jag skallen. ”Se till att smörja in den bara” sa han efter träningen, och Kyriakos Stamatopoulos höll med. Men vad vet han? Han har ju typ tjockast hår av alla.

Mest glädjande var att se Daniel Tjernström, Robin Quaison och Gabriel Özkan tillbaka i träning. Pratade lite kort med både ”Tjerna” och ”Gabbe” efteråt och båda meddelade att det kändes bra. ”Tjerna” är aktuell redan till på onsdag och ”Gabbe” sa att han hoppas vara i speldugligt skick till derbyt mot aporna den 8 april.

Grattade även Christian Kouakou (”Oh ah, oh ah oh, in med Christian Kouakou”) som gjorde alla tre målen när AIK:s juniorer vann över Eskilstuna City FK under gårdagen. Det berättade Nebojsa Novakovic för mig innan träningen.

– När Christian möter jämnåriga är han helt överlägsen, sa Nebojsa.

Jag tyckte att AIK:s assisterande tränare också sa att Edward var med, och det måste vara Owusu. Och Sal Jobarteh.

Gökhan och John från korttidsboendet KomBo var på plats och det blev några härliga bilder. Spelarna skojade som vanligt mycket med dem och de är underbara att hänga med. Man får mycket kärlek från dem. Ja, så ska jag ju inte glömma Jacob från KomBo.

Vi dröjde oss kvar utanför klubbhuset en tid. Det är alltid skoj att träffa spelarna efter att de duschat och bytt om, kul att se att de tar sig tid att snacka med oss fans. Bland dem som stannade upp och snackade lite återfanns Backman, Alm, ”Pertan”, Özkan, ”DG” och Helgi.

Det blev ingen intervju från mig i dag, även om jag hade hoppats på ett snack med ”Stam” inför onsdagen. Snackade lite med honom direkt efter träningen, han är sjukt trevlig den mannen. Så frågade jag ”DG”, Backman och ”Pertan” om de läst intervjuerna jag gjorde med dem, men det hade ingen gjort. Min blogg är visst inte så poppis, haha.

– Jag läser aldrig en intervju med mig. Och värst är det med videos, flinade Backman.

– Jag ska gå in och läsa, lovade ”DG”.

Men jag sa om det var, det är väl inte så intressant för spelarna, de vet ju vad de har sagt. Också därför som jag tycker att det är så förbannat tråkigt att korrläsa mina egna blogginlägg, haha.

Annars… Helgi berättade att han är klart med skolan i höst, läser kemi på distans (universitetet ligger i England) och han berättade att han är väldigt intresserad av kemi. Jag sa som det var, att det är ju perfekt att ha någonting i ryggen efter fotbollskarriären. Var tvungen att fråga om Helgi var en Mats Rubarth-typ som inte bryr sig om fotboll på fritiden. Men icke.

– Jag gillar fotboll och att titta på fotboll, men jag vill inte jobba med det efter karriären, sa islänningen.

Tyckte mig se Celso Borges avsluta träningen något i förtid, samma sak med Sal Jobarteh som alltså spelade med juniorerna igår. Alexander Milosevic och Ivan Turina saknades alltså på grund av skador. ”Alex” berättade för mig i förrgår att han siktar in sig på spel mot aporna om en dryg vecka och jag tyckte jag hörde att det inte ens skulle bli någon magnetröntgen för Ivan. Det skulle kunna tyda på att han är bättre i låret.

Junioren Oskar Cederling var inte med på dagens träning, det var dock Akropolis målvakt Simon Lundgren. En trevlig kille som jag snackade lite med.

Det blev en ovanligt snurrig rapport det här, dags att lägga ner nu känner jag. Har säkert missat någon som kanske inte var med och så… Ni får väl kika lite på bilderna i bildspelet.

* * *

Sa till Nicklas Maripuu att komma ner till Skytteholm klockan 18:00 i kväll, för att se det heta division 7-derbyt mellan IFK Bergshamra och supporterlaget Råsunda FC. Lovade även honom att om han kommer så ska jag trycka hans namn det bortaställ som ska tryckas i veckan. Sa till honom att ta med vår gemensamma polare Christoffer Svanemar, och han lät lite lockad.

Det ryktas om en ganska bra uppslutning på Skytteholm i kväll, hörde något om bengaler och att spelarna alltså pluggat in tunga målgester via Youtube.

Kvällens matchvärd på Skytteholms IP är Shamrock Group. Skit samma att det egentligen är en bortamatch (Bergshamra IP får nytt konstgräs eller något).

* * *

Charlee Mian på Twitter strax innan träningen: ”Nesh sitter i ledarrummet och berättar krigshistorier från forna Jugoslavien. Jag drar mina pakistanska där man som regel spränger sig själv”.

* * *

Trist. Black Armys resa till Helsingborg blev inställd. Inte så konstigt, en onsdag… Men gå gärna in på deras hemsida och skriv upp er till Elfsborg borta som är på en söndag!

Helgi Danielsson är mycket nöjd med stödet på bortaplan, berättade han för oss i dag.

– När vi spelade i Kalmar och i Gävle var det som att ha hemmamatch, sa mittfältaren.

* * *

Kom igen nu Kalmar. Krossa Djurgården!

* * *

Gjorde som vanligt och skickade någon uppdatering via Twitter i dag. Så se till att följa mig där.

* * *

Det här gick fortare än vad jag hade vågat hoppas på, eftersom det inte var mycket till rapport. Ska bara fila på bilderna och slänga upp dem och denna text kanske jag hinner med en power nap innan kvällens heta derby.

Tack för att ni tog er tid. Kommer säkert något innan dess, annars får ni ser fram emot en träningsrapport från Karlberg på tisdag.

* * *

IFK Bergshamra – Råsunda FC. Skytteholms IP klockan 18:00 i kväll.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.