Kom hem Ivan Obolo

Tänkte som andra gånger chilla med en rulle men det gick bara inte eftersom Ivan Obolo förklarat sin kärlek till AIK. Det låter inte omöjligt att få hem hjälten, har surrat lite med hans flickvän.

På fredagen gjorde Råsunda FC det man skulle hemma mot Kofkella KoIF, seger med 3-0 på Skytteholm, och det utan att imponera. Tänkte sedan spendera kvällen med en rulle efter att lillkrabban nattats, men icke. Redan på vägen hem ringde farsan och meddelade att Ivan Obolo talat sig varm om AIK hos Svt och då var den filmkvällen förstås körd.

– Jag är så identifierad med AIK, och AIK är så identifierat med mig, så det skulle vara svårt att spela i någon annan klubb i Sverige, säger han till Svt.

Nu ska man inte få hybris (som vi gnagare får lite då och då), men han snackar om att bryta kontraktet med sin argentinska klubb och återvända till Europa. Och i Sverige skulle det bara vara AIK som gäller.

– Då ska vi göra allt vi kan för att få hit honom, menar den assisterande tränaren och tidigare sportchefen Björn Wesström.

Samtidigt poängterar Wesström att AIK till att börja med måste hålla sig kvar i allsvenskan om det ska bli snack om att kunna värva Obolo.

En våt dröm kanske, men hoppet lever. Jag gissar att Ivan fortfarande har sin svenska flickvän som jag hade lite kontakt med i vintras, och som du inte lät speciellt sugen på att flytta så värst långt bort. Och om hon är kvar i Sverige så förstår jag att Ivan längtar hit. Har skrivit till henne igen, får se om jag får något intressant svar.

* * *

Angående Råsunda FC så gör vi vår bästa säsong någonsin, men kommer som bäst att sluta tvåa i division sju. Även om en del hänger med huvudena nu och det varit dålig uppslutning på träningarna så längtar jag till nästa säsong. Den som är intresserad av att vara med kan skicka ett mejl på adressen längst ner i detta inlägg.

Och till den nuvarande truppen: det spelar ingen roll hur trötta och griniga ni är, jag älskar er ändå. Ni är alla viktiga för mig.

* * *

Någon undrade på Gnagarforum om det var sant att legenden Clecio verkligen käkade ostbågar på avbytarbänken under en match. Så jag hörde mig för hos min kompis Christopher som jag trodde var den som först lanserade uppgiften.

– Hallå. Hjälp mig nu, är det där med Clecio och ostbågar en skröna? För visst var det du som hävdade det först?

– Tjena. Ingen aning. Nops, det var någon på GF som tyckte han såg ut som en ostbåge. Hahaha!

– Haha… Men jag har för mig att det var DU som skrev att han satt på bänken och käkade ostbågar?

– Jag kan ha sagt det någon gång i ilska, men jag tror inte jag var först dock.

– Haha… Ja, jag tror att min forskning inte sträcker sig längre än så.

– Däremot säger jag här och nu att AIK liknas med Cirkus Brazil Jack.

– Word.

Jag fick därmed ingen klarhet i det hela av Christopher. Men någon av er läsare kanske vet? Och kommentarsfältet kukar ur hela tiden, oftast verkar man dock kunna gå tillbaka ett steg och skicka igen…

* * *

Jag vågade inte säga det till honom, men jag hade glömt bort ”Nostalgihörnan” eller vad jag kallade den avdelningen, där jag fick lite anekdoter av en lirare som varit med ett tag. Men det ramlade in ett mejl i dagarna.

”I slutet av sjuttiotalet blev AIK:s fotbollslag allt sämre, samtidigt lyfte hockeylaget. Elitserien bildades och intresset ökade överlag. Första året klarade sig AIK med ett nödrop, men sen började det hända saker. När så Thomas Gradin och ur-apan Kenta Nilsson gick till AIK så var förväntan på topp. Över 11 tusen åskådare kunde klämmas in på Hovet. Var det fullt så var det ett fantastiskt tryck”, inleder han.

Och så till själva storyn:

”I mitten av sjuttiotalet började AIK få en klack på matcherna. Några killar från de södra förorterna var de drivande, bland annat ”Tordan” (huvudrollsinnehavaren i filmen Anderssonsskans Kalle). Hela ena kortsidan var en ren ståplats. AIK:arna stod alltid högst upp i mitten utifrån den platå som finns där. Supportrarna blandades fritt, vilket kunde få konsekvenser, framförallt på derbyn. Det fanns inga krav eller önskemål om var man skulle stå beroende på lagsympatier.

Arrangörer, poliser och andra tänkte till hur man skulle lösa detta. Till slut valde man att sätta upp ett ca 1 meter högt staket uppifrån och ner mitt på kortsidan. Sen skulle AIK:are vara till vänster och difare till höger. Så mycket lugnare blev det väl inte, folk gjorde inlöp eller kastade saker på varandra, däremellan en del bråk på ytan mellan sargen och läktaren.

Våren 1977 genomfördes den första organiserade bortaresan. Två bussar åkte till Gävle för att se den väldigt avgörande matchen mot Brynäs. Det tog inte lång tid innan det uppstod vilt tumult med den lokala publiken. Ingen hade någonsin sett något liknande. Ett lag med bortasupporters som sjöng och hejade. SvT slog upp det stort. Något nytt hade fötts, genomslaget var stort.”

Och så tillägger min anonyme kamrat:

”Kanske får vi igen se en övergång från fotboll till hockey – som då i mitten av sjuttiotalet – vad det gäller engagemang och publik. Mot det talar att den publik som ser fotboll/hockey i Stockholm inte sällan är andra generationens invandrare, och de är många gånger inte ett dugg hockeyintresserade. Blir stockholmslagen ointressanta så bryr man sig bara om lag i Spanien, Italien, Turkiet eller liknande. AIK:s fotboll är verkligen på det sluttande planet utför. Oavsett om man ramlar ur eller inte så lär det bli en turbulent vinter.”

Jag vill härmed tacka för inlägget, alltid skoj att läsa om grejer som hände för 20 eller 30 år sedan. Det är en del av vår historia och vårt ursprung.

* * *

Domen för AIK efter ordningsstörningarna kring matchen mot Levski Sofia dröjer till nästa vecka. Det har fallit lite i glömska, just nu känns det inte lika farligt som dagarna efter stenkastningen och rusningen på Östra läktaren, men UEFA kan nog gå hårt åt AIK.

* * *

Färjestads stjärncenter Rickard Wallin är tyvärr spelklar till lördagens match mot AIK i Karlstad. Jag tar tåget till byn klockan 10:26 på lördagen men har i ärlighetens namn inte särskilt stora förhoppningar inför matchen.

Jag åker mest för festens skull, stannar en natt där borta. Det ska bli kul, har aldrig varit Karlstad tidigare.

Räkna med en rapport och bilder på söndag kväll, kanske blir någon uppdatering på Twitter också om något kul händer.

* * *

Kom ihåg att visa hjärta på söndag, då många förväntas ta sig till träningsanläggningen Karlberg. Jag själv är ju som bekant (?) inte hemma då, utan sover ruset av mig i Karlstad.

* * *

Vill någon stötta Råsunda FC under revanschåret 2011 (vi har fan inte vunnit en serie sedan division 8 år 2007) så går det också bra att mejla mig på adressen nedan. Då får man även utrymmet i denna blogg, med runt 6000 unika besökare i veckan.

I år stöttas Råsunda FC av KomBo Boendeträning, LR Revision, Smith’s Bil, Panaxia, D7.se, O’Learys i Gamla Stan.samt Nyheter24. Tack för ert stöd!

* * *

Ekonomiskt ser det inte lysande ut inför lördagens tripp vilket beror på att jag har glömt att föra över pengar till mitt VISA-kort, haha. Men samtidigt, sovplatsen är fixad liksom tåg- och matchbiljett. Och för några år sedan gjorde jag GAIS borta för 140 kronor och det inkluderade bussresan, matchen, käk, en öl på lokal samt nio Sofiero. Ja, då gick 90 av kronorna till de där ölen…

Men tjejerna i Karlstad kan inte förvänta sig någon Dom Pérignon från min sida… Kanske lite polsk vodka, för det lämnade de två tjejerna som sov hos mig i veckan.

* * *

Bort med Miller och ta hem Obolo, Mutumba och Djordjic. Och Hooiveld som älskar Stockholm och som ändå hänger i stan när tillfälle ges, och som jag tror har svårt att ta en plats i Celtic.

* * *

Och där fick jag svar av Ivan Obolos trevlige flickvän:

”Jag tror att han vill spela någon annanstans än Argentina de sista åren innan han går i pension. Blir det Sverige så tar jag för givet att det blir AIK… Men nu är ju transferfönstret stängt, så jag har ingen aning om hur framtiden ser ut. Men jag vill självklart också att han ska komma hit, för nu är han på tok för långt borta.”

* * *

Bangura och Obolo, ojojoj…

* * *

Och DÄR kom ytterligare ett meddelande: ”Han vill hit, jag menade bara att han inte kan välja klubb rakt upp och ner… Utan att någon klubb måste självklart visa intresse. Men han är alltid ärlig, så han menade verkligen det han sa!”

* * *

Vad det blir för musik till Karlstad? Jag har på något sätt sumpat mitt telefonminne på 8 gb och inte haft råd att köpa ett nytt innan löning (fast det kanske inte är så dyra längre?). Så jag har fyra låtar med Dokken som fick plats…

* * *

Helsingborg på måndag, jävla skitgäng som borde spela i Korpen. Men istället gick kommunen in och hjälpte dem, något HeIF fortfarande är skyldigt pengar för. Skulle Solna göra det för AIK? Nej. Solnatattare.

Sedan tisdagen, derby i Globen. Det kommer att bli magiskt. Jag säger det igen: MAGISKT. Stackars er som inte är där. Och fan för er som BARA går på den matchen. 3481 hemma mot SSK senast. Pinsamt.

Själv har jag tagit ledigt från jobbet både måndag och tisdag kväll, trots att jag egentligen inte har råd. Eller, det har jag, men det kostar helt klart att se Gnaget…

* * *

Sovdags, har en lång dag framför mig i morgon. Tack för att ni tog er tid.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kom hem Ivan Obolo

 1. Akbar skriver:

  Den här dåliga skitsidan lever på era bloggar! ta mer betalt för i helvete 🙂

 2. Tobbe skriver:

  Rätt säker på att jag sett Clecio sitta och käka ostbågar på bänken på tv, minns dock inte vilken match.

 3. Oscar skriver:

  Var du en av stockholmsfjollorna som fick ont igår?

 4. Jenny skriver:

  That’s way more clever than I was exnpitceg. Thanks!

 5. I’ve read your post on forharriet.com as well, ! U are intuitive & quite the writer! Continue your journey to “becoming” and take a moment to visit my motivational site for women at authentic-woman.net…I’m accepting authentic woman stories & you’re welcomed to contribute!Peace & blessings

 6. http://www./ skriver:

  Hello, Ronan’s story is so touching. And my little (he would have been 11 Sept 9) brother passed away about two weeks ago due to brain stem cancer. I heard about Ronan and downloaded it and it reminded me of Jack. Incredible little guy. (:

 7. http://www./ skriver:

  Hey Steve. I think I got the colors set in the comment box now. Took a bit of digging to find it though. Had to actually go into the WordPress PHP code to hard code it, since nothing I touched in the style.css worked.

 8. Só não concordo com a questão do porquê da moldura tão grande..essa é fácil é que mesmo com essa moldura os utilizadores queixam-se que a mão que está a segurar no iPad interage com o ecrã, o que não convém,imagine-se com uma moldura menor..dispositivos até 7 polegadas (mais ou menos) ainda cabem na mão..mais do que isso é complicado..penso que será essa a razão da moldura ser como é. Bom artigo abraço

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.