Kaos väntar på söndagen

Supportermässigt står vi inför en av årets intressantaste matcher då alla verkar vara på väg att stå upp för AIK, alternativt stå up för att bli av med styrelsen. En jävla soppa att vänta oss.

Jag brukar ju gnälla som en liten bitch ibland, hur mycket jag jobbar och blaha blaha. Fredagen var just en sån dag, jobb hela dan, hämta lillkrabban i skolan och sedan direkt iväg till Rissne där Råsunda FC föll mot Svensk-Syrianska IF med 4-1. Därför saknar jag en hel del information inför morgondagens match mot IFK Stolpfusk, men jag har lyckats tyda att det blir en jävligt speciell match.

Först ut var alltså AIK när man den 25 augusti gick ut med ”Stå upp för AIK”. Det var undertecknat AIK Fotboll och AIK-Alliansen (Black Army, Sol Invictus, Ultras Nord och Smokinglirarna). Det innebar att samtliga supportrar, oavsett läktare, skulle stå upp under tio minuter. Vi skulle stå upp ”för vår klubb, våra färger och våra ideal”. Läs mer här.

Dagen efter förklarar AIK:s ”grabbar”, via Sverigescenen, mer eller mindre krig mot fotbollsstyrelsen och vd:n Annela Yderberg. Eller AIK startar krig mot supportrarna… Bland annat kritiserar man föreningarna i AIK-Alliansen, att de står bakom Stå upp-kampanjen tillsammans med AIK. Läs mer här.

Ytterligare en dag senare går samtliga supportergrupper, förutom Smokinglirarna, ut tillsammans med Firman Boys och AIK:s Yngsta (jag tror därmed att Young Boys gått upp i FB) ut med en ny manifestation. Den går ut på att visa sitt missnöje mot styrelsen och vanskötseln av vår klubb. Om det kan ni bland annat läsa på Black Armys hemsida.

Efter alla år på Norra Stå och på bortaresor känner jag många i kärnan i samtliga föreningar och grupperingar, jag vet att det finns mycket kompetens och AIK-hjärta där. Kanske låter fegt, men om nu dessa grupperingar går med en protestauktion så stöttar jag den fullt ut. Det innebär inte att jag kommer att sitta här och skriva ”Avgå ert jävla pack” till styrelsen, jag vet fortfarande för lite om deras jobb och det vore att riktigt vända kappan efter vinden. Men som sagt, jag litar på den ”nya” alliansen. Just nu är det lördag morgon, men jag ska försöka att ringa någon insatt person under dagen och se om jag kan få fram någonting mer.

Samtidigt är det lite kaotiskt på exempelvis Gnagarforum, alla köper inte den här protestauktionen från supportrarna. Anledningarna är olika, helt klart har man fått en snackis. Läs mer på länkarna ovan och försök att skapa dig en egen uppfattning.

* * *

Dulee Johnson vill bort, och nu bekräftar man för Aftonbladet att spelaren i fråga kan komma att säljas om intresse finns, alternativt lånas ut. Själv är jag fortfarande missnöjd med hur strulputten petats på sistone.

* * *

Man kan bortförklara hur mycket man vill, Svensk-Syrianska IF var för svåra för Råsunda FC på lördagen. För andra gången denna säsong vann kebabälskarna med 4-1 (och passade på att dela ut mordhot till våra spelare, och när ljuset släktes tillfälligt ropade delar av publiken att de skulle passa på att attackera oss).

Svensk-Syrianska har, enligt tränaren som jag snackade med efter matchen, spelat ihop sedan 2001 och har behållit de flesta spelarna sedan dess. Klart som fan att de är för bra för division sju då.

Faktum är att de borde ha vunnit redan förra året, men då tog de över ett lags plats en bit in på säsongen och började på noll poäng. Vi slog dem dock vid en av matcherna i fjol, 2-1 borta.

Dessutom ryktas de använda sig av ickelicensierade spelare, någonting som även domaren uppmärksammades om inför matchen (och givetvis kände killen, som nog var syrian, flera av spelarna hos motståndarna).

* * *

Att köpa Dulee Johnson är lite som att köpa en stulen bil, plötsligt kan polisen komma och hämta honom. Fan, jag gillar Dulee, han känns hardcore.

* * *

Vad ni än gör i morgon… Hata, hata, hata Göteborg.

* * *

AIK går ut med att man ska klara sig ekonomiskt utan spelarförsäljningar. Är det årets lögn? Och igen, visst har AIK en kärna med engagerade supportrar som lever, och nästan är beredda att dö, för klubben men i övrigt? I Stortstockholm bor det runt två miljoner, men stadens största och ärorikaste klubb lockar just nu 8000 pers till matcherna trots att man spelar med kniven mot sttrupen.

* * *

Efter stökigheterna mot Levski Sofia manar AIK till lugn… Medierna lär vara på oss som hökar, och nu väntar alltså IFK Sillstryp på hemmaplan. Jag tror att AIK hellre sett att vi mött Gefle eller Häcken nu.

* * *

Jag står gärna upp för mitt AIK, och om det hjälper klubben så får väl även jag kräva styrelsens avgång. Men vilka alternativ finns? Det måste ju finnas en mer långsiktig plan än att bara få bort den nuvarande styrelsen?

* * *

Detta 1990-tal, minns när vi protesterade utanför den Östra läktaren där AIK på den tiden, en trappa upp, hade sitt kontor. Jag tror att vi protesterade mot sittplatser på Norra Stå, sittplatser som infördes i samband med EM 1992.

* * *

Det tar emot att välkomna en förening tillbaka till allsvenskan, men samtidigt är det lite kul att IFK Norrköping går upp. En klassisk bortamatch, minns alla invasioner på 90-talet… Med kravaller, nedgrävda bomber i planen och grinden som gick upp inför EM på hemmaplan 1992. Enligt rykten då var det planerat, för att polisen skulle få öva på att ta hand om huliganer om jag inte minns fel.

Sedan Sundsvall, de klarar jag mig utan. Men gärna Syrianska, hyfsad invasion det kan bli i Kringelstan.

* * *

Jodå, Expressen hörde av sig angående bilden de använt från mig. Ska fakturera dem 750 kronor + moms. Men hälften försvinner i arbetsgivaravgifter etcetera, så det blir inte så många kronor över. Men men, alltid nåt…

* * *

När ska jag bli bjuden på en jävla kräftskiva?

* * *

Några har antytt att jag borde utkräva hämnd för det som hände mig i Göteborg, men jag är ingen hämndlysten människa. Dessutom var det ju dörrvakter som spöade mig, och inte IFK:are (okej, någon yngre sprang fram och gav mig några tjuvsmällar men det noterade jag inte riktigt då). Dessutom har jag fortfarande vissa problem att gå med min stukade fot, att springa och jaga Änglar är ändå inte att tänka på, ens om det varit min grej.

* * *

Berättade just för Albin att två sillar, som är mina vänner, ska sova här i natt. Han funderade tyst i några sekunder och sa sedan:

– Tror du att de kommer att slå dig?

– Nej, de är mina vänner. Varför tror du det?

– För att de är göteborgare.

* * *

Några på Gnagarforum (var annars?) säger att de ska stanna hemma på söndagen. Ja, DÄR gör man ju jävligt stor nytta. Vad hände med ”Que sera sera, vi håller på AIK”?.

* * *

Råsundafetton, underskatta inte AIK:s mest hängivna supportrar.

* * *

Jag älskar kaos, satan vad jag längtar till söndagen. Att det ska behövas är ju dock fantastiskt tråkigt, alla vill förstås AIK:s bästa.

* * *

Bilderna? Eftersom min laptop crashade häromdagen är det diverse bilder från 2009 tror jag bestämt. Och så några från gårdagens match ute i Rissne.

* * *

joakim@rasundafc.se

* * *

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kaos väntar på söndagen

 1. Bobby skriver:

  Bra skrivet Jocke!

 2. Anonym skriver:

  Jocke, YB har varit FB i flera år nu…. Ganska många år.

 3. ignore skriver:

  Äckliga firman, nu är det kört, den här klubben kommer dö.

 4. Joakim Hall skriver:

  Anonym: Okej. Som jag förstod det ”ersatte” YB de äldre i FB, inte tog över deras namn eller gick upp i dem så att säga. Ja, jag har inte så bra koll på vilka som är vad (även om folk jag känner visat sig vara FB när jag trodde att de var YB).

 5. a skriver:

  hej jag är bög bojan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.