Där satt den

Medan jag satt på Eken Bar & Matsal och drack öl fick polarna se AIK krossa Brynäs med 3-0 på bortaplan. Satan vad det kan svänga för hockeykrigarna.

Jag jobbade till 17 på torsdagen, hade ingen möjlighet att åka till Gävle (men avundas er som var där). Har förvisso varit i stan, men bara för fotboll. En gång. Nu var det hockey och helt otippat vann AIK alltså med 3-0 efter mål av nye Kent McDonell samt Botkyrkas stolthet Victor Ahlström och tidigare skadade Daniel Bång. Tre polare hörde av sig och försökte få med mig, men icke.

AIK hade 29-20 i skott och glädjande nog fick Viktor Fasth hålla nollan igen. AIK gick förbi hopplösa Frölunda i botten. Det är jämnt kring platserna där nere, se till att dyka upp på Hovet och se AIK mosa Linköping på lördag. Det är varje gnagares plikt att vara där.

Själv satt jag på Eken Bar & Matsal i Slussen med trevligt sällskap och tog ett par kalla öl, men hade full koll på hockeyn via mobilen. Ska vara hos tandläkaren 07:45 på fredagen så det kommer att kännas rätt bra i morgon bitti att jag tog det lugnt.

Det är dags att vakna nu, och jag syftar till hockeypubliken och i synnerhet klacken. Hemmamatch mot Linköping, en lördag efter löning. Det är dags att skapa ett jävla tryck. FYLL KURVAN PÅ LÖRDAG!

* * *

Black Army kör säsongens första resesatsning lördagen (!) den 27 november då man drar till Göteborg (!!) för att förnedra Frölunda. Siktet är inställt på att ha 500 gnagare på plats, och man har redan bokat upp två bussar.

Frågan är om det kommer att räcka. Priset är löjligt låga 350 kronor. Jag räknar iskallt med att åka ner till Sveriges baksida. Gör det du med! Läs mer på BA:s hemsida.

* * *

När vi ändå är inne på hockey så kommer BA också att köra samling i lokalen i Solna från klockan 13:00 på lördag för att sedan gemensamt åka mot Hovet. Det kan du också läsa om på hemsidan.

Jag själv kommer inte att kunna närvara eftersom jag ska till Karlberg på lördagsförmiddagen, återkommer med rapport därifrån innan hockeyn.

* * *

– Vi spelar grymt bra idag, offrar oss för varandra och vill kriga i varje situation. Det visar sig på tavlan idag, säger en nöjd Viktor Fasth till hockeysverige.se.

* * *

…och på söndag tar AIK emot Elfsborg på Råsunda. Fan ta den som inte dyker upp och stöttar fotbollslaget.

* * *

Annars har Micke Stahre tyvärr (för hans del) fått sparken från grekiska Panionios. Trist för honom,vet folk som hälsat på honom där i Aten och sagt att han trivts fantastiskt bra.

Han är dock inte aktuell för AIK igen, Alex Miller stannar även nästa år. Det är i alla fall vad Jens Andersson säger, men det vore ju konstigt om han sa någonting annat med två matcher kvar av denna mardrömssäsong.

* * *

Gnagarforum ligger nere. Igen.

* * *

Marcus Öhrn hörde av sig på torsdagen och lät hälsa att den nya AIK-plattan ”Keep it Black” ligger ute på CDON för beställning. Plattan kostar bara 149 riksdaler just nu, så in och beställ! Eller önska den i julklapp, se till att tipsa päronen eller flickvännen direkt eftersom det just nu är specialpris.

(For the record så nej, även om det var en lite säljande text så får jag inget betalt för det, inte ens en gratisskiva.)

* * *

Kul, Nazanin Vaseghpanah är tillbaka i AIK. Jag vet en person som är mycket glad, nämligen ”Rolle”. Men ”Naza” är fan min. Läge att gå på damfotboll igen?

* * *

Cred till Chippen som betalar sin parkeringsplats och sedan lånar ut den till någon han kallar för ”Babbe”, trots att han behöver den själv. Vilken hjälte, en riktig mönstergranne! Det är bra för din karma, mannen.

* * *

Jag vet inte… Hammarby är i final i Svenska cupen och det snackas om spel i Europa eftersom man ska möta Helsingborg. Har jättesvårt att nämna ”Hammarby” och ”Europa” i samma mening, om det inte handlar om en pajasstyrelse som via mellanhänder kränger spelare till en klubb ute i Europa. Nåväl…

* * *

Härom dagen skrev jag om ryktet att AIK:s Johan Lager, rekryteringsansvarig för ungdomsfotbollen, ska till någon tjänst i just Bajen. Sedan ett par dagar står det klart att han blir sportchef för ungdomsfotbollen inom Hammarby.

Tungt, Johan är en person som jag morsat på och snackat lite med i ett par, tre år nu. En person som jag hade respekt för. Och så går han till Bajen. Annars brukar man ju sikta uppåt i karriären.

* * *

Kolla in filmen på AIK:s startsida, även kallat ”splashsida”. Fantastiskt!

* * *

Dulee Johnson omhäktas. Även om han är intressant som person ser jag inte honom som AIK-spelare just nu, han berör mig inte för tillfället.

* * *

Skönt, det är vi gnagare som bestämmer vart matcherna ska spelas, på Kopparvallen eller Idrottsparken. Otippat att polisen inväntar söndagens resultat innan det blir klart var stolta AIK spelar mot lilla Åtvidaberg.

”Polisen kommer på måndag 1/11 att ha ett möte då det bestäms om matchen kommer att spelas på Kopparvallen eller ej. Biljetter till AIK-sektionen kommer därmed inte att säljas före den 1/11.”

Från AIK:s hemsida.

* * *

Inser nu att det inte finns några bilder från varken Scanpix eller Bildbyrån så… Slänger upp bilder från sommarens Europaresa istället, från Lyxemburg och Malmö away (även om färden också gick via Amsterdam och Köpenhamn). Och där bild två är på bakluckan jag åkte från Luxemburg till Amsterdam, för er som missat det. Tänkte på den resan i dag, hur sjukt kul det var.

Och sista bilden är på en stackars Bajentjej, tror inte att det var meningen att bilden skulle hamna på nätet. Eller vad vet jag, vissa har ju ett jävla behov av att synas, haha.

* * *

Roligast just nu, förutom Nisse Johanssons och min musiksmak? Laserturken.

* * *

Fredagförmiddagens upptäckt och tillika visa ord: ni som tror att det fungerar att diska i mörkret efter några öl. Det gör det inte.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Där satt den

 1. Anders skriver:

  Hej Jocke, kul blogg, lite ”out in the blue” ibland men det livar bara upp. En gissning, sista bilen är borta om högst 12 timmar 😉

 2. Joakim Hall skriver:

  Anders: Tack ska du ha. Jaså, nä… Den fanns på någon porrsite. Nej, givetvis var det inte jag som hittade den.

 3. Anonym skriver:

  Hahah vilsen brud…vem fan hejar på bajen

 4. Anonym skriver:

  Skärp dig, bort med sista bilden.

 5. Henrik skriver:

  Men Jocke, byter du om till vinterjacka efter att ha haft shorts hela tiden?

  ”Dulee Johnson omhäktas. Även om han är intressant som person ser jag inte honom som AIK-spelare just nu, han berör mig inte för tillfället.”

  Är det mediaanpassning du kör med? Du har väl alltid kört med att han är så jävla ball och cool även med AIK tröja på under sina rättsliga åtagande.

  AIk lär klara sig kvar på ett galant sätt, dock återstår nästa säsong. Idrottssverige ser det med andra ögon. Fotboll var det…

  /
  Henrik

 6. Henrik skriver:

  Måste tillägga att sista bilden håller bra klass. Bortamatch har sin tjusning.
  /
  H

 7. Joakim Hall skriver:

  Henrik: Menade mer att jag inte pallar att skriva mer om det, eftersom det inte känns som någon nyhet längre. Men visst, jag är intresserad av hur det blir med honom efter en rättegång, men just nu är han rätt kall för mig. Botten is nådd när det gäller honom.

 8. Simon.A skriver:

  Jocke, tidigare kunde man klicka på bilderna i bildspelet för att göra dem större, varför går inte det längre? Var en riktigt bra funktion…

 9. Joakim Hall skriver:

  Simon: Du, kunde man verkligen det? Har jag inget minne av… Man kan dock i regel förstora en bild, beroende på hur stor den var när jag laddade upp den, genom att högerklicka på bilden, kopiera URL:en och öppna den i ett eget fönster.

 10. Simon skriver:

  Jodå, det kunde man. Du brukade påminna om det ibland till och med haha.
  Öppnar man den i ett eget fönster blir den samma storlek som bilden du laddat upp tyvärr…

 11. Joakim Hall skriver:

  Jag vet inte om jag påpekat det… Hur som, då har jag lyckats för bilderna suger mycket utrymme om de är stora. Är det någon speciell bild du är intresserad av får du mejla mig så kanske jag kan få fram den.

 12. Joakim Hall skriver:

  Ah, just bilderna i detta inlägg är använda tidigare, och kopierade från ett tidigare inlägg. Därför är de i exakt rätt storlek.

 13. Simon skriver:

  Okej. Nej, ingen speciell men när man bläddrar igenom bildspelet brukar det alltid finnas ett par bilder som skulle vara sköna att ha på hårddisken i bra storlek. Men om det är någon jag verkligen gillar i framtiden så mejlar jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.