DG: ”Vi går för seger”

Nästa match är på onsdag, borta mot ett skadedrabbat Helsingborgs IF. Ett lite ojämnt AIK siktar högt. ”Det är klart att vi ska gå för seger. Som alltid”, säger Daniel Gustavsson till 17124.se.

I fredagens (skade)rapport från Karlberg hade jag också en intervju med Per Karlsson. I samma veva pratade jag även med Daniel Gustavsson, detta alltså dagen efter segermatchen borta mot Gefle – en match som slutade 1-0 efter mål av Celso Borges.

Lite otippat så fick Daniel Gustavsson chansen till höger på mittfältet istället för Lalawele Atakora. Ett lyckat drav av Andreas Alm och kompani anser jag. Och ”DG” själv var förstås nöjd.

– Det var roligt och skönt, jag spelade mycket på försäsongen men inte nu när det väl har dragit igång och jag har väntat på det här. Det var kul att få förtroendet igen och jag tycker ändå att jag gjorde en rätt så bra match och så en assist till målet. Roligast var dock att vi vann.

 Varför spelade du och inte ”Lala”?

– Det vet jag faktiskt inte, det får du nog fråga Alm om. Men det kändes bra senast då jag hoppade in. Den matchen var kanske lite halvknackig sådär och jag hade mycket spring i benen och var spelsugen, kanske var det därför.

– Sedan har ”Lala” spelat mycket… Alm ville kanske få igång mig, ge mig lite speltid och variera oss lite, så inte han sliter ut sig.

”DG” syftar förstås på den rätt så värdelösa matchen mot GIF Sundsvall (1-1) där han själv gjorde ett piggt inhopp. Och verkligen borde ha blivit matchhjälte då han kom rätt med gästernas keeper – som dock lyckades rädda. Stor frustration.

– Det var ett bra läge och det ska egentligen vara mål där, och det hade kunna varar tre poäng men… Jag får sätta den nästa gång istället, resonerar ”DG”.

 Hinner man tänka ”nu blir jag matchhjälte”?

– Ja, jag tänkte faktiskt det. Det var nästan så man tänkte hur man skulle fira målet. Sådana där lägen brukar jag annars vara rätt så bra på, det är sådana lägen jag ska komma till. Men det är bara att glömma bort och sätta nästa istället.

Hur ser du på matchen mot Helsingborg?

– Det är såklart tufft att åka ner dit. Men vi har tagit poäng där tidigare och det ska vi göra igen. Vi har bra go i laget och vi ligger i toppen och det är klart att vi ska gå för seger. Som alltid.

Mittbacken Alexander Milosevic saknas på grund av skada (foten) och ersätts av Per Karlsson. I nuläget ser det även ut som om vår store keeper Ivan Turina (lårskadad) missar matchen och i sådana fall ersätter Kyriakos Stamatopoulos.

– Det är klart att båda är bra spelare. Alla vet att ”Alex” är en bra spelare men samtidigt så har ”Pertan” varit med på landslagsturnéer i januari och så, han kan vara den bästa backupen som finns.

– Och sedan ”Stam”… Det är också en bra målvakt. Det är klart att det inte är jättelätt att klara sig utan Ivan och ”Alex” men vi har bra ersättare och jag är övertygad om att de kommer att göra bra ifrån sig.

Någonting att tillägga?

– Ja, att det är underbart att vi har fått det stöd vi har fått av fansen, även på bortamatcherna. Uppe i Gävle så sjöng de hela matchen och det gjorde att vi kunde kriga på och vinna.

Själv tycker jag att publiksiffrorna hemma varit en besvikelse. På en lite ledande fråga om just det svarade vår högerytter:

– Det är klart att det hade kunnat vara fler på Råsunda, men de som är där ska ha en eloge, de sjunger hela tiden och visar sitt stöd.

Det var det med Daniel Gustavsson, en trevlig kille som inte tvekade att ställa upp på en intervju.

* * *

Har laddat hem en inspelningsapp till luren så ni kan räkna med fler intervjuer framöver, precis som jag utlovat. Dock har jag tre veckor kvar av praktiken, så det blir fler rapporter och intervjuer efter det.

* * *

Det råder en del skador i HeIF, och dessutom har man spelare som inte kommit upp i normal standard, som mittfältarna May Mahlangu och Ardian Gashi. Och skador ja, rutinerade Christoffer Andersson är borta hela våren och ex-gnagaren och mittbacken Walid Atta väntas också missa onsdagens möte.

Jag kommer att återkomma med mer info om motståndarna längre fram. I AIK då? Som jag rapporterade under fredagen kommer Daniel Tjernström att börja träna i morgon, söndag, och Gabriel Özkan siktade in sig på måndagen (just på måndagen är spelarna dock lediga).

* * *

Alltså denna lördag… Först några timmar på balkongen, sedan blogga och efter det måste jag plita ner hur Råsunda FC:s träningsställ ska se ut, med reklam och så, och skicka till min kontakt på Intersport. Har även ett arbete till skolan som jag måste göra, och i morgon ska jag vara på Karlberg senast 10:30. Och så har jag en miljon andra smågrejer att göra.

Är ruskigt sugen på att gå ut men jag får inte riktigt tiden att räcka till. Speciellt inte som det ser ut som ett jävla bombnedslag här hemma. Nej, det blir till att vara hemma i dag och tycka att man har världens absolut tråkigaste liv. Men istället må som en kung på söndagen.

* * *

Stort grattis till Jos Hooiveld vars Southampton är tillbaka i Premier League. Som grädde på moset gjorde holländaren ett av målen när man vann i dag. Den gamla svenskklubben besegrade en annan tidigare svenskklubb, Coventry, med 4-0.

* * *

Tack och adjö Syrianska. Bara 1860 åskådare såg när laget föll med 2-1 hemma mot Häcken och där René Makondele avgjorde på stopptid.

* * *

Vill tacka för de fina kommentarer jag fick angående fredagens rapport från AIK-träningen. Sådant värmer förstås, som jag skrivit tidigare så är det inte många som kommenterar något, och det kan kännas lite trist med alla timmar jag lägger ner på bloggen nästan varje dag.

De gånger jag är på AIK-träningar drar jag hemifrån runt 9:30. Kommer hem någonstans kring 13:30, käkar lunch och sedan ska det skrivas rapport, fixas med bilder och ofta även slänga upp bilder på Facebook, och ofta är jag inte klar förrän runt 18:00. Så det är klart att det är skoj att få en uppskattande kommentar då – eller lite konstruktiv kritik.

* * *

Och själva fan… IFK Göteborg slog Åtvidaberg med 2-1 hemma. 11 855 personer bevittnade matchen vilket är en okej siffra.

* * *

Som jag har tjatat… Men på söndagen smäller det! Solnaderby då Råsunda FC möter Krister Nordins moderklubb IFK Bergshamra på Skytteholms IP klockan 18:00. Det ryktas om bra uppslutning och även bengaler samtidigt som spelarna i RFC har pluggat in snygga målgester via Youtube.

RFC och BHA har legat i samma serie sedan 2008. Säsongen 2011 vann RFC först med 2-1 hemma men torskade under hösten med klara 4-0 borta.

Som jag meddelat tidigare kommer de AIK-spelare som dyker upp för att se den högkvalitativa supporterfotbollen att hyllas med namn på reservstället som kommer att tryckas i veckan.

Jos Hooiveld har redan varit och tittat på Råsunda FC, samma sak med Yussuf Saleh och i premiären förra helgen var faktiskt AIK:s extramaterialare nere. Fan, jag minns inte vad han heter.

Matchvärd på söndagen är: SHAMROCK.

* * *

Haha… Påmindes just om en krönika av bajen-pajasen Lasse Anrell. Rubriken löd: ”Det håller inte Brynäs, ni slutar sist”…

* * *

Bajen snackar om några segrar och jag har sett fans prata om ett mittfält i ”europeisk toppklass”. Det är inget skämt. Är de så sönderrökta att de inte fattat att de spelar i Superettan? Ska man verkligen behöva påminna dem?

* * *

En av mina läsare var snäll nog att mejla över en bild på chips-påsen jag nämnde efter matchen mot Gefle, se bildspelet. Många av er har nog aldrig sett påsen eftersom bäst före-datumet gick ut för 12 år sedan.

* * *

Skrev om att två unga spelare var med på fredagens träning och nämnde målvakten Simon  Lundgren (Akropolis). Och så var det den andra spelaren…

– Han heter Oskar Cederling född 1994. Riktigt bra bilder och blogg, hälsade Lundgren.

Snäll som jag är skickade jag över lite originalbilder från träningen till ”OC”, bara skoj om de kommer till användning.

* * *

Så håller vi alla tummarna för att Djurgården torskar i morgon. Jag minns inte ens vilka de möter men det spelar ingen roll. Bara torska Dif.

* * *

Mycket upprepning men… Vilka hjältar alla är som åker ner till Helsingborg! Har någon som åker tid och lust att bjuda på några bilder så skicka ett mejl till adressen nedan, skulle uppskattas sjukt mycket.

* * *

Nu måste jag faktiskt börja med mitt skolarbete om jag ska hinna med någonting annat denna halvdystra lördag som går i ensamhetens tecken. Shit vad jag behöver en fru…

(Egentligen borde jag ju inte blogga när jag egentligen inte har tid eller den där riktiga orken, men vad fan.)

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till DG: ”Vi går för seger”

 1. Johan skriver:

  Det jobb du lägger ner på bloggen uppskattas verkligen, det hoppas jag att du vet om. Det är alltid lika trevligt att läsa vad du har skrivit. Jag tycker dessutom att du har hittat din nisch och bloggen är överlägset den bästa AIK bloggen i mina ögon.

  Hade varit intressant om du nu skaffar en ny systemkamera att du ser till så att du kan filma och kanske göra intervjuer ibland utifrån din nisch. Lite mer personligt dvs. Inte så mycket ”hur känns det” frågor.

  Hur som helst, sprang på följande inlägg som är gjort av Anders Ekegren ang ’Estelles Arena’ och dess möjligheter. Killen som sa att ”AIK störst i Solna – fyra i Stockholm” du minns säkert Folkpartisten. Hur som helst kanske något att ta upp på bloggen.

  http://andersekegren.wordpress.com/2012/04/23/kan-hagakullen-bli-prinsessan-estelles-arena/

  Ha det,

  /Johan

  • 17124solna skriver:

   Tack Johan, verkligen. Bra tips också, sprang på det där inlägget tidigare utan att tänka så mycket på det. Det är intressant, samtidigt som jag inte kan skriva om allt (även om jag ibland kanske verkar göra just det, haha). Har några köriga dagar framför mig men ska ta en ordentlig titt på vad han skriver. Tack igen!

   Mvh Joakim

 2. Niklas skriver:

  Mycket bra blogg.
  Men ett tips, ibland blir det mycket gnällande från dig.
  Vi vet att du inte tjänar stålar, vi vet att du har ont om tid.
  Gör något åt saken? Skaffa en bil, en mc, vad som helst….
  Träning på Karlberg 1030 innebär avfärd från aspudden senast 1010…. Om du sen skall kors och tvärs är det ännu mer tid du sparar… Du åker ju inte i värsta rusningstiden ju…
  Aja, bara en tanke 🙂

 3. Joakim Hall skriver:

  Haha… Ja, ibland tänker jag att det kanske inte är så många som läser kontinuerligt, och ibland kan jag tjata om saker för plötsligt kan det hända att någon hör av sig och säger typ ”Vad trist att du inte har råd med en kamera. Jag gillar din blogg och har en fotobutik och kan tänka mig att sälja en lite äldre kamera till dig till ett bra pris”… 🙂 Men det är bra, det där är konstruktiv kritik. Jag tar åt mig och jag tror att det kommer att göra att det blir lite positivare vibbar från mig framöver. För övrigt har jag inget körkort, haha.

 4. Jonas Tavemark skriver:

  Vill bara säga att du gör ett grymt jobb, läser din blogg dagligen. Jag åker ca 10 mil enkel resa varje gång AIK Fotboll eller AIK Hockey lirar. Har årskort i både fotbollen och hockeyn. Jag förstår inte varför Råsunda inte har mer publik när detta är sista året på denna anrika arena. Blev medlem i AIK 1982 när jag som ung pojk sparade ihop alla veckopengar jag fick under en lång tid bara för att bli en del av AIK familjen. Sedan dess har jag blivit ständig medlem, har aktier i både fotbollen och hockeyn. Vafan bröder, ställ upp för AIK nu sista året på Råsunda och låt denna underbara arena få värdigt avslut som den bör få. Sköt om er och kom ihåg HATA ALLA och ÄLSKA AIK!

 5. Joakim Hall skriver:

  Tack för de värmande orden, och ruskigt starkt av dig Jonas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.