Så kunde de ha skrivit…

Min polare har gjort sin egen tolkning av AIK:s ”brev till allmänheten”. Så som det kanske borde ha stått enligt honom.

”AIK Fotboll fördömer och tar avstånd från den vandalisering och de bråk som följde efter gårdagens match mot Levski Sofia. Vi uppmanar AIK-alliansen, som är sammanslutningen av de olika supporterföreningarna, att göra detsamma.

Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att de som i går kväll deltog i bråk och vandalisering kommer att identifieras, ställas till svars och får ta konsekvenserna för sitt handlande. Vi kommer också gör allt för att dessa personer kommer att dömas skadeståndsskyldiga till AIK för de kostnader och uteblivna intäkter detta medför för AIK.

Vi har påbörjat ett arbete för att utveckla och förbättra det förebyggande arbetet, men vi kommer också att se över våra befintliga straffskalor. Till exempel tillträdesförbud på livstid för grova förseelser kommer att utvärderas. Vi kommer också initiera ett övergripande arbete tillsammans med AIK Hockey och AIK:s huvudstyrelse för att med alla medel stoppa de som påstår sig vara AIK:are, men som bara förstör för klubben.

Dessa personers kriminella handlande kommer sannolikt medföra, förutom oöverskådlig badwill för AIK, hård bestraffning från UEFA. AIK tilldömdes böter på 15 000 EUR vid händelserna efter matchen mot Rosenborg. Nu med upprepade förseelser kan vi sannolikt räkna med hårdare straff.

Det är med sorg och förtvivlan vi kan konstatera att några få återigen tar sig friheten att förstöra för alla riktiga AIK:are. Vi ska göra allt som står i vår makt att dessa sabotörer får sina rättmätiga straff.”

Och så polarens version. Han råkar vara kategori C om det inte framgår i hans alternativa text:

”AIK Fotboll borde fördöma och ta avstånd från det resultat som stod på tavlan efter gårdagens match mot Levski Sofia. Vi brukar för det mesta pissa på AIK-alliansen, som är människor som faktiskt bryr sig om klubben, men nu vill vi ha deras stöd mot en ”gemensam fiende”.

Vi kommer göra allt som står i vår makt för att de som lyckats ta laget från SM-guld till vårat nuvarande spel kommer slippa identifieras, ställas till svars och få ta konsekvenserna för sitt handlande. Vi kommer också göra allt för att skylla AIKs problem på engagerade supportrar, lita blint på hörsägen och självklart läcka pengar som ett såll utan att ta ansvar för det.

Vi har påbörjat ett arbete för utveckla och förbättra det förebyggande arbetet som i sin tur går ut på att egentligen inte göra någonting när klubben går i kras, men vi kommer också gnälla hos åklagare tills svensk lagstiftning slutar gälla för engagerade supportrar och vem som helst kan dömas till livstid utan bevis. Vi kommer också initiera ett ett övergripande arbete tillsammans med AIK Hockey och AIK:s huvudstyrelse som helt enkelt kommer göra det lättare för oss att begå övergrepp på klubben. Självklart är steg ett att få bort alla som vill något annat.

Dessa personers kriminella handlande kommer sannolikt medföra, förutom att våran heltidsanställda PR-ansvarige kanske måste svara på några frågor i telefon för en gångs skull, hård bestraffning från UEFA. AIK tilldömdes böter på 15 000 EUR vid händelserna efter matchen mot Rosenborg. Nu med upprepade förseelser kan vi sannolikt skylla de 51 MILJONER kronor vi ligger back enbart på supportrarna.

Det är med stor glädje vi kan konstatera att många gnagare faktiskt köper det här skitsnacket som kommer från oss, och att vi äntligen fått en syndabock. Vi ska göra allt som står i vår makt för att döda supporterkulturen genom att trakassera, förfölja och justitiemörda de eldsjälar som brinner för klubben.”

* * *

Vi ses på Norra Stå i eftermiddag. Enade mot alla.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Så kunde de ha skrivit…

 1. Anonym skriver:

  Sista gången jag läser den här bloggen. Omgången du fick i Göteborg känns välförtjänt. Hoppas att din son inte läser din blogg och att hans mamma är vettig som motpol till dig och inte glorifierar hatet och våldet. Pinsam snubbe..

 2. Joakim Hall skriver:

  Anonym: Vänta nu… Nu är det ju så att DU glorifierar våld. Hur ska du ha det egentligen? Och det var ett gästinlägg, det är lite kul att få sådana.

 3. Ricco skriver:

  Skön blogg, nyss upptäckt den men nu kan jag inte vänta på flera sköna texter!

 4. Joakim Hall skriver:

  Tack Ricco. Och DÄR slog prestationsångesten in, haha.

 5. Anonym skriver:

  Känns som att det är viktigare att ligga bra till hos firman än att det går bra för AIK.

 6. Anonym skriver:

  Pinsamt inlägg. Håller med #1, sista gången man läste har.

 7. Benny skriver:

  ” Och det var ett gästinlägg, det är lite kul att få sådana.”
  Visst det kan jag förstå, men beslutet att publicera det är väl ändå ditt? Genom ditt beslut låter du de s.k. engagerade supportrarna få vädra sina snedvridna åsikter.
  Hade du tagit dig tid att skriva några analyserande rader kunde man haft viss förståelse, nu ser det mest ut som om du går i ledband.

  För att använda ett ofta nyttjat uttryck
  -AVGÅ !!

 8. Joakim Hall skriver:

  Ordet ”Avgå” kan man inte använda för ofta… Det funkar på det mesta. Var texten så hård? Jag har ännu inte läst den ordentligt.

 9. Affe skriver:

  Joakim Hall, du är en ryggradslös fitta.

 10. Joakim Hall skriver:

  Affe: Tack ska du ha, det värmer.

 11. Jens skriver:

  Anonym #1: Göteborgsfitta.
  Anonym #2: Hur gör du den bedömningen egentligen?
  Anonym #3: Göteborgsfitta.
  Benny: Styrelsemedlöparhund och quisling.
  Affe: Du är en rakryggad hårding?

 12. Viktor. skriver:

  Jävlar vilka negativa kommentarer. Yttrandefriheten skall väl ändå gälla alla? Och är det en blogg om AIK så skall alla få skicka in gästinlägg.

  Själv tyckte jag att det var roligt skrivet, vore ännu roligare om man visste att det var med glimten i ögat.

 13. Affe skriver:

  Jag tycker Joakim Hall är en ryggradslös fitta av den enkla anledningen att han inte rakt ut kan säga vad han tycker, utan jämt ska linda in det i en massa kvasiförklaringar. Han håller stenhårt på kategori C klientelet, varför hymla om det i en massa fjantiga bortförklaringar.

  Inlägget ovan publicerar man enbart om man håller med avsändaren eftersom det är Joakim Hall som väljer publiceringen. Att gömma sig bakom ”yttrandefriheten” är lika korkat som AIK:s förklaring att ”Stahre var en vanlig anställd som kunde lämna utan ersättning” i våras.

  Står du för det så säg det Jocke. Göm dig inte bakom en massa flumförklaringar.

 14. Affe??? skriver:

  Jag skulle vilja se affe träda fram med fullständigt namn, bild och skriva vad han tycker om kat C, låter ju som att han inte gillar dom??
  Så var så god, träd fram..

  Om du ber Jocke snällt kanske du får ”gästblogga”?, if you’ve got the balls..

 15. Affe skriver:

  Varför ska jag göra det när de som är så kallade Kategori C (kort för CP:n?) inte respekterar andras åsikter om de avviker från dem själva? Som tror att de är AIK:s elitsupportrar? Som jag själv sett hota andra AIK supportrar med hot och våld?

  Jag skulle vilja se de fittor som är med i firman vara lika jävla hårda på egen hand. Vilken idiot som helst kan hetsa och vara tuff med tio man i ryggen.

  Kategori ”C” förstör för klubben, pissar på Putte Kock, Isidor Behrens, ”Lillis” och alla andra AIK-ikoner, pissar på alla AIK:are som följt AIK genom åren, betydligt längre än dom själva. En grupp som aldrig respekterar andra åsikter.

  För övrigt: Det är rätt hjärndött att skrika ”Avgå styrelsen” gång på gång när vi i klubben har alla möjligheter i världen att på ett otroligt enkelt sätt rösta bort alla på demokratisk väg. Fast för en grupp människor som hellre lägger ned tid på amfetamin, kokain och att lösa sina egna bokstavskombinationer så är det väl för mycket begärt att de själva ska komma med en lösning. Det är ju roligare att skrika ”AVGÅ” alla.

  Destruktivt jävla neanderthalbeteende.

  Men jag säger som Joakim Hall. Alla har rätt till en åsikt. Den ovan präglar majoriteten av alla AIK-supportrar, oavsett hur en viss klick försöker få det låta som att alla är med dom.

 16. Benny skriver:

  klapp klapp Affe !!

  och du Affe??? Hur vore det om du trädde fram med fullständiga uppgifter och förklarade din ställning i frågan. Du verkar ju ha jävligt stora ballar.

 17. Jens skriver:

  Affe: Om du vill se någon ”vara lika tuff på egen hand” när du ser dem behandla andra dåligt så visa civilkurage (nej, internet räknas inte) och säg ifrån? Eller bjud upp till dans bara, du verkar ju ha ett hett temperament?
  Att ha följt AIK i flera år, hur beundransvärt (eller självklart) det än är, betyder inte att man nödvändigtvis har koll på hur saker och ting fungerar vilket du är ett bra bevis på.
  Du anser alltså att protester i form av banderoller och sång på våra läktare är ett neanderthalbeteende, men att kasta skit på bloggare och supportrar på internet är bra?

  Sist men inte minst, varför skulle någon ta något av det du skriver på allvar när du blandar åsikter som ej är faktabaserade eller ens verklighetsförankrade med att använda hjärnskador som skällsord?

  Eller för att sammanfatta det med ett språk som du verkar förstå bättre: Jävla pajas, du fattar ingenting men tror att du har rätt, sorgligt att se, jävla pucko!

 18. Fredrik skriver:

  Mkt bra Affe! Vi är så jäkla många som håller med dig. Finns ingen som helSt anledning att träda fram heller för dig. Eftersom dessa runkar till våld. Dom goda krafterna runt klubben kommer att segra även om det nu skulle ta ett tag. Alla vettiga ser hur sjukt illa klubben mår med allt skit runt omkring.

 19. Affe skriver:

  Jens: Ta en paus från steroiderna och amfetamninet.

  Jag pratar inte om banderoller eller sång, däremot så tar jag upp meningslösheten med att skrika ”avgå alla” när man inte har ett eget styrelseförslag för vilka som ska ta över AIK, närvarar vid medlemsmöten eller använder sin demokratiska möjlighet att påverka AIK. jag går på samtliga AIK:s medlemsmöten, jag gör det för att jag är medlem och för att det är min plikt. Däremot ser jag väldigt, väldigt sällan Kategori C eller andra falanger på dessa möten. Är dom så mycket AIK att de inte behöver vara medlemmar?

  Fast det där är en klassisk grej från firman. Svara med något helt annat. Om inte annat syntes det inför helgen när man körde en egen ”stå upp” kampanj. Allt för att det inte skulle bli så uppenbart att den absolut stora majoriteten av alla AIK:s supportrar avskyr hela mentaliteten.

  Ska vi ta det på ett kortare sätt så säger jag faktiskt, och det är här en twist. När man är en grupp individer som kan påverka, sätta stopp och göra skillnad så är det fruktansvärt sorgligt att se firman boys använda det så destruktivt och få så många människor emot sig.

  Det mest sorgliga med matchen mot IFK Göteborg är när min bänkgranne, som gått på AIK sedan 40-talet, säger att nu förnyar han inte årskortet.
  ”På grund av dom där, jag orkar inte”.

  Ni pissar på Putte Kock. Ni pissar på Lillis. Ni pissar på Isidors. Skärp er eller dra åt helvete. AIK:are är ni inte.

 20. Tobbe skriver:

  Tycker du gör det bra Joakim som skriver om mycket saker runt AIK och ur lite olika ”vinklar” eller vad man ska säga. Finns gott om pk bloggar och tidningar osv. För dom som vill läsa det.

 21. Jens: skriver:

  Affe: Rör varken steroider eller amfetamin, inte min grej helt enkelt.
  Vilka förslag som finns, inte finns osv har du ingen aning om. Att inte veta är inte samma sak som att veta att något inte finns?
  Vilka du ser och inte ser på möten, samt vad du gör på dessa, också vad du inte vet händer runt omkring får stå för dig. Du vet säkert vad du pratar om, felet du gör är att du tror att när du inte ser/vet något, så finns det inte.
  T.ex. kampanjen som gick ut mot Kat C, böter och upplopp. Pekar inte finger, säger inte vem som gjort vad, men det var Inte Kat C som kastade stenar mot spelarbussen. Det är inte heller Kat C som bränner bengaler eller annat som ger böter. Det styrelsen försökte göra var att splittra supportrarna och ta fokus från hur de våldtar vår klubb just nu.

  Lämnar det här nu. Den som tror han vet allt är ofta blindare än den som erkänner sin begränsning.

 22. Anonym skriver:

  Bra skrivet Affe. Kat. C: Låt vår klubb glida ner i avgrunden så förstör ni för samtliga AIK:are utom er själva för ni har ju er njutning (att slå skiten ur varandra) kvar.

  Och varför ska man träda fram mot folk som älskar våld och hot? Det är inte så att det står kontaktuppgifter på sverigescenen heller.

 23. Joakim Hall skriver:

  Äsch, tänkte skriva något, men ni sköter diskussionerna så bra själva. Det här är dock en supporterblogg, ta det jag skriver med en nypa salt, även andras texter som jag publicerar. Och de som tycker att min vän är helt fel ute, och uppenbarligen tycker att jag är det som publicerar texten, får fantastiskt gärna komma med en riktig kommentar till texten. Ni har fria händer.

 24. jacke skriver:

  bra affe, död åt firman och alla dess grabbar som springer runt och försöker se hårda ut, vilka tror ni att ni är? tror ni spelare ledare vill komma till aik så som ni beter er? det är en fotbollsklubb inget jävla dagis , ni e så jävla töntiga så man garvar o ja vet att i princis alla riktiga aikare hatar er, vi behöver inte er , fucking töntar

 25. jake skriver:

  varför va inga kat c eller firman i sofia???? vågade ni inte eller? annan sak att springa runt på borta matcher i trygga sverige eller kanske trondheim . hahahaahahahahahahahaahahahahah stå upp för gnaget då eller vad brukar ni säga

 26. Jens skriver:

  Jacke: Du har ingen koll så håll käften bara? Bra så.

 27. Viktor skriver:

  Det är lätt att slänga skit på firman hela tiden, och visst våld är kanske inte den bästa lösningen.
  Men jag tänker inte svartmåla AIKare som slåss lika lite som jag tänker svartmåla en AIKare som inte går på matcher. Gnagare som gnagare.
  Firman har även gjort några bra saker för AIK, det får inte glömmas.

  Och visst, att de slåss kostar pengar för AIK, det är jag inte för, men två matcher i år är inte särskilt mycket. Det kunde ha varit värre.

 28. Anonym skriver:

  Vad har dem gjort som är bra?

 29. jacke skriver:

  aaa det kan man undra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.