Jakten går vidare

Medan AIK laddar inför Levski Sofia away fortsätter jakten på en målvakt för Råsunda FC. Senaste tanker är en blixtövergång och Magnus Hedman är tillfrågad, men det kostar 3500 kronor.

Nu hann jag inte ens börja skriva brödtexten förrän Magnus Hedman svarade. Han lät hälsa att han går hos kiropraktorn för tillfället då ryggen är paj. Trist, hade varit härligt att ha med en legend i laget, om än för bara en match. Kanske till nästa säsong…

Jag drog förutsättningen i går: efter att en lag dragit sig ur serien leder vi vår division 7-serie före duktiga Svensk-Syrianska IF, men det skiljer bara två pinnar och de har en match mindre spelad. Vinst mot dem på fredag lär krävas för att vinna serien.

Så nu söker vi en keeper då bägge våra målvakter jobbar. Är det rätt person är vi alltså redo att lägga ut 3500 kronor för en blixtövergång, alternativet är annars en målvakt som inte spelat fotboll för någon klubb de senaste 2-3 åren. Den som är intresserad får gärna höra av sig till mig via mejl (adressen står längst ner) eller på telefon: 070-726 85 62.

Vår hemsida hittar man här.

* * *

Vilket flyt jag har, noterade i en artikel hos Svenska Dagbladet att Reuters täckt AIK:s landning i Sofia. Så bilderna från bildspelet är från onsdagen, levererade hit av Scanpix. Den sista bilden på mig och lillkrabban är från i dag, vi är lika egocentriska båda två.

* * *

Hedman tipsade om två gamla AIK-målvakter, Matts Andersson och Anders Almgren. Har kontaktat Matts nu, Almgren hittade jag inte (han har för övrigt barn i samma skola som jag).

* * *

Noterar att AIK ska se över vad man kan göra för att stävja problemen kring klubbens arrangemang. Det är för mycket att kommentera, men två saker vill jag nämna: nykterhetskontroller? Fine, men jag tror inte att det förhindrar ligister från att kasta sten på bussar och kravalla. Och så åldersgränser: absolut inte.

Jag minns när man införde det på tidigt 90-tal, det var 18-årsgräns på Norra Stå. Gissar att det var efter någon ovanligt stökig period. Känns mer som att det då var mest för att visa att man gjorde någonting.

Tror det är nyttigare att släppa in alla och att man sedan, om möjligt, kan få de olika supporterfalangerna att försöka att visa vad som är okej och vad som inte är det. Men ja… Det känns som en utopi.

* * *

Skönt, den för mig okända familjen har på nytt hängt upp AIK-halsduken på balkongen här i Aspudden, ser den varje dag då jag går ner till centrum och tuben.

* * *

Härligt, Nyheter24 ska ha en fest och i år har jag blivit inbjuden av min chef Ehsan Fadakar. Skulle ha bjudits in förra året, men då glömde han bort det… Han är inte förlåten än.

* * *

Under en period i dag var Gnagarforum uppe. Då fick jag se en länk till en streaming av Levski Sofia-AIK, du hittar länken här. Bra, då har jag och lillkrabban något att göra i morgon. Annars rekommenderar jag ViasatOndemand, läs mer om det på AIK:s hemsida. Jag själv har dock inte tillgång till det.

* * *

AIK Hockey föll med 3-0 borta mot Timrå IK. Nästa match spelas redan på torsdagen, mot Brynäs, och kan följas via Twitter. Man gör ett riktigt bra jobb där.

* * *

Köp biljett till IFK Sillstryp hemma, en av årets absoluta höjdare. Missa heller inte kampanjen Jinx Göteborg (som till och med en del nere i Sveriges baksida gillade).

* * *

Dagens citat bjöd min åttaårige son Albin på, när vi var på väg hem från skolan och jag såg ett reklampapper på ett elskåp.

– Albin, du kanske vill börja med karate? Så kan du försvara dig om någon är dum.

– Ja, eller om det kommer en djurgårdare, då kan jag slå honom i ansiktet.

* * *

Jag förstår inte varför jag är så jävla trött hela tiden. Återkommer torsdag kväll, förhoppningsvis med ett gäng bilder från Bulgarien.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jakten går vidare

 1. Jenny skriver:

  Har de inte skolkataloger med adresser till barnen som går i Abbes skola??

  och viasatondemand bör väl även du ha tillgång till? vi tänkte se matchen via datorn med hdmi kopplad till TVen

  kram från lammhult

 2. bojan bög skriver:

  jag är bög men mmmmmmm

 3. Philip skriver:

  Vilka är snubbarna på bild nummer fem?

 4. AerIK skriver:

  Ha inte för stora förhoppningar på streamen på p2p. Klart du har tillgång, se den på datorn.

 5. AerIK skriver:

  …..trött är du för att du fått på klotet. Det är hjärnans försvarsmekanism vid huvudtrauma. Vila!

 6. Joakim Hall skriver:

  Ah, så kanske det är, AerIK. Han till vänster jobbar ofta som vakt på matcherna, vet ej om han är anställd av AIK. Sjukt trevlig är han i alla fall, snackar varje gång vi ses. Minns inte vad han heter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.