Lördagsrapport från Karlberg

Sweet att vara tillbaka på Karlberg igen, kul sällskap också på lördagen. Yussuf Saleh och Kevin Walker var tillbaka, men bara en av dem kan spela resterande två matcher i allsvenskan.

Trots en monsterförkylning var jag otippat pigg i morse, och kom ovanligt tidigt till Karlberg. Men en lirare från Strängnäs var redan där och sedan dök pantertanten Siv upp, liksom Sanne som annars pluggar i Lund eller så. Efter det rullade Olivia från KomBo in, ”Disco” hittade dit liksom Berglund (Lundbergs morfar). Och några till.

Två vakter dök även lite otippat upp, precis som man brukar göra dagen innan derbyna. Enligt den ena av dem, tror det var Stefan, hade man alltid folk på plats om många förväntades dyka upp. Denna gång dök det ju dock inte upp så många, ett 15-tal kanske, men enligt honom hade det varit snack om att det skulle dyka upp många.

– Men det har inte varit snack från de officiella supporterklubbarna, klargjorde han.

Jag förvånades över att jag missat det snacket, men orkade inte grotta mer i det. Kanske var det på AIK-forum där jag inte hänger.

Är i princip bara hemma en snabbis, måste äta lunch och dricka upp vinet innan det blir dåligt och sedan bege mig till Hovet. Linköping hemma ni vet. Men jag kikade i alla fall lite på Yussuf Saleh, tyckte han såg het ut på tvåmålsspelet. Taggad var han i alla fall.

Både Saleh (tidigare utlånad till Syrianska) och Kevin Walker (Assyriska) var med, men det är bara Walker som är aktuell för spel de två sista matcherna. Det har med åldern att göra.

Saleh pratade jag i alla fall lite med, och som utlovat fick han en stor kram. Det är han värd (som om han ville ha en). Han hade inte hört något om kommande år, men har ju tidigare berättat att han är inställd på AIK kommande säsong. Bra där.

Målvakterna är alltid de som kör längst. När jag och Olivia gick respektive åkte förbi dem lät Nicklas Bergh hälsa att han skulle försöka ta sig till Hovet i eftermiddag.

* * *

Ursäkta, ovanligt lite fokus på Karlberg i dag för min del, men håll till godo med bilderna. Återkommer troligen i kväll med en rapport från Hovet, en chill AIK-dag det här. Men nu ska jag i alla fall dricka lite vin…

* * *

Stört viktig match mot Elfsborg i morgon. Det känns bra tycker jag. Det lät på Walid Atta som att han skulle spela, och konstigt vore det annars med tanke på att Per Karlsson är skadad (”Han har ont i arslet. Ja, sätesmuskeln. Han har suttit för mycket”, flinade Saleh). I övrigt är det svårt att sia om startelvan.

* * *

…insåg rätt snabbt att jag bara hade ett glas vin kvar. Så det blir till att gå loss på den polska vodkan, Zubrowka, som jag fick av två polska tjejer som sov hos mig härom månaden. ”Bison grass vodka” med ett grässtrå i. Ja, den var rätt smutt må jag säga.

* * *

Under gårdagen fick jag hem nya AIK-plattan Keep it Black som snart släpps, och som kan förhandsbokas på CDON för bara 149 kronor. Jag ska lyssna på den i några dagar och sedan återkommer jag med en ordentligt recension, låt för låt.

* * *

Vakten Stefan pratade om ett gäng från Smokinglirarna som körde all in denna helg. Först MMA på fredagen, hockey på lördagen, fotboll på söndagen och sedan hockey igen på måndagen. Den sista dan hade de tagit ledigt, för att kunna festa fyra dar i rad. Fan respekt!

* * *

Jag har börjat snegla på en nystartad AIK-blogg, som i språket påminner mycket om min. Ja, skulle nästan säga att liraren är inspirerad av denna blogg. Jag som aldrig läser bloggar annars har reflekterat över att det är lite kul när skribenten faktiskt blir personlig. Bara en parentes där, om ni undrar varför jag kan skriva om saker ganska långt ifrån AIK.

* * *

Agenten till ”Ljubo” och Ivan Turina var på plats som så många gånger förr. Denna gång var det ytterligare en lirare som jag fattade det som var en provspelare. Jag såg Expressen-reportern ”Disco” snacka med honom, och han visade sig ha en grym teknik. Vet dock inte om han var mittfältare eller anfallare, och glömde att fråga mer.

Spelaren, som jag antar är kroat, syns på bild 54 och 55. Tydligen ska han redan ha spelat i Sverige, fast på en lite lägre nivå. Han ska också vara bekant med både Charlee Mian och Lukas Arndt, men ingen av dem fanns på plats så jag kunde inte få reda på mer från dem.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Lördagsrapport från Karlberg

 1. JL skriver:

  Du som brukar länka till allt. Varför har du ingen länk till den nya AIK-bloggen du skrev om här ??

 2. tjernaz skriver:

  Snubben på bild 54 o 55 är ju med i blackbeat. Carl Tersman-Troll. Brukar köra lite eftersnack med Lucas..
  Vet inte om han spelar lr har spelat dock!

 3. Jocke G skriver:

  Hahahaha, stor humor!
  Tjernaz, nä men han spelar fotboll serru…

 4. Anonym skriver:

  ganska roligt att Ata först inte får spela något mer.. sen får han spela… sen blir han ”avstängd” igen och när man behöver han inge så tar man bort ”avstängingen” tills man får spelare tebaks och stänger av han igen..
  hycklar gnaget.

 5. Affe skriver:

  Men AIK dementerade ju direkta att Atta var avstängd, utan att han bara var bortprioriterad. Nu får han spela igen pga att pertan är avstängd.

  Vilken blogg va det du börjat läsa?

 6. Gecko skriver:

  Zubrowka dricks med fördel ihop med äppeljuice. Polsk nationaldryck typ, iallafall för tjejer 😉

 7. LJ skriver:

  länka till den nya bloggen då tack… jalla i din bralla så länge

 8. Carl-Hampus ömma moder skriver:

  Hej Joakim! Tänkte bara kolla om det är ok att jag lånar över ett par av dina bilder till Fejjan? Alltså några av smågnagar-bilderna på slutet av dagens bildserie (plus en på en vääldans snäll mamma ned en barncykel, a.k.a. jag :). Vill också säga att jag är så imponerad av hur väl hela AIK-gänget tar emot sina minsta fans. Jag har gått omkring med ett stort leende hela lördagen, och fattar nu mer än någonsin uttrycket ”Älska AIK”. 🙂

 9. Carl T T skriver:

  Ha ha. Du e skön Jocke ; )

 10. Joakim Hall skriver:

  Klart du får använda bilderna. Och som jag sa, det är lite synd att jag inte tänkte på att ta bilder på lillkrabban tidigare, men ni hade väl gjort det vid någon tidigare träning…

 11. Simon skriver:

  Vad heter bloggen då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.