Senaste nytt från Karlberg

Bjuder härmed på en skadeuppdatering från Karlberg. Och så tog jag ett snack med Per Karlsson som ersätter Alexander Milosevic på onsdag: ”Jag måste ju alltid vara förberedd på att spela”, säger ”Pertan” till 17124.se.

Jag vill börja med att säga att ibland är jag glad över att jag är bloggare. I dag är en sådan dag, då jag pratade med många trevliga spelare på Karlberg. Att jag inte alltid gör det beror väl mycket på den kanske överdrivna respekt jag har, dessa killar är ju trots allt mina hjältar. Så tack för att ni finns och för att ni är så trevliga och tillmötesgående. Glöm bara inte bort oss fans om det skulle börja gå lite sämre, för vi glömmer aldrig bort er, oavsett hur den senaste matchen slutade.

Och med det sagt får jag väl inleda dagens träningsrapport på allvar. Man kan väl säga att den började redan på tuben från Fridhemsplan till Stadshagen, för där mötte jag en lirare som jag varit tjenis med en tid. Det är lite oklart hur han jobbar för AIK, men han är något av ”spindeln i nätet” (hans egna ord) där syftet är att få AIK:s olika sektioner att närma sig varandra.

Vi hade bara ett par minuter på oss att snacka innan jag skulle av, det är därför det här är lite luddigt. Men det är bra om sektionerna kan närma sig varandra, och även att huvudstyrelsen hjälper istället för att stjälper de olika sektionerna. AIK är alltid viktigast, inte AIK Fotboll eller AIK Hockey.

När jag började gå 1991 var hockeyn het som fan, det var inte fotbollen. Okej, på Norra Stå var det hett, men inte sett till antalet åskådare… För mig är det oerhört viktigt att båda våra huvudsektioner är välmående – och allra starkast är man tillsammans, där AIK är viktigast. Inte ens personliga agenda eller karriär. AIK måste alltid komma först. Alltid!

Johan Segui berättade ju för mig i vintras hur viktigt det var att klubbens olika sektioner kunde enas, hjälpa varandra och dra åt samma håll. Nästa gång jag springer på Johan ska jag försöka ta reda på lite mer om hur man jobbar för ett starkt, enat AIK.

(Är mer än väl medveten om att jag inte är så insatt i ämnet, men tycker att det är intressant och ska försöka att ta reda på mer.)

Så lämnade jag alltså tuben vid station Stadshagen och promenerade de 7-8 minuterna till Karlberg. Dörren stod öppen så jag klev in, ville kolla om spelarna hade lämnat byggnaden, för klockan var bara 10:15. Det hade man, men jag sprang direkt på Viktor Lundberg som skulle köra på gymmet och som såg nästan oförskämt glad ut.

– Tjenare Jocke. Vill du ha en bulle?

Tydligen hade Ivan Turina kommit med en påse bullar, och jag är ju inte den som är den, så jag tog en. Kaxigast hade förstås varit att ta två. Efter det kom Alexander Milosevic haltande och morsade han med. Han såg snäppet gladare ut än igår. Säkert tack vare det positiva beskedet om att det inte var någon skelettskada i foten.

– Jag siktar in mig på slakten mot aporna, berättade han för mig.

Och med det sagt tänkte jag berätta lite om skadeläget, eftersom jag pratade med flera av de skadade spelarna i dag:

Daniel Tjernström (knäet):

– Det är ingenting allvarligt, men jag vred knäet lite när jag skulle slå ett inlägg på träning. Jag ska träna igen på söndag, berättade han.

 Gabriel Özkan (ljumske):

– Jag har kört rehab i veckan. Ska träna igen på måndag, sa han, ovetandes om att måndagens träning blivit inställd.

Ivan Turina (lår):

– Det kan vara en lårkaka eller en bristning. Han ska röntgas i dag, och kanske blir han borta i en match, eller ingen, berättade Nebojsa Novakovic.

Robin Quaison (lår):

Pratade jag inte med, men han var på Karlberg och joggade med ”Tjerna”. Har en sträckning i framsida lår och nu är jag inte läkare, men han borde snart vara tillbaka. Han är ju ung också.

Själva träningen? Äsch, de som startade igår joggade och jonglerade lite (det var någon mobbningslek, där den som förlorade fick en knäpp på näsan av de övriga – såg i alla fall det hända en gång, på Daniel Gustavsson). Efter det såg de stora killarna på när de yngre + reserverna körde tvåmål, typ fyra mot fyra eller tre mot tre med korta avstånd mellan målen. De som inte startade i går hade diverse övningar innan, inte mycket att orda om.

Tyckte att Nicklas Maripuu såg ganska het ut på tvåmålet och satte ett par ordentliga baljor bakom Kyriakos Stamatopoulos (det andra målet vaktades av unge Simon Lundgren). Snackade med ”Marpan” efter träningen, frågade om han inte skulle skolas om till anfallare. Han var nöjd med målen, men var ärlig och sa något i stil med att det inte riktigt var hans grej.

Jag passade på att beklaga bristen på speltid och ”Marpan” berättade att det kan bli aktuellt att byta klubb när fönstret öppnar i sommar, men poängterade att det i sådana fall är som lån. Annars är han skön den mannen, och har ganska bra koll. Frågade hur det gick med Råsunda FC och så, och så bjöd jag in honom att komma och spela med nybildade Råsunda FC Innebandy efter fotbollskarriären, och lät den gamle elitspelaren intresserad av – men det är ju rätt många år dit.

* * *

Efter Gävle away träffade jag en småfull supporter på tunnelbanan. Han berättade att hans polare bytt en halvsolkig keps på Martin Lorentzsons tröja igår. Var tvungen att fråga i dag om det stämde, och visst. Killen hade tjatat sönder Martin, haha.

* * *

Garvade lite åt grabbarna på Twitter i dag. Pontus Engblom: ”Varje gång jag åker tunnelbana med gamla tågen tänker jag på Beck – Spår i mörker”.

Och Yussuf Saleh svarade: ”Vi andra tänker: yess!! Gamla tåg – lättare att upptäcka kontrollanter”, haha…

* * *

Tror att det finfina vädret påverkade spelarna positivt.

– Tjenare Jocke! Visst är det härligt väder!, hojtade Backman under en paus i löpandet.

Ja, jag sa som det var, att det var första träningen eller matchen i år som jag kunde skippa långkalsonger.

* * *

De som följer mig via Twitter fick en del intressant info från Karlberg i dag först av alla. Bland annat att jag fick en bulle av Lundberg, att Alex siktar in sig på derbyt den 8:e och att Turina ska magnetröntgas i dag. Just saying…

* * *

Den ryska storklubben Salavat Yulaev Ufa kommer i slutet av augusti till Stockholm. KHL-laget deltar i en försäsongsturnering tillsammans med AIK och Skellefteå på Hovet, skriver AIK Hockey på sin hemsida.

* * *

När jag pratade med Daniel Tjernström efter träningen kunde jag inte låta bli att fråga om det kanske kunde bli även ett 2013 i klubben. Som spelare alltså.

– Det kan man inte utesluta, sa han lite diplomatiskt.

* * *

Ibland undrar jag varför jag aldrig blir tillfrågad om någonting. Kan inte någon tidning, någon gång, ringa och fråga min som ”expert” i frågor som rör AIK? Älska hybris!

* * *

Skrev på torsdagen att det bara finns inspark i fotboll, det heter inte utspark. Eller ja, vår chaufför ”Affe” påstod i alla fall att så var fallet. Men så fick jag en kommentar av ”Domaren”:

”Inspark: När bollen varit ute över kortlinjen och måste ligga ner i målområdet när den sparkas in i spel.

Utspark: När bollen Inte varit över kortlinjen och hela tiden varit i spel. Då kan målvakten kasta upp den i luften och sparka ut den.”

Tacka för den rättningen.

* * *

Sitter här hemma och lyssnar på Alice Coopers ”Welcome to my nightmare” – en alldeles lysande platta från typ 1978.

* * *

Och så vill jag påminna er om söndagens STEKHETA Solna-derby mellan IFK Bergshamra och Råsunda FC på Skytteholm, matchstart 18:00.

Det är mycket prestige i matchen, inte minst då ”BHA” har några supporterprofiler även de. Eller ja, en som jag känner till i alla fall… Men prestige är det!

2008
Bergshamra – Råsunda 3-1
Råsunda – Bergshamra 3-2

2009
Råsunda – Bergshamra 0-8
Bergshamra – Råsunda 2-2

2010
Bergshamra – Råsunda 0-2
Råsunda – Bergshamra 6-2

2011
Råsunda – Bergshamra 2-1
Bergshamra – Råsunda 4-0

Den eller de AIK-spelare kommer kommer och stöttar oss kommer att få sina namn tryckta på vårt andraställ, som en hyllning. Jos Hooveld har tittat på en match, och Yussuf Saleh på ett par (även om han då hejade på Hallonbergen).

* * *

Hur många gånger har jag inte sagt att en trupp i harmoni är oerhört viktigt för att nå framgångar? Jag känner att det är mycket bra harmoni i truppen i dag. Under fredagen var det till och med lite 2009-vibbar. Nästan så jag ryser av välbehag bara av tanken.

* * *

Och egentligen borde jag kunna vara ganska nöjd med dagens inlägg redan… Men så var Per Karlsson snäll nog att ställa upp på en intervju. Han är ju het nu med Milosevic skadad. Började med att ta upp skadan på Alex.

– Det jag vet nu är att det inte är så farligt som man befarade igår efter matchen, och jag vet inte hans status för de kommande dagarna men jag måste ju alltid vara förberedd på att spela, så även på onsdag, berättar ”Pertan” för 17124.se.

– Självklart vill man aldrig önska någon något missöde men visst blir det kul att få spela mot Helsingborg på onsdag.

”Pertan” körde en U21-match mot BP för tiotalet dagar sedan. Förlusten mot Dif var han inte med i, den låg för nära gårdagens match mot Gefle. Ändå kom han in mot Gefle och gjorde ett bra jobb som ersättare för ”Alex”.

– Ja, det kändes bra i matchen. Det är väl det här med positionsspelet som jag måste korrigera.

 Helsingborg borta, vad tror du om er chans där?

– Med vår bortastatistik nu går vi absolut för vinst. Jag tycker att vi inte riktigt kom upp i vår standard då vi mötte dem i Supercupfinalen, men vi ska bygga på det vi presterade i går.

Det är ett tag sedan ”Pertan” var ordinarie så jag var lite nyfiken på om han är samma spelare i dag som senast han fick chansen på allvar.

– Jag spelade i derbyt förra året, den första matchen för säsongen, som ordinarie. Sedan blev jag skadad och sedan dess har ”Alex” varit bra… Men vad skiljer sedan dess? Jag tror att jag är samma spelare. Kvaliteterna finns kvar, men jag behöver komma in i matchrytmen, det är det som saknas, att jag inte fått regelbunden matchtid. Men ni kan förvänta er samma egenskaper av mig.

 Hur är det att spela med Backman?

– Inga problem. Walid (Atta) spelade en del, men annars spelade vi rätt mycket tillsammans 2010, och på försäsongen i år (då Milosevic var skadad) och under försäsongen förra året. Vi spelade också ihop nu under matcherna i USA och under träningsmatcherna på försäsongen, så det är inga problem. Jag känner Backman väldigt väl.

Vill tacka den alltid lika trevlige ”Pertan” för att han ställde upp på en intervju (i min strävan att bli en lite seriösare bloggare. Det är faktiskt inte så värst läskigt att intervjua spelare, även om jag aldrig är förberedd).

* * *

Läs gärna min rapport från Gävle. Skrev bland annat om gnälliga ledare från Gefle, och i dag hörde min AIK-vän Erik Axdorph av sig, han var den jag satt bredvid under andra halvlek:

”Bra referat från gårdagen! De som satt bredvid oss och gnällde var bl.a. Hasse Berggren som med Gävle-mått är en legend här, tror han även har spelat i Bajen också så han är van att gnälla…”.

Erik känner jag från 2010. Vi var då ett gäng på fyra hjältar som bilade ända ner till Ängelholm för en Svenska Cup-match mot ÄFF. Det var Alex Millers första match.

* * *

Coolt. Fredrik Hynning, 28, hittar hem till AIK efter åtta år, skriver AIK Hockey. Det är i alla fall mycket rutin till laget.

* * *

Ex-gnagaren Walid Atta är skadad. Det gör att HeIF:s mittback bland annat missar onsdagens match mot oss på Olympia. Det är bra nyheter, han är duktig.

* * *

När jag ändå är igång: gå gärna in och gilla min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook. Och ni får gärna lämna en kommentar här, vad är bra och vad är dåligt. Det är trist att lägga ner uppemot 5-6 timmar (det tar det när jag besöker träningarna) och inte få något gehör.

* * *

Jag gjorde även en intervju med Daniel Gustavsson. Men för att det inte ska bli för mycket kaka på kaka lägger jag ut den på lördagen.

Notera att AIK tränar på söndag och på tisdag. Ni kan räkna med en rapport på söndagseftermiddagen (men på tisdagen måste jag vara på min praktikplats).

Som vanligt tack för att ni tog er tid. Och igen, tack till alla AIK-spelare för trevligt bemötande.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Senaste nytt från Karlberg

 1. Christoffer skriver:

  Följer din blogg till 110% du är grymt duktig! Fortsätt så här jocke! Det blir bara bättre å bättre!

 2. Joakim Hall skriver:

  Fantastisk Chris. Som trogen bloggläsare vet du att jag är svag för smicker. 😉 Vad skoj att du gillar bloggen.

 3. Henke skriver:

  Bra rapport Jocke! Keep upp the good work 😉

 4. Christer skriver:

  Tack Joakim för ytterligare en intressant rapport om våra hjältar!

 5. Joakim Hall skriver:

  Tack. Vad snälla alla är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.