Derbyt veckans stora händelse

Jag kan inte bestämma mig för om det börjat pirra än eller inte, men på torsdagen kommer det kännas. Säsongens andra hockeyderby i Globen står inför dörren och jag älskar det!

AIK är heta just nu och har tre raka segrar i ryggen. Det gör att jag ser fram emot torsdagens heta derby i Globen där Dif Lions står för ”motståndet”. Jag vet att vi inte alls kommer att vara samma antal som i förra derbyt (seger med 5-2) men jag hoppas att de som är där är hardcorefansen som verkligen hörs och som gör allt för att stötta iskrigarna.

Klackmatchen i all ära (vi kommer att få det tufft tror jag), viktigast är tre poäng. Och att sonen får se sitt första riktiga hockeyderby. Han älskar hockey, han har varit på Hovet sedan han var nyfödd i princip. Men han har aldrig fått uppleva ett äkta derby, jag tror att det kommer att bli ett minne för livet för honom. Jag hoppas att det blir ett glatt sådant!

Jag har lärarkollegor och andra barns föräldrar som ifrågasatt hela idén med att ta med en åttaåring på derby, inte minst med tanke på hur det gick senast. Men jag har aldrig tvekat, inte en sekund. Inte inför någon match, jag känner mig trygg.

Köpte en random biljett (ja en, vill inte stötta DIF för mycket) då jag var rädd att de skulle ta slut och hamnade i alla fall i entré 2, vilken är vår entré. I och för sig på etage C, men vi kommer ändå att stå i klacken. Ja, förutsatt att vi släpps in där men det tror jag nog. Att jag köpte via Ticnet och inte tog AIK:s biljetter till sektion A och B beror helt enkelt på att jag inte kände till dem.

Men det finns i detta nu biljetter kvar i AIK-klacken hos Ticnet, för 185 kronor. De pengarna går till AIK, så in och tjacka plåt och stöd klubben. Gör mamma stolt, gå på hockey!

* * *

Jag tror det kan bli en präktig bevakning på arenan. Ska bli intressant att se om några stormar arenan, liksom gårdarna gjorde då vi stod som hemmalag.

* * *

Dags att rippa gårdarnas slogan från tidigt 90-tal? Vi är färre men vi är värre.

* * *

Torget mellan Annexet och Hovet kommer att vara helt avstängt, rekommenderar därför gnagarna att åka till Skärmarbrink och gå därifrån, cirka 7-8 minuters promenad till entré två. Innan har det varit noga att man väljer rätt ingång, men läser på Dif:s hemsida att man uppmanar sina fans att ta entréerna 4, 5 eller 6 oavsett vad som står på biljetten.

* * *

Aporna skriver på sin hemsida att det blir slutsålt, under torsdagen släppte man biljetter med skymd sikt.

* * *

Det kommer att råda rökförbud på hela arenan. Och det gick ju… sådär senast.

* * *

En mycket läsvärd krönika på AIK:s hemsida, skriven av en viss Kjell Häglund. Kikade igenom DIF:s hemsida (nej, gick inte direkt på djupet) och hittade faktiskt inte riktigt det som herr Häglund refererade till, men vad fan… Det är bra skit i alla fall.

* * *

Newzglobe skriver att Fredrik Reinfeldt får friplåtar till Djurgårdens fotbollsmatcher, mitt i hysterin kring pampar som bjuds på resor och whatever. Jag tycker att det i sig är en skitsak, men däremot tycker jag att om man tjänar som exempelvis statsministern gör kan man gott betala och göra rätt för sig!

Jag har plankat in på ett antal matcher under åren, men inte på AIK:s hemmamatcher. Skulle aldrig falla mig in. Jag har heller aldrig pressackrediterat mig till någon match trots att tillfälle funnits. Nej, riktigt lågt av dessa höjdare att inte betala och gör rätt för sig. Vilka supportrar…

* * *

Haha… Sprang på en länk till sajten AIK i HD av en tillfällighet och det var en riktigt smutt film från AIK mot Elfsborg. Extra glad blev jag när liraren filmade sin uppladdning när han satt hemma vid datorn. Där fanns fyra sajter: Blackbeat, AIK Fotboll, Gnagarforum. Och 171 24 Solna.

* * *

Derbyt var det ja… Det blir fler poliser, ordningsvakter och publikvärdar jämfört med det senaste kaosderbyt. Det står att läsa hos Eurosport.

* * *

Dagens Nyheter publicerar en intressant och samtidigt tragisk krönika skriven av Johan Esk. Bra att någon tar upp det till ytan, att någonting är käpprätt åt helvete. Som att AIK lånat 4,4 miljoner kronor från en närstående till en styrelsemedlem och det till ockerränta.

15 miljoner ska betalas tillbaka tidigt nästa år. Jo men tjenare. Jag vet, detta är ingen nyhet i sig men man blir ju mörkrädd bara man tänker på det.

Det framkommer ju också, eller påstås i alla fall, att hjältarna Martin Mutumba och Bojan Djordjic såldes i somras för att rädda ekonomin. Hela skiten är skrämmande. Vi är för fan svenska mästare.

Jag har säkert undrat det 100 gånger och undrar en gång till: vad händer med alla pengar som kommer in?

* * *

Och en kommentar till Gumbo: Det är lugnt. Att du berömde bloggen missade jag kapitalt. Vissa matcher missar jag på grund av jobb, så är det. Jag har sett sju matcher i år, inklusive två bortamatcher. Resten har jag missat på grund av jobb, och då syftar jag främst till hemmamatcherna. Nu snackar vi hockey.

* * *

Plåt införskaffad till Åtvidaberg borta på söndag, vill absolut inte missa säsongens sista match. Får se hur jag åker dit bara, privat eller med BA.

* * *

Jag går fortfarande och tror att jag är C-kändis och hälsar på gnagare jag möter, senast på tuben mot Norsborg. Som att alla skulle känna igen mig, haha. Men det gör säkert en del.

Härom veckan började en kille snacka med mig i rulltrappan i Hornstull. Det är lite fel ställe, kanske hade jag känt igen honom på Norra Stå men denna gång hade jag ingen aning om vem det var. Men trevlig var han.

* * *

Noterade att bilden till BA:s senaste nyhet på sin hemsida är tagen i Norrköping 2008. Och att jag är med, nysnaggad och fin. Hittade ett par till bilder därifrån.

Jag mindes inte matchen först men kom sedan på att det var en riktig festresa. Och det är allt jag kommer ihåg, men jag var där i alla fall.

* * *

Har varit jäkligt off en tid känner jag. Visst har det varit matcher men annars har det känts lite dött utöver det. Och måndagar och tisdagar är jag alltid seg eftersom jag då jobbar både dag och kväll. Men räkna med rapport och bilder från derbyt på torsdag kväll.

* * *

Noterar att AIK-skivan Keep it Black ligger åtta på CDON:s försäljningslista kategori hårdrock. Alltid något… Köp den nu till specialpriset 149 kronor!

* * *

Shit pommes, noterar att Gnagarforum aka Gnällforum är igång igen. Sweet!

* * *

Tack för att ni tog er tid. Nu kör vi!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Derbyt veckans stora händelse

 1. DJ skriver:

  Jag är fortfarande ganska vått bakom öronen! =)
  Hette dif tidigare dif lions ellr något liknande?

 2. derby skriver:

  Nej, fanns en t-shirt med det trycket avsedd för barn men det slopade man ganska snabbt. Riddarna snappade upp det så fort de blev klara för elitserien.

  Förresten finns det ett svar på krönikan om DIF: http://jarnkaminerna.se/blogg/ohly-och-reinfeldt/2010/obs-ingen-hets-infor-gnagetderbyt

  Lycka till imorgon, inne på arenan och ja..resten

 3. HN skriver:

  Haha! Bild 15 var toppklass!

 4. Joakim Hall skriver:

  Derby: Men så var det väl ändå inte riktigt… Det var när alla lag skulle ha ”tuffa” (läs: patetiska) namn som i NHL som Dif Lions gjorde snedtrampet? Och vi fick Indians, Wolfes, Redhawks, Skooterraggers, Blue Bulls etc.

 5. Henrik skriver:

  Blev inspirerade och köpte tre plåtar till kvällens drabbning direkt! FRAMÅT STOLTA AIK!

 6. Bukavågern skriver:

  Kul att träffa dig live, fast du såg fan bra mycket äldre ut i verkligheten!

 7. Joakim Hall skriver:

  Haha… Vem av dem jag träffade var du? Och så fan heller att jag gör, haha.

 8. Buksvågern skriver:

  Vi möttes en sväng innan nersläpp, ni var inne för att kolla statusen på tifot tror jag.

  Outade mig tom som gårdare…

  Och JOO det jorde du…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.