Vad fan är det som händer?

Experterna har förvisso målat upp Gnaget som strykpåse i Elitserien. Trodde ändå vi var lite på g men icke. Hur länge orkar den lilla publiken som ändå går?

Nej, jag var inte på Hovet i kväll, jag jobbade. Sedan segermatchen mot Modo har jag missat fyra raka matcher (två hemma och SSK och Timrå borta). Nu verkar laget rätt under isen, på tisdagen 0-3 mot Luleå. Och eftersom jag inte var på plats så bjuder jag på ett SMS från min kompis Helena som jag fick på väg hem från jobbet:

”Du missa inte nåt i kväll du, tråkig match, inga farligheter, knappt nå skott eller utvisningar. Ett påhopp på Fasth som resultera i att vi får två ut och de en, sjukt, det var det enda som fick en att skrika till i hela matchen typ”, rapporterar Helena innan hon undrar om vi ska ses i veckan.

Bra vänner man har som skickar matchrapporter. 4147 själar befann sig på Hovet (säkert många bönder eftersom typ halva Norrland tycks ha flyttat hit). Vi har pissdåliga publiksiffror, jag är orolig för hur det ska bli framöver…

AIK ligger just nu på jumboplats, dessutom med ett litet glapp upp till Modo, DIF Lions och Frölunda. Se till att vinna i Gävle på torsdag! All heder ni som åker dit. På lördag tar vi emot Linköping.

Kul, enligt Helena var Nicklas Bergh på Hovet ännu en gång, starkt jobbat. Tror faktiskt inte att jag träffat honom där än i år.

* * *

Underbart, såg precis Yussuf Saleh tala sig varm om AIK hos Eurosport. ”Jag känner mig som AIK:are. Mitt jobb är inte avklarat ännu”, säger kantlöparen.

Saleh är ju en av mina personliga favoriter, jag hoppas innerligt att AIK vill satsa på honom. En underbar människa är han i alla fall, ta gärna chansen att snacka med honom. Ska fan ge honom en stor kram nästa gång jag ser honom.

* * *

Vilka stjärnor det finns. 3-4 supportrar besökte Halmstads målvakt Robin Malmkvist natten innan måndagens match som AIK vann med 2-1. Det verkar ha blåsts upp ganska stort i media, medan 22-åringen tonar ner det hela lite.

– Klockan var 00.45 på natten när det ringde. Då var det en person som sa: ”Vi är några här utanför som inte vill att HBK vinner i morgon”. Sen la han på, säger Malmkvist till Expressen.

– Jag kollade ut genom sovrummet lite och såg någon utanför fönstret. Sen gick jag och la mig igen. Det är absolut ingen som har bankat på någon dörr eller skrikit eller någonting. Det enda var att de ringde upp mig.

Äsch, ett litet hyss för att störa motståndaren innan match. Tror inte att man ska göra för stor grej av det hela. Och någon som tror att det blivit sådana rubriker om något annat lag varit inblandat? Inte då.

* * *

Läser om detaljplanen för kvarteret Lagern som ska byggas när man rivit Råsunda. Det gör fan ont, jag har stått där på Norra Stå i 20 år och många, många andra har minnen från nationalarenan betydligt längre tillbaka i tiden. Fan att man inte har minnesmärkt arenan eller så vid något tidigare tillfälle.

Är fortsatt övertygad om att man i framtiden kommer att ångra och ifrågasätta rivningen av en arena med så mycket historia. Tragiskt.

* * *

Att Råsunda FC behöver förstärka backlinjen samt målvaktsposten verkar ha gått samtliga förbi, för inte en enda spelarförfrågan har ramlat in. Då blir det nog till att höra med Lee Baxter i alla fall, tror hans kontrakt går ut efter året. Och kanske skicka en ny förfrågan till Magnus Hedman, det skulle också vara bra PR om inte annat.

* * *

Notera att onsdagens supportermöte i Black Armys lokal är flyttat till tisdag nästa vecka. Och då jobbar jag som vanligt. Synd, hade sett fram emot onsdagens möte.

* * *

En skön AIK-helg på G, Linköping hemma på lördagen och IF Ellos på Råsunda på söndagen. Ni kan räkna stenhårt med en träningsrapport från Karlberg på lördagen.

* * *

Bildspelet bjuder på bilder från Hovet i kväll. Jag ska dra mig tillbaka, har jobbat dag och kväll både måndag och tisdag och börjar nio på onsdagen. Skönt att få vara lite ledig sen på kvällen. Blir ruskigt chill i morgon.

* * *

Haha. Såg just Jos Hooivelds status på Facebook från måndagen, uppladdat via mobilen en kvart efter att HBK-AIK slutat: ”YESS!!! Kenny pavey steps up again!! What a legend!”…

Och av en tillfällighet såg jag ett tidigare inlägg då Hooiveld besökte tifofixet dagen innan ett derby. Sköna bilder utlovas. Fan vilken kul period det var.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad fan är det som händer?

 1. AerIK skriver:

  Det var någon som efterlyste mode, Jag vill rekomendera C Kviborgs topp i senaste 08-fotboll, tänk puffärmar på den.

  http://www.svenskafans.com/fantv/program/15.aspx

 2. Joakim Hall skriver:

  Hahaha… Stor humor. Du får gärna skriva en gästinlägg om den skapelsen.

 3. AerIK skriver:

  Vet inte om jag vågar…..

 4. Joakim Hall skriver:

  Såklart du gör, du är ju trots allt rätt anonym.

 5. AerIK skriver:

  …..fast jag har lite Idéer.

 6. Joakim Hall skriver:

  Det vet jag att du har, du är insatt och har huvudet på skaft. Tror jag. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.