Sista träningen avklarad

Årets sista träning, flyttad från Karlberg till Skytteholm, ägde rum på lördagen. Det känns redan tomt, men det är bara att bita ihop. Nu ser jag mest fram emot morgondagens resa till Åtvidaberg.

Klockan ringde kvart över åtta i morse, det går ju inte att sova bort hela dagen om man ska bevittna AIK:s träning. Jag och Albin aka lillkrabban var ute ovanligt tidigt. Ja, vi var först till klubbstugan av supportrarna. Redan på parkeringen fick jag en ond aning om att det var något lurt eftersom en av klubbens minibussar stod på tomgång.

Mina aningar visade sig stämma, för snart kom en trevlig kille bort till gräsplanen och meddelade att dagens träning var flyttad till Karlberg. Anledningen var att det var frost i gräset och att man förstör detsamma om man spelar på det. Gissar att gräset helt enkelt bryts av då, och dör. Charlee Mian stod vid klubbhuset och bekräftade att spelare och ledare precis åkt.

Jag tyckte synd om Åsa och Jacob som hade mig sig rullstolsburna Sami, Gökhan och Olivia från KomBo. Men de promenerade tillsammans med Siv och Sanne och några till medan jag och Abbe, osolidariska som vi är, raggade skjuts av två gnagare.

Träningen? Tjaa, inte så mycket att nämna. De körde några övningar två och två vid mittcirkeln och sedan blev de med match med fyra mål (bara i AIK som man kan göra det, och då har man ju ändå Lee Baxter som reserv). Ett i vardera hörn av en halvplan. Vi fick se några snygga baljor, jag tror att det var av Yussuf Saleh och Mohamed Bangura och någon nummer 15. Det är Kevin Walker ser jag nu på AIK:s hemsida. Jag har aldrig varit bästa vän med siffror. Några av de snygga målen kom sedan man gått över till tvåmål som sista moment innan nerjoggen och strechningen.

Det var annars en rätt exklusiv träning. A-planen var nämligen avstängd och låst, jag och lillkrabban kom som sista man när Andreas Alm precis skulle ta bort två stegar vid staketet. ”Ta bort stegarna när ni klivit över” sa Alm innan han promenerade därifrån. Men folk klättrade istället över vid huvudingången, och ett 15-tal supportrar bevittnade träningen.

Pratade med en av dem, med insyn i AIK, och tydligen hade det blivit lite livat inom AIK sedan jag pratat med en i styrelsen för en eller två helger sedan (vilket i sin tur fick en annan styrelsemedlem att ringa upp mig). Vi konstaterade dock att jag inte har gjort något fel, utan styrelsemedlemmen ska givetvis inte snacka utanför styrelserummet.

Jag berättade också att det gror bland vissa supportrar, inte minst sedan man skyllt den dåliga kvartalsrapporten på supportrarna. Klart att vissa ser lite enögt på det, man kan ju tolka det som att man skyller på supportrarna. Men som den här liraren sa, AIK får den publik man förtjänar.

Nere på planen fick Björn Wesström till en präktig snedträff när han skulle dra iväg en boll. Någon som en av supportrarna kommenterade, och det var inte i positiva ordalag.

– Jag kan spela med vilken klubb jag vill, med rätt inställning, flinade Björn som såg ut att vara på bra humör.

På en vecka hade jag glömt bort att Yussuf Saleh till skillnad från Kevin Walker inte får spela den avslutande matchen, så därför var det egentligen lönlöst att be om att få hans tröja i Åtvidaberg i morgon. En tröja skulle göra min resa. Bara det att jag fick tröjan av Admir Catovic nere i Luxemburg gjorde hela min resa, inklusive bagageluckan från Luxemburg till Amsterdam.

Det var en kort träning, ungefär 45 minuter. Jag är positiv inför morgondagens match, men det kommer att bli intressant att se hur man formerar backlinjen. Walid Atta är skadad, och det är även ”Pertan”.

Efter träningen slog det mig att jag inte hämtat ut min biljett till i morgon, så på vägen hem stannade jag i Liljeholmen. Fick dock ingen plåt, kom på att jag valde att hämta ut den hos ett Ticnet-ombud istället för hos ett ATG-ombud.

– Närmsta stället är nog vid Globen, sade killen i kiosken.

Ridå liksom. Men det var bara att ta tvärbanan till golfbollen. Där gick det i alla fall bra att hämta ut skiten.

* * *

Lite cred till den som satt upp en UN-sticker precis utanför min port här i Aspudden.

* * *

Under fredagen var jag förbi Nyheter24:s kontor och passade på att ta upp det olämpliga med att ha två banners i olika format, så att sidan hoppar upp och ner när man tittar på bildspelet. Jag hoppas att de åtgärdar det snart för jag vet, det är äckligt störande.

* * *

I morgon blir det resa med Black Army, och det var inte igår. Var i kontakt med Avesta-Robban i BA:s styrelse och lyckades knipa den allra sista plåten. Ska bli ruskigt kul, jag kom till och med ihåg att köpa bärs på fredagen eftersom bolaget har stängt i dag. Fyra mellisar, det blir nog en lugn resa (om inte folk får för sig att bjuda). Hade glömt att föra över pengar till VISA-kortet, men det löser sig.

* * *

Jag och en bekant pratade annars lite om att det är förbannat synd att AIK hittat formen först NU, när säsongen i princip är över.

– Nästa år, då jävlar…, försökte jag.

– Usch vad trött jag är på att höra det, kontrade han.

Och även om det känns ganska positivt nu, så kan förstås AIK:s ekonomi få förödande konsekvenser för truppen nästa år. Eller, jag tror det i alla fall, vad vet jag. Frågan är om klubben har råd att betala ut löner i vinter? Jag är fan orolig för det.

Klart är att spelarna får ledigt efter morgondagens match, men enligt Saleh ska man köra lite tester på onsdag nästa vecka. Sedan är spelarna lediga till någon gång den 20 januari berättade Niklas Backman när jag pratade med honom under torsdagens fantastiska hockeyderby. Dock så skulle spelarna få ett personlig program att köra under tiden. Hörde att Tomi Maanoja tyckte att det var tråkigt, att man som målvakt mår bäst av att köra övningar med målvaktstränare och i grupp.

* * *

Hur som… Känns trist att med tanken att man kanske aldrig mer kommer att träffa vissa spelare igen, och tänker då främst på Walid Atta och Nicklas Bergh. Men jag är övertygad om att man kommer att springa på dem igen, i något sammanhang. Yussuf Saleh, som har ett år kvar, lät i alla fall hälsa att han är helt inställd på att köra med AIK nästa år.

* * *

Råsunda FC söker sponsorer till kommande säsong sedan flera avtal löpt ut. Eller ja, samtliga har gjort det. Hårdaste förlusten är treårsavtalet med Panaxia som har betytt väldigt mycket för oss.

De som väljer att sponsra oss får mycket för pengarna, inte minst via bloggen med runt 5000-6000 unika besökare i veckan. Samtidigt är det en chans att visa att man även bryr sig om supportrarna och att allt inte bara är kommers.

Det finns paket, inklusive tröjtryck, för så lite som 5000 kronor vilket man också kan dra av. Min mejladress står nedan.

* * *

AIK är fortsatt ute efter Nenad Marinkovic skriver Expressen. Han lyfts fram av Jens Andersson i artikeln medan jag i somras var tveksam efter träningsperioden.

”Nenad Marinkovic har åkt hem. Mitt tips? Han kommer inte tillbaka. Men jag tror att AIK har ganska bra kontakt med agenten som kirrat Ivan Turina och Göran Ljubojevic”, skrev jag då. Men jag verkar ha haft fel, i alla fall angående hur han lyckades på Karlberg.

* * *

Rutinerade Kristian Bergström är ett stort frågetecken i Åtvid inför morgondagen. Två som inte spelar är Prince Eboagwo och Jesper Arvidsson, in kommer istället Bruno Marinho och Erik Jangholm-Melin.

Själv känner jag mig lugn inför morgondagen. Dels för att matchen inte gäller något för oss och för att vi kan spela avslappnat. Tror att det blir många gnagare på plats, det är sista matchen för säsongen och spelarna ska tackas av, dessutom tror jag att många styrde upp resan innan det blev klart att vi klarar oss kvar i allsvenskan 2011.

* * *

Expressen skriver också att allsvenskans bäste spelare Mohamed Bangura hade kunnat hamna i GAIS av alla skitklubbar. Jag är evigt tacksam till alla inblandade att han istället landade hos oss till slut.

* * *

Om pengarna räcker får vi spännande anfallsalternativ nästa säsong, med 2xTetteh och förmodligen Ivan Obolo. Magkänslan säger mig att Antonio Flavio inte blir kvar. Och det är enbart en magkänsla, jag har inte hört någonting åt något håll.

Annars var Siv lite upprörd över att Flavio inte kommer och tackar supportrarna efter matcherna, något hon poängterade för Bangura efter dagens träning. Hon bad honom ta ett snack med honom.

Själv minns jag i somras då en tårögd Flavio var den ENDA som kom fram och skakade hand med supportrarna efter en förlustmatch på Råsunda. Det var fint gjort.

* * *

Lukas Arndt beklagar sig på Facebook att han missade träningen på grund av att den flyttats till Skytteholm. Men han borde ha kunnat göra sina intervjuer till Blackbeat när spelarna kommit tillbaka till Karlberg.

Japp, det gjorde han får jag höra nu. Håll utkik på Blackbeat.

* * *

Så… Njut av bilderna från Skytteholm. Alla blev inte så vassa, jag behöver verkligen ett bättre objektiv (vill någon hjälpa till och sponsra så är det fritt fram) och dessutom är många av bilderna tagna i motljus.

Vi ses på Kopparvallen i morgon, och efter det på Hovet.

* * *

Shit, är ju Timrå-AIK i E-On Arena i dag. Jaha, då blir man sittandes här ett tag till…

* * *

joakim@rasundafc.se

* * *

Det tål att ses igen… Vår nya favorit Mark in tha fuckin Park är kass även i Idol.

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sista träningen avklarad

 1. Petter skriver:

  Snygg jacka Hall! Märke?

 2. Joakim Hall skriver:

  Den där gamla trasan? Det är en Henri Lloyd på 3-4 bast… 🙂

 3. Petter skriver:

  Jaså var det en Lloyd.. Tidlös! 😉

 4. Alex skriver:

  Klippet med Mark Owoya, det är fan i mig tidslöst. Makalöst roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.