Underbara dagar

Först segrar mot Brynäs och Linköping, sedan körde fotbollskillarna över Elfsborg och på måndagen blev det 5-2 hemma mot Frölunda. Plötsligt är det bra mycket skönare igen att vara gnagare.

Brynäs borta missade jag på grund av jobb. Linköping hemma i lördags minns jag väl inte så mycket av medan jag var rätt seg på söndagen då Elfsborg besegrades med 2-0 (seg på grund av det som gjorde att jag inte minns så mycket av lördagen). Hur som helst, förra veckan avslutades mycket trevligt, och det fortsatte på måndagen via 5-2 hemma mot Linköping. Jag själv jobbade dock.

Lördagsmatcher är kanske inte riktigt vår grej, men i kväll kom i alla fall drygt 4000 för att se hockeykrigarna. Inga poäng av nya McDonell, MacNevin eller Pavlikovsky men väl tre ass av Johannes Salomonsson, ett mål av Dick Tärnström liksom av den specielle målskytten Johan Andersson. För Tärnström var det första elitseriemålet för AIK på nästan tio år.

Tärnströms mål betydde 4-0 och klacken sjöng om SM-guld… Fan, hade velat vara där.

* * *

Se nu till att köpa biljetter till torsdagens derby mot Djurgården Lions. Jag är lite rädd för att vi som klack är lite nöjda med förra utskåpningen, 5-2 inför ett slutsålt Globen. Men det går inte att leva på gamla meriter, och jag tror att det blir tufft, klackmässigt, mot ett Dif som hemmalag. Jag hoppas dock att jag har fel.

* * *

Tack vare segern tog AIK ett bra skutt i tabellen, ända upp till sjunde plats. Men då har vi ju spelat en match mer än de övriga lagen, tabelljumbon Frölunda borträknad.

* * *

Läget också att välkomna NHL-målvakten Vesa Toskala, 33, till AIK. Han spelade senast med Calgary Flames och ersätter Heino-Lindberg, medan Viktor Fasth är kvar som förstekeeper.

Toskala väntas bli kvar månaden ut och tros vara med i truppen mot Dif på torsdag.

* * *

Haha… Jag får ta åt mig, jag VAR seg i söndags. Fick följande kommentar till mitt inlägg efter matchen mot Elfsborg:

”Måste säga att man märker att du börjar segna till lite, med all rätt, eftersom du inte framhävt hur viktigt det faktiskt var att vi slog Ellos och höll oss kvar i AS 2011! Så jävla många AIK:are som satt o gnällde för sina liv för bara 8 omgångar sen och var helt dundersäkra på att vi skulle åka så de tom. kunde satsa allt dem ägde på att det skulle ske.

VI ÄR KVAR OCH NÄSTA ÅR DÅ JÄVLAR SÄGER JAG BARA. Hatar att se guldet hamna utanför Sverige i år.”

Jag vet, jag kände mig på något sätt lite tom. Fick aldrig den där riktiga wow-känslan, hur konstigt det än låter.

* * *

Annars vet jag inte hur mycket som händer, har jobbat exakt hela dan och kvällen. Klockan 10:00 på tisdagen släpps dock biljetterna till Åtvidaberg borta, då gäller det att hänga på låset. Dit ska jag bara, så är det.

Söndagsmatch och vi är klara för spel i allsvenskan även kommande säsong. Skönt, tror det kan bli en riktigt trevlig tillställning när grabbarna kan lira avslappnat.

Bland annat kör Black Army bussar till Åtvidaberg på söndag. Och när jag ändå är inne på kommande helg så kan jag passa på att meddela att jag ska på lördagens träning. Får passa på, vet ju inte hur länge de håller igång. Och så sa någon att spelarna i år skulle ha nästan två månader ledighet.

* * *

Glädjande att läsa hos Eurosport att AIK ska ta ett snack med den unge anfallaren Magnus Eriksson som gjorde elva mål i bottenlaget, och samarbetsklubben, Väsby. Eriksson är bara 20 år och har höjts till skyarna på Gnagarforum ett par gånger.

Sajten Fotbollsverige har även intervjuat underbara Niklas Backman. Rekommenderas.

* * *

Annars är ju i dag en speciell dag då det var ett år sedan vi tog hem guldet 2LAX9, hur avlägset det än må kännas i dag…

* * *

Det sköna gänget Råsunda FC söker fortfarande spelarförstärkningar till kommande säsong. Jag nås på mejladressen nedan.

* * *

Som det ser ut just nu lär jag ha mer fritid på andra sidan nyår vilket innebär fler besök på Karlberg, men ni får hålla ut lite till dess.

* * *

…kul ändå att en av kidsen på ungdomsgården i kväll berättade att hennes platsfarsa var ett stort fan av bloggen.

* * *

Otroligt, efter tre raka förluster har laget en svit på lika många segrar. Faktum är att detsamma gäller fotbollslaget. Och då har vi ändå saknat en av våra bättre spelare, Dulee Johnson.

* * *

Bilderna är från Bildbyrån och Scanpix, och den sista på mig från i dag när jag besökte isbrytaren Sankt Erik.

* * *

Undrar fortfarande hur det blir med Syrianskas supportrar. Kommer de att bötfällas som AIK:arna efter guldet? Eller kommer de undan för att de är från en annan kultur? Någon måste veta. Jag måste få veta.

* * *

Nu ska jag knoppa, ska upp halv sju på tisdagen.

* * *

Tillägg: Noterade att jag fått en del besök från apforumet på Svenska Fans. Berodde på en kille som påstod att jag inte verkade vara någon större supporter som missar så många matcher. Nu har jag ett kvällsjobb, och kan inte ta ledigt varje gång det är match (även om det händer). Dessutom har jag en hyra att betala, jag är inte 14 år och en pappa som betalar allt (även om det hade varit trevligt). Trött man blir på kissnödiga gårdare.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Underbara dagar

 1. Rubarths hjärnsläpp skriver:

  Ang Dulle så visst är(var) han en av truppens mest skickliga spelare rent fotbollsmässigt, MEN jag tror knappast det är en slump att vi började vinna när han hamnade utanför truppen. Han är ett jäkla virus till människa och jag är övertygad om att AIK mår bättre utan honom.

 2. Pluto skriver:

  ”Lördagsmatcher är kanske inte riktigt vår grej, men i kväll kom i alla fall drygt 4000 för att se hockeykrigarna.”

  Vad är eran grej? Hemmaderbyn?

 3. Hepp skriver:

  Nu vet vi varför Fast inte släpper in så mycket mål. Bild 30. Han har ett svart hål i bröstet som slukar allt som kommer för nära.

 4. Hepp skriver:

  *Fasth

 5. Gumbo skriver:

  Jag vill minnas att jag skrev att du som inbiten gnagare verkar missa tämligen många matcher. Jag berömde också din blogg.

  ÄLSKA DIF

 6. Gumbo skriver:

  Tillägg: Jag ifrågarsätter alltså inte ditt supporterskap. Jag uttryckte mig klumpigt. Sorry.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.