Lite roligare 2LAX9

Satt och kollade igenom lite bilder från det magiska 2009. Spontant känns det som om det var himla mycket roligare det året, men det är å andra sidan kanske inte så konstigt.

I dag är det söndag och jag har inte varit på topp. Gjorde Söder under gårdagen, bland annat blev det besök på Kellys (såklart) och Gröne Jägaren och jag hade UN-Timmy och hans polare i mitt sällskap en del av kvällen. Just Gröne Jägaren var lite skoj, vet dock inte om jag var där för tidigt för några bajare sprang jag inte på.

Annat var det för ett antal år sedan då jag var där med Black Armys dåvarande ordförande Micke Nordstrand, tror inte att jag har berättat om det. Vi var lite småluriga och gick från den ena änden av stället till den andra. Då hejdar Micke mig och säger att tre lirare sitter och blänger på mig. Gissningsvis för att jag hade de ”rätta” kläderna: vita sneakers, rutig skjorta och en keps på det.

Glad och trevlig som jag är gick jag fram till de tre snubbarna och den förste började direkt med att presentera sig, och jag skakade artigt hans hand. Snubbe nummer två gjorde samma sak, liksom den tredje liraren. När jag stod där och småpratade med den sista snubben såg han mina AIK-armband och utbrast ”Fan, du är ju gnagare”.

De här KGB-snubbarna var övertygad om att jag var en av dem, det tyckte jag var väldigt kul. Då började de hota oss, men vi stod på oss. Vi var ju bara där för att dricka öl, men folk förföljde oss inne på haket. En av snubbarna var dock lite orolig: ”Ni kanske har 30 grabbar som väntar utanför?” sa han. Jag är ju ärlig och sa som det var, vi var vanliga supportrar och var bara där för att dricka öl.

Det slutade med att vakterna fick be oss lämna stället för annars skulle det bli trubbel. Jag hade väldigt kul åt de här grabbarna som var övertygade om att jag var en av dem. Men, i går var det alltså chill.

Inget speciellt hände, men på tuben var det några supportrar som reagerade på min SI-tröja. Gänget innehöll både gnagare och bajare, eller om de var gårdare, och plötsligt sade en kille ”Det är ju du som bloggar på Eurosport”. Nu bloggar jag ju inte på Eurosport, men det var lite kul att bli igenkänd.

Söndagen spenderade jag i stan, inget speciellt hände. Sedan tog jag mig hela vägen ut till Norsborg för att gå igenom lite saker hemma hos farsan. Han är rätt trött på att jag har en massa saker liggandes där… Hittade blanda annat ett gäng biljetter, bland annat såg jag att det bara kostade 50 och 60 spänn, och inga serviceavgifter, att följa AIK i hockeyallsvenskan 2008/2009. De riktigt gamla biljetterna, från 1991 och framåt, hittade jag inte denna gång. Men jag har för mig att det var jäkligt billigt att gå på fotboll då.

Hämtade också ett större gäng matchtröjor, hade ett 20-tal hemma hos farsan varav ett antal rariteter. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, grabben får väl ärva dem vad det lider.

En ännu roligare grej, som jag glömt bort att jag hade, är en telefonkatalog från 1906. Isidor Behrens var typograf och bodde på Tavastgatan 23 på Söder. Hans bror Paul var handelskorrespondent och bodde på Styrmansgatan 28. Deras telefonnummer var 2388 respektive 4795 (eller det är väl snarare kopplingsnummer).

När jag tänker på det kom det en förjävligt snygg tisha under tidigt 1990-tal, med en bild på AIK:s förste ordförande Isidor Behrens samt klubbmärket. Den skulle jag vilja ha.

* * *

Rosenborg slänger in bollar hemma mot Haugesund just nu, 2-3 i paus. Jösses… Men det är ju bra.

* * *

Men k*ken, läser nu att måndagens träning är stängd. Jag jobbade hela förra veckan och var ruskigt sugen på att besöka Karlberg i morgon. Men det är som det är, bara att respektera.

Får nöja mig med ett besök på Ritorp där hockeykrigarna gör sitt första ispass i morgon, måndag. Starttid klockan 13:00.

* * *

Tack för att du finns, Ivan Turina. Kan inte sluta att hylla den mannen.

* * *

Dulee Johnson kan ju inte kräva att han ska spela, det är tränarna som tar ut laget. Däremot vill jag se honom på plan alla dar i veckan när han visar form. Men mot Mjällby spelade man för 0-0. Trist javisst, men nu handlar det om att kriga sig kvar i allsvenskan.

Tycker annars inte att Expressens artikel om Dulee var så värst farlig, klart att han ska vara besviken om han inte får spela. Däremot att tycka att han lika gärna hade kunnat stanna hemma, det är helt fel. Och kommunikation är viktigt, det ska man inte glömma. Miller kunde dock ha förklarat varför han petade Dulee, men det kanske var så enkelt som att det bara vore att fråga?

* * *

Tror inte jag nämnde det (förutom på Twitter), men såg Green Street Hooligans 2 i förrgår. Maken till dålig rulle, hade skapliga förväntningar. Gillar faktiskt ettan.

* * *

Får se vart vi B-supportrar ser Rosenborg-AIK på onsdag. Mitt tips är, som vanligt, O’Learys i Gamla Stan.

* * *

Väsby spelade 1-1 hemma mot Ängelholm, som vi sog ut i cupen. Målskytt för Väsby blev Kevin Walker.

* * *

Rosenborg spöade Haugesund med 4-3 till slut. Men tre insläppta på hemmaplan… Det får gärna upprepas på onsdag.

* * *

Hörde mig för hos Sparf, angående de röda strumporna. Fick svar på söndagskvällen… ”Sorry, missade nog skriva med det på blackbeat… det var domaren som bara 10 minuter innan matchstart påpekade att lagens strumpor var för lika vilket resulterade i att AIK fick spela i Mjällbys bortastrumpor tror jag det var… förstår inte resonemanget då våra strumpor väl är svart/gula och deras gul/svarta, borde inte vara svårt att skilja på… snurrig domare – tyckte han verkade lite snurrig hela matchen faktiskt.”

* * *

Vet egentligen inte varför jag skriver det här inlägget, det verkar ju inte riktigt mynna ut i någonting. Och som grädde på moset är det bilder från i fjol i bildspelet, samt lite egobilder från samma år. Så kan man göra när man har en blogg, haha.

Snubben på bild 36 är en klassiker. Min roomie då jag åkte ospecat till Italien, utan enkelrumstillägg. Notera hur nära sängarna står.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lite roligare 2LAX9

 1. stefan skriver:

  ”Hämtade också ett större gäng matchtröjor, hade ett 20-tal hemma hos farsan varav ett antal rariteter. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem”

  Du kan ju ge dem till mig 😉

 2. ignore skriver:

  Haha, bild 36!!
  Gör folk verkligen så, åker ospec charter utan enkelrumstilägg?? Du är ju för skön asså!

 3. Joakim Hall skriver:

  Ignore: Man KAN göra så. Har gjort det tre-fyra gånger, varav två gånger har jag fått riktiga orginal. Snubben ovan var den västa, han var helt skum. Sedan fick jag en turkisk, hårig bög (inget skämt) när jag åkte till Turkiet för några år sedan.

 4. ignore skriver:

  Hahaha! Nästa gång får du en sexig blondin, du har så att säga ”tjänat ihop till det” 😉

 5. Joakim Hall skriver:

  Haha… Det har jag absolut gjort. Problemet är att de inte parar ihop roomies av olika kön, av princip. Synd…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.