Tillbaka i civilisationen

Nu är man lite sådär lagom mör efter en vistelse i Karlstad, och det är verkligen en håla. Som väntat fick hockeykrigarna det för tufft, men jag har personligen peppat (?) spelarna inför derbyt.

Drog till Karlstad på lördagen och hade sällskap av fyra andra gnagare på tåget. Skulle kvarta hos en AIK-bekant där borta, men landade istället hos Nicklas och Tony på Ibis Hotell. Först fick jag dela en 90-säng med en lirare vid namn Martin innan jag kröp ner hos ”Nordan”. Stil och klass.

Matchen är inte mycket att orda om, ett AIK drabbat av både sjukdomar och skador var chanslöst när FBK vann med 3-0. Vi fans, som hade körts direkt ner till ett garage under arenan, stod på en egen liten platå uppe i ena hörnet av arenan. Nedanför oss hade vi FBK-klacken, och det var inte helt lyckat. Hur tänkte man där?

Själv gick jag ner till FBK-klacken under den andra perioden, var sjukt dåliga platser vi hade tyckte jag, dessutom med ett stort nät framför oss. Och så hade de en restaurangdel vid hemmaklacken, var ramsor föga överraskande var snodda från både höger och vänster och vars folk säkerligen håller på IFK Göteborg i fotboll. Ringde några polare i AIK-klacken, ställde mig på ett räcke och skulle köra en ”Kom igen Gnaget” med AIK:arna men noterade snabbt att de där uppe inte såg mig.

Arenan ligger ute på vischan, var lite lost och visste inte hur jag skulle ta mig tillbaka till stan. Så jag liftade med en bonnig men trevligt FBK-supporter vid namn Andreas, tror jag det var. Schysst som han var tog han en omväg in till city och släppte av mig vid Ibis Hotell. Riktigt schysst.

De två bussarna (från Smokinglirarna/Black Army och Ultras Nord) hade lämnat stan. Jag var kvar ute en tid, men fann inte Harry’s och andra ställen särskilt lockande. Jag vet inte vad klockan var, men jag drog till Ibis, kvitterade ut en nyckel till rum 242 eller vad det var och gick och la mig. Skönt.

Tog ett tidigare tåg än vad det var tänkt, ville inte vara kvar en minut längre än nödvändigt i skithålan. Visst kanske den är mysig, men hur kul är det när butiker stänger klockan 14 en lördag till exempel?

* * *

Har alltså tagit ledigt måndag och tisdag kväll, för matcherna mot Helsingborg respektive djurgården. Sprang på min chef i Liljeholmens galleria på vägen hem i dag, hon trodde jag skulle vara kvar i Karlstad och det var väl inte helt okej att ta ledigt för att se fotboll och hockey. Försökte att förklara hur viktiga de två matcherna är, men jag tror inte riktigt att det gick hem…

* * *

Enligt olika medier var det någon form av tumult inne på arenan, men jag märkte inte av det. Dock så förstår man att det som vanligt råder en viss inkompetens kring ordningsvakter och poliser.

”Det som kunde gått så bra gick så dåligt; tack polisen i Värmlands län för er oerhörda inkompetens. Ett stort tack går också till Stockholms supporterpolis, som med sin så kallade specialkompetens inte tillförde ett dyft”, skriver Black Armys ordförande Danne Wilhelmsson på Fejan i dag.

Jag hörde något om att en supporter fick ett batongslag eller liknande över pannan, och att min bloggkollega Marie Lichtenstein skulle anmäla dem som gjorde det.

Läs mer hos Hockeykanalen och NWT.

* * *

”Chippen” hälsar på Facebook och undrar vilka dörrvakter som var hårdast, i Göteborg eller Karlstad. Men jag tog det ju lugnt i helgen, och det som hände i Göteborg var mest av allt lite random otur.

* * *

Ivan Turina säger till Sportbladet att ”Kenny” Stamatopoulos får förnyat förtroende mot Helsingborg. Samtidigt meddelas det att AIK diskuterar att värva den inlånade 31-åringen till kommande säsong, och det känns bra.

* * *

En lirare i går sa att han gillade bloggen och tyckte promt att jag skulle nämna förorten Nacka. Så nu är det gjort…

* * *

‎”Ja, det här var ju inte som när djurgården kom ner med 16 personer hehe” – Supporterpolis från Karlstad.

* * *

Skönt, Ronnie Smith säger till FotbollDirekt att man har de finansiärer som krävs för att värva grande Ivan Obolo om han verkligen vill tillbaka till Europa. Nu är det bara att hoppas.

* * *

Det ser rätt mörkt ut inför derbyt mot aporna på tisdag, detta på grund av skade- och sjukdomsläget. Läs mer i Expressen på nätet.

* * *

Har hoppats på att få en rapport från Karlberg på söndagen, var ju ett gäng supportrar som skulle dit och peppa spelarna inför matchen mot Helsingborg i morgon. Men än har det varit tyst på exempelvis Gnagarforum.

* * *

Enligt Sverigescenen erbjöd Hammarby Rami Shaaban till AIK inför säsongen sedan Nicklas Bergh gått sönder.

* * *

Karla var på plats i Karlstad, finklädd och allt. Hockeyn i all ära, men jag tror att han var där för att besöka Dressman XL, med storlekar upp till 9XL. Något vi hade kul åt… Se bild 17.

* * *

Fan vad skönt det är att vara hemma i civilisationen igen!

* * *

Där fick jag svar av signaturen ”niklaZ99” på Gnagarforum, var inte alls så mycket folk som jag hade hoppats på:

”Inga konstigheter i dag på Karlberg egentligen, förutom att det blåste så jävla kallt. Flavio gjorde några snygga mål och tvåmålsspelet verkade fungera rätt ok. Nicklas Bergh verkade förlora något slags vad och blev tvungen att springa och sätta sig i en polisbil som stod bredvid träningsplanen. Publik ca 50-60 pers.”

* * *

Jag inte bara snyltade en hotellnatt, var även på frukostbuffén i morse och fick med mig en jäkla massa schampoo och duschtvål, haha. Stort tack Ibis, ni är bäst!

* * *

Nu ska jag ta med grabben på fotbollsträning. Vi hörs och ses på Norra Stå på måndagen.

* * *

Tillägg: AIK:are misstänks för våldsamt upplopp. Läs mer i lokaltidningen NWT.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tillbaka i civilisationen

 1. Marie skriver:

  Vill bara skriva att det inte var jag som anmälde incidenten men att en anmälan är gjord. En kvinnlig ordningsvakt är anmäld för grovt övervåld, vilket inte hade behövt ske om man öppnat ett par dörrar som var stängda. Cirka 200 personer i ett utrymme för kanske max 75 personer är inte okej.

 2. hehe skriver:

  En Kopparbergs Cider är inte okej!!
  🙂

 3. Joakim Hall skriver:

  True, true. Bara tjejer som dricker cider, den är inte min… 🙂

 4. Peder skriver:

  Sno schampo från hotell?! Vad är du för en luffare?

 5. Joakim Hall skriver:

  Luffarnas luffare. Jag bjuder på den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.