Vad ska rädda oss nu?

Inte ens när AIK faktiskt spelar bra så vinner man sina matcher. Jävla skit att torska mot Helsingborg, topplag eller ej. Tur att vi har överkomliga matcher framöver.

Det är väldigt få förluster som jag kan ta på Råsunda, men kanske om vi mötte Barcelona, Milan eller Manchester United. Det är inte okej att förlora mot kommunstödda Helsingborg, inte ens om de råkar tillhöra topplagen. Nej, jävla mörker är vad det är efter 2-3 hemma i kväll.

Det allra mörkaste är att vi inte lyckas vinna trots att vi spelar bra, vilket vi gjorde i dag. Speciellt Mohamed Bangura, men även Flavio, Helgi Danielsson och Dulee Johnson.

Domaren Michael Lerjéus gjorde sitt bästa för att förstöra matchen. Jag hatar när domarna spelar en central roll, även om jag inte tror att gnagaren Erik Sundins kvitteringsmål efter 44 minuter var offside.

Annars är säsongen som vanligt för mig, pallar inte att bli lack när vi torskar och känner inte ens den där riktiga glädjen när vi gör mål. Det är AIK jag vill se för att jag ska känna mig hemma, och även om man gjorde en bra insats i dag så tar det tid att bygga för föreningen att bygga upp den relationen igen.

Det är trist att inte fler hittar till Råsunda nu när AIK behöver stödet. Närmast ställs vi mot djurgården på söndag, notera att AIK får biljettförsäljningen för Norra nedre och mellan. Det finns inte en endaste jävla ursäkt för att stanna hemma.

Derbyt blir såklart tufft, men vi kan i alla fall glädjas åt att aporna föll med 3-0 borta mot Mjällby och dessutom fick Prince Ikpe Ekong utvisad. Sedan väntar Gefle, Halmstad, Elfsborg och Åtvidaberg. Några poäng bör vi kunna ta, om inte annat sett till måndagens spel.

* * *

Just nu längtar jag först och främst till tisdagens derby i Globen. Vilken jävla match det kommer att bli, och vilken inramning vi kommer att få vara med om! Jag tycker synd om er som inte har biljetter.

AIK Hockey uppmanar fansen att åka till Skärmarbrinks t-banestation, medan aporna väntas åka vid Globen. Det passar mig bra, eftersom jag jobbar på den linjen, Skärmarnbrinks alltså.

Vad jag tror om matchen? Hata mig inte, jag hoppas att jag har fel, men det ser inte bra ut. Men oavsett hur det går kommer matchen att bli någonting alldeles speciellt. Åtta års väntan är över.

* * *

Annars var jag och besökte Black Armys lokal före matchen. Kände fler där för några år sedan, men det var kul att ovanligt många kom fram och berömde bloggen. Sådant värmer alltid.

* * *

Töntarna Almtuna lånar AIK-backen Mikael Österberg. I motsatt riktning går Henrik Nilsson, 19, som man hade lånat från AIK.

* * *

Tack för hälsningen, David Engblom. Hälsa tillbaka till grabbarna och kom ihåg vad jag sa: mörda djurgårn på tisdagen!

* * *

Med Walid Atta ute ur bilden hoppas jag att ”Pertan” snart är tillbaka. Nisse Johansson hade väl någon bra räd på offensiv planhalva, men sedan? Och ”RÅP” hade problem mot HeIF. Två av målen i baken på måndagen kom efter dåliga insatser i försvaret.

* * *

CH kunde gott ha kommit in tidigare, synd bara att han fick ta en plats på kanten istället för i anfallet.

* * *

Solna Stad försöker att jaga bort AIK Hockey från Ritorp, det finns en artikel skriver av min polare Wille Tennander som är publicerad på AIK:s hemsida. Jag vet för lite för att säga så mycket mer än att jag hoppas att AIK får rätt men sista ordet är inte sagt än.

* * *

Black Army utlyser en klassisk samling inför derbyt, läs mer på deras hemsida. Annars är det från 17:00 vid Spottkoppen.

Jag minns de där samlingarna med glädje, på den tiden som Black Army var farliga. Det blev en och annan sammanstötning med dåvarande Blue Saints på väg ut till Globen. Speciellt minns jag ett tillfälle då, om jag minns rätt, Järngänget (föregångaren till DFG tror jag) stormade tåget vid Gamla Stan och spöade alla de såg, men jag klarade mig mirakulöst. Jag minns att jag inte hade någon souvenir på mig utan satt blickstilla.

Undrar om det var derbyt som senare urartade vid Globenbron? En klassiker i sammanhanget.

* * *

SKANDAL att två av AIK-Trubadurens låtar till den kommande AIK-CD:n har blivit ”censurerade på högre ort”. Låtarna är ”Idrottsmagistern” och ”I kväll var det stökigt på matchen igen”.

”I kväll…” är förvisso inte helt rumsren, det kan jag köpa. Men ”Idrottsmagistern” är ju bara kul. Det var länge sedan jag lyssnade på Trubaduren hemma, men den låten är riktigt skön. Bägge finns i demoversion på Facebook.

* * *

Black Army har tagit fram en ny piké med brodyr och Jani visar den i bildspelet.

* * *

Hade vi inte haft Bangura hade vi kunnat lämna WO resterande matcher…

* * *

Kul, noterade precis att Marcus Öhrn skickat de två låtarna från AIK-Trubaduren till mig. Stort tack. Låtarna kommer att släppas som singel/singlar.

* * *

Enligt Expressen säger Ivan Obolos agent att AIK inte är aktuellt det närmsta året. Lustigt, agenter brukar ju göra allt för att deras adepter ska byta klubb så att de kan tjäna en hacka, som Walid Attas agent Fabio Alho.

* * *

Till tisdagens derby väljer man att inte visa repriser på jumbotronen för att det är en högriskmatch och att det då det kan hetsa publiken. Om det bara gäller tveksamma situationer eller alla repriser vet jag inte. Trist, det är kul när det hetsas.

* * *

Min kompis på Facebook, angående derbyt: ”För er utan plåt så kan det gå att hitta returer på Ticnet under dagen, men framförallt finns det plåtar på rad 1-2 som säljs som ”skymd sikt”. Dessa ska vara helt ok, kostar endast 125 spänn!”

* * *

Nu avgår jag. Tack för att ni tog er tid, och missa inte bildspelet från matchen.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad ska rädda oss nu?

  1. Johanna skriver:

    Klart vi vinner…. Det är ju givet… 😉 Måste se positivt på saker….. Vill man känna glädje så kan man… Ha det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.