Flera besvikelser på Hovet

Publiksiffran var den största besvikelsen när AIK på torsdagen föll mot SSK. Blomdahls utvisning och Fasths insläppta mål i sudden var andra besvikelser.

Jag och lillkrabban hade sett fram emot AIK mot Södertälje en tid, och det var länge en underhållande match. Både vid 2-1 och 3-2 kvitterade gästerna snabbt, men när Johan Andersson satte 4-3 tre och en halv minut in i tredje trodde man att det kunde gå vägen.

Jag vet inte om det var otur eller hjärnsläpp men efter 58.10 av matchen viftade Patric Blomdahl med handsken, och därmed klubban, i ansikten på en SSK:are och det var nere vid Pontus Sjögren i SSK:s kasse. Det blev spel med hög klubba och efter en hyfsad offensiv av ett jagande Södertälje hann man bli lite orolig. Och visst…

Ännu en gång, denna gång dock i spel sex mot fyra, fick en kebabälskare (denna gång Mattias Carlsson) stå helt ren framför Viktor Fasth och kunde vispa upp pucken. Matchen gick till sudden, och samme Carlsson sköt ett till synes ofarligt skott som Fasth skulle ha tagit alla dar i veckan. Det tog ett antal minuter att videogranska målet, men visst var det inne. Jag tyckte det, och Albin som har riktigt bra syn hade sett pucken inne. Ridå.

Riktigt svag insats av Fasth vid det sista målet, och idiotutvisning av Blomdahl. Synd, det sänkte AIK i kväll. Tre poäng har det blivit på lika många matcher, så sågade som AIK blivit av de flesta experter är väl det okej.

Den riktigt stora besvikelsen denna afton var dock publiksiffran, bara 3481 åskådare hade hittat till Hovet. Riktigt bedrövligt, efter hypen kring premiären och med tanke på att Gnaget tog två pinnar borta mot Frölunda senast. Men det kanske är så, att folk väntar på att fotbollen ska ta slut?

Det var förvisso match i går (Kalmar FF hemma) och många väntar nog på Helsingborg på måndag och djurgården i Globen på tisdag. Och ett gäng, däribland jag, ska till Karlstad över helgen, men det känns viktigare att stötta AIK hemma om man inte har så mycket pengar.

* * *

Sprang på söndagens dejt på Hovet, och för att få en lite annan nyans på matchen så ska ni få Helenas SMS som hon skickade efteråt. Tror inte att det faller under PUL-lagen:

”Det gick sådär, tycker ändå grabbarna gör ett ok jobb, brister försvarsmässigt dock. Men spännande var det, inte mycket till röst kvar. Albin var ju hur söt som helst”.

Det där med Abbe visste jag, och jag håller annars med. Jag tycker att SSK var ett bättre lag, men AIK:arna var fan hetare. Jobbade ofta hårt och tog tillbaka pucken på offensiv, eeh, planhalva. Vad säger man? Ja, ni förstår. Hade några riktigt schyssta tacklingar också, tyvärr räckte inte det i sig till tre pinnar.

Nej, nu känns det som en besvikelse, SSK och andra skitgäng som Modo och Djurgården är lag som AIK måste slå.

* * *

Kul, sprang på Tommy Saari i den sista pausen, han göteborgaren som hjälpt Charlee Mian en del under hans tid med Blackbeat. Han hade med sig Helgi Danielsson, och berättade att han försökte förklara hockeyregler för islänningen.

Var tvungen att fråga om Helgi pratade svenska, och visst gjorde han det. Han var trevlig och ställde upp på en bild med Albin. Tommy är alltid trevlig, även om nasaren denna gång försökte att sälja någon digitalbox då han noterat att jag sett en del matcher via webben på sistone, haha.

* * *

Sweet, mina två polskor hade diskat när jag kom hem och det tackar jag för, det var ett bombnedslag i diskhon innan. Tyvärr hade jag inte visat dem var dammsugaren finns eller var tvättstugenyckeln hänger.

* * *

Läser på FotbollDirekt att Daniel Tjernström tyvärr kan bli borta en tid på grund av problemet med ljumsken, men det är oklart om det blir en eller två veckor. Eller kanske kortare. På måndag tar AIK alltså emot Helsingborg.

* * *

Lite kul att AIK i alla fall levererade lite framåt mot SSK. De två sista perioderna satt jag bredvid hockeykännaren och AIK-medarbetaren Svante och fick en del intressant input. Bland annat fick jag höra att han trodde mycket på nye backen Josh MacNevin som inte är spelbar riktigt än på grund av skatteregler.

* * *

Sprang på Black Armys ordförande Danne Wilhelmsson som var glad som vanligt. Det var något jag skulle ta upp med honom, men kom inte på vad. ”Det är ju bara att du ringer mig” sa han, lika schysst som alltid.

* * *

Lukas Arndt från Blackbeat fanns på plats på Hovet, gissar att det kommer en rapport. Kanske videointervjuer?

* * *

AIK-klacken då? Hyfsat stor och helt okej drag, men var det inte ovanligt tyst på långsidan? De gånger HELA Hovet var med på noterna blir det ett magiskt tryck, tyvärr hände det allt för sällan denna afton.

* * *

Representanter för Black Army gick runt och skramlade till ett 30-årstifo. Killarna sa att det förhoppningsvis skulle komma till någon stormatch. ”Om vi är kvar i allsvenskan” som en av dem sa, och det förstärker min tro om att det är ett tifo till nästa år. Speciellt som BA bildades 1981.

* * *

Gårdaren Lukas Rosman, som jag hånade för att ha lade upp en bild på Fabrikens fultifo och som vars idé var snott från AIK Tifo, gav igen via Facebook på torsdagskvällen:

”Publik: 3 471. Vilken rip off från Almtuna Jocke”.

Jag får fan bjuda på den…

* * *

Glöm inte att supporterlaget Råsunda FC spelar match på Skytteholm på fredagen. Kofkella KoIF står för ”motståndet” och matchen börjar klockan 20:00. Tyvärr ser det ut som om någon eller några i truppen är inne på sista versen, och jag hatar att se spelare försvinna. Jag ska göra mitt bästa för att få alla att köra ett år till, för även om vi inte ser ut att gå upp i år gör vi vår bästa säsong någonsin, och har ett par bra spelare på väg in.

Jag hoppas att folk knyter näven i fickan, tar det seriöst inför 2011 och ger det ett år till. Försvinner stommen så blir det tufft att fortsätta, och jag skulle hata att lägga ner föreningen efter allt jobb som jag och flera andra gjort. Det kan bara bli bättre…

* * *

Den kommande CD:n Keep it Black kan nu förbeställas via Bengans. In på sajten och sök på ”AIK”. Releasedatumet verkar vara satt till den 26 november.

* * *

Och på tal om AIK-skivan, så kommer det dagligen info och filmklipp på sidan på Facebook, rekommenderas varmt.

* * *

Bilderna i bildspelet är från matchen, och så några privata mot slutet. På Abbe och Helgi.

* * *

Får se om jag hinner skriva så mycket mer, drar ju till Karlstad lördag förmiddag och är tillbaka på söndag (samma dag som det är obligatorisk närvaro på Karlberg). Återkommer då med en rapport från Färjestad-AIK och en festkväll i Karlstad.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.