AIK ute ur Europa

Så, nu är det full fokus på allsvenskan efter torsken borta mot Levski Sofia. Och full fokus med start hemma mot IFK Sillstryp i helgen, en av årets absoluta höjdare. Förhoppningsvis.

AIK hade ganska länge 1-0 borta mot Levski Sofia. Men hemmalaget rivstartade i andra och hängde snabbt två baljor, och redan då det var en halvtimme kvar började jag skriva här. Inte en chans att AIK gör ytterligare ett mål där nere. Och jag skulle få rätt.

Jag försökte att hitta någon fulstream men utan framgång. Radiosporten nämnde knappt AIK:s match så jag följde via Aftonbladets och Expressens livetjänster. Men det spelar mindre roll, AIK är ute ur Europa vilket förstås är trist. Det enda positiva är att man kan fokusera på allsvenskan.

Se till att pallra er iväg till söndagens match hemma mot skatte- och stolpfuskarna, den matchen krävs det mycket för att i alla fall jag ska missa. Jag förstår fortfarande inte att inte fler går nu, när AIK ligger i skiten och är i ett oerhört spännande läge tabellmässigt. Varje match gäller jävligt mycket, när ska folk fatta det?

* * *

Vid andra målet, 1-2, ska bollen ha varit ute över sidlinjen. Så typiskt för vår säsong. Jag brukar försvara domare, det är mänskligt att fela. Men det är såklart hårt att smälta när det drabbar oss så oerhört mycket.

* * *

Med kvarten kvar stängde jag även av Radiosporten och satte på lite klassisk heavy metal istället. Orkar inte lyssna på skiten längre, de snackar bara om IF Ellos mot Napoli.

* * *

Försökte in i det sista få till en keeper till Råsunda FC:s match mot kebabälskarna Svensk-Syrianska IF på fredagen, men utan att få ett enda mejl. Båda exgnagarna Magnus Hedman och Matts Andersson tackade nej, bägge på grund av ryggproblem.

Men fick tips om en keeper med erfarenheter från Korpen, så han dyker upp. Förhoppningsvis till matchstart, men det är inte säkert. Väl mött på Rissne IP på fredagen, matchstart klockan 20:00.

Varför ska BÅDA våra målvakter jobba en fucking fredagskväll?

* * *

Cred till det 20-tal supportrar som var på plats.

* * *

AIK Hockey föll med 4-2 mot Brynäs. Elitseriepremiären närmar sig…

* * *

Hade hoppats kunna gå på lördagens träning, men lillkrabban ska då spela med IFK Aspudden som möter Skogås-Trångsunds FF på bortaplan. Och på söndag är det match…

Är lite delad annars när det gäller Albin. Frågade om han ville se AIK-Göteborg med mig eller gå på lagets söndagsträning, och han valde träningen. Tycker det är roligare att spela fotboll än att titta på densamma. Det låter ju sunt, men känns inte helt 100 att han väljer bort Gnaget.

Den 3 oktober möter han Bajen away. Längtar redan, sist vann de med 6-0 mot den konkurshotade föreningen.

* * *

Det är hårt att vara bloggare när man jobbar heltid, och lite till, och inte har tid att gå på träningarna.

* * *

Assyriska lånar Kevin Walker. Många, inklusive jag själv, undrar varför han spelat en massa med Väsby men inte fått fler chanser med AIK. Det hoppas jag få någon form av svar på vid nästa träning.

* * *

Nog fan lär flera än jag ha målat upp drömrubriker vid ställningen 1-0 i dag. Så går det som det går…

* * *

Kom just på bilden som Expressens reporter ”Disco” använde och som jag tagit, den på Walid Atta. Expressen är kontaktade igen, sist var deras bildredaktör på semester. Kanske ska man stämma dem för olovlig användning av bildmaterial?

* * *

Hade gärna sett Dulee få chansen, snacka om iskall snubbe. Och det känns som att man kan gnälla på hur mycket som helst, men vi är ute ur Europa och jag vill hellre fokusera på IFK hemma på söndag. Stå upp för AIK! Hata, hata, hata Göteborg.

* * *

Vilka hjältar de är, fansen i Micke Stahres klubb Panionios. Sabbar sin egen arena för att AEK Aten skulle spela där. Och Panionios har knappt någon publik ens, fick jag höra när jag snackade med Markus Jonsson i somras. Läs mer här.

* * *

Bild 1-11 är från Bildbyrån och resterande från Reuters förutom den sista som jag tagit, och som inte har så värst mycket med bloggen att göra.

* * *

Göteborgshumor. Rätt kul faktiskt, alltså jag tycker det. Edit: provade den precis på Albin, han gav den klart godkänt.

* * *

Nu är det bäst att jag går och knyter mig innan jag börjar gnälla på hur j-a trött jag är. Igen. Vi ses på söndag.

* * *

Noterar, alldeles innan John Blund kallar, att grabbarna bakom Sverigescenen skrivit ett långt inlägg angående den senaste tidens turbulens. Eller framför allt tar man upp hur styrelsen arbetar. Det är en intressant text, intressantare än allt dravel jag kommer med. Läs mer under fliken ”On the pitch”.

Jag själv är som vanligt för oinsatt för att kritisera styrelsen. Det vore fegt att göra det utan att veta all fakta och alla siffror, det jag kan konstatera är att kritiken mot vd och styrelse varit hård från visst supporterhåll en längre tid.

* * *

Fredag morgon… Kritiken kom snabbt, jag menade förstås att AIK skulle göra ett mål till, alltså TOTALT två. Nu har jag ändrat i texten också, kanske var jag lite otydlig inledningsvis.

Läser att de som beställde matchen missade Banguras fullträff eftersom det var svart i rutan den första kvarten. Viasat låter dock hälsa att man ska höra av sig om man inte är nöjd med sändningen, det lät som att man kan få pengarna tillbaka.

* * *

I dag är besvikelsen över gårdagens resultat mycket, mycket stor. Jäklar vad tomt det kändes i morse.

* * *

Hos Betsafe kan man spela på vilken nästa klubb blir för hjältarna Bojan Djordjic och Martin Mutumba. AIK är favoriter, men allt är givetvis bara PR. Läs mer här.

* * *

Kul. Någon bondeblogg länkar till min sida. Extra kul att liraren tycker att bloggen är intressant, trots att han inte är gnagare. Själv tycker jag inte att denna blogg varit intressesant sedan jag var i Göteborg typ, haha.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till AIK ute ur Europa

 1. Hur tänker du? skriver:

  Hej.
  AIK behövde göra ett mål till för att gå vidare, brukar läsa dina inlägg här men frågan är hur mkt du kan om fotboll eller reglerna kring fotboll? Dina inlägg från träningarna är ju lite mer om vilka du träffa där o om det fanns några damer på plats eller inte. jag vet att det e frivilligt att läsa denna blogg o jag tycker den är bra ibland men tycker inte du själv att du är lite pinsam ibland? plus att det kosta 99kr att köpa hem matchen, så jävla pank kan du väl inte vara?

 2. Wisam skriver:

  Och som vanligt ska någon jävla pajas komma och lägga en dum kommentar annonymt. har du en åsikt så stå för den..

 3. Leslie skriver:

  Trodde du gillade Disco? Ingen idé att stämma, tro mig, kostar mer än vad det smakar!

 4. Joakim Hall skriver:

  Hur tänker du? Jag har poängterat några gånger att jag är disträ och inte särskilt bra på fotboll. Denna gång menade jag dock två mål totalt, alltså ytterligare ett, har ändrat texten nu så att det är lite tydligare. Du känner ingen snygg tjej som är singel? Mycket roligare än fotboll.

 5. Joakim Hall skriver:

  Leslie: Honom skulle jag inte stämma, bara Expressen. Men du, jag menade det inte bokstavligt. Klart att jag inte skulle stämma dem…

 6. Anonym skriver:

  bra där Jocke. Roligt att du kallar ”retar” bajen för och vara konkurshotad när aik har 3 gånger mer skulder än bajen + att de väntar ett straff från Uefa, du får lära dina boys att i allvenskan kan ni kasta mynt, flaskor etc och bråka hur mkt ni vill men tji fick ni i Europa ni kanske trodde att Uefa var som Svff som håller ryggen på er? fast å andra sidan så kommer väl lennart sätta ett finger i spelet denna gång och gnaget kommer nog få mindre straff än någon annan klubb hade fått pga lelle…

 7. Johan skriver:

  Varför tycker du att fansen i Panionios är hjältar?

 8. Hur tänker du? skriver:

  ok… missa att du inte hade tillgång till viasat på webben, som förövrigt är ett skämt. O det är sant att du kanske sagt att du inte är så speciellt fokuserad på träningarna. Va rätt trött på allt efter 2-1 torsken igår. så fortsätt med det du gör för vad det nu är så är det bra, bättre än blackbeat…

 9. brollan00 skriver:

  Nån som har koll på om Dulee ens va med på bänken igår, han va med i truppen enligt aikfotboll.se, men eftersom han ska vara närvarande på rättegången idag så kanske han hade förbud att lämna landet?? Annars tycker jag att han borde ha kommit in när vi jagade mål.

 10. Anonym skriver:

  HN : skrev det nyvaken och visst finns det många fel, men jag kan inte påstå att det är omöjligt och förstå det, eller är det det typiska aik arrogansen och förnekan som slår till.
  faktan kvarstår att aik har 50 + mille i skulder och då har inte böterna från uefa matchen räknats in så jag kan med lätthet påstå att aik är närmare konkurs än bajen.

 11. HN skriver:

  Anonym: Haha! Ja det är faktiskt svårt att låta bli denna berömda arrogans när man läser en kommentar som din i en AIK-blogg. Att hänga runt på hif/dif-forum och skriva meningslös skit är något som jag personligen slutade med när jag var ca 12 år, till förmån för att istället koncentrera mig mig på mitt egna lag.
  Diskussionen ang. vilka som står närmast en konkurs väljer jag helst att stå utanför, då jag inte är tillräckligt insatt i frågan, Dock tvivlar jag skarpt på att du ”kan med lätthet påstå att aik är närmare konkurs än bajen”
  Då det inte räcker att enbart räkna skulder för att avgöra det, en viktig faktor du glömmer är att vi ligger i allsvenskan (än så länge) och skillnaden på intäkter mellan dessa divisioner är inte små.

 12. Anonym skriver:

  HN : visst skriver Jocke om aik, men jag har inte sett någon av er klaga när andra skriver bra saker om aik…
  Är ingen expert heller på skulder men och göra sig lustig på bajens bekostnad om att de kommer gå i kk när ens egna skuld har mycket högre skulder är lite komiskt.
  när du var ca 12 år? så du är 13 nu då eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.