Vi är lättretliga nu

AIK:s krissäsong gör att fansen vänder sig mot varandra, när det borde vara tvärt om. Handlar det inte om att flaggor är i vägen, så är det fel startelva och vissa tycker att Alex Miller ska avgå, andra inte. Det är en jävla soppa just nu. Men vems är felet?

Internet har ju på många sätt ersatt det vanliga livet, eller IRL som det kallas. Och det är fortfarande på Gnagarforum som det mesta händer, nu när det råder motgångar kring AIK. Man skyller på allt möjligt, från ledningen ner till massören (i princip) och jag har inte svar på vad som är fel.

Micke Stahre började säsongen, Björn Wesström tog över innan han ersattes av Alex Miller. Så vem ska vi skylla på för den usla säsongen? Det är ingen idé att börja gnälla över de som är borta (och då syftar jag på tränarrollen). Miller är här för att hålla oss kvar i allsvenskan och jag är säker på att han kommer att lyckas.

Miller är en bra taktiker, det har jag förstått efter att ha varit i kontakt med diverse löst folk. Det spelarmaterial han förfogar över SKA räcka, jag säger inte att det gör det, till en mittenplacering i allsvenskan. Det tycker jag utan att blinka. En bra taktiker, tillsammans med att vi har bra spelare (det hade vi även i våras, men de presterade inte) gör att jag är lugn. Och det är inte bara för att vi är AIK, det är livsfarligt att tänka så. Vi ska inte klara oss kvar på gamla meriter, för de spelar ingen som helst roll i det läge vi är i.

Något som däremot spelar roll är vi supportrar, det såg vi hemma mot Malmö FF. Vi såg det inte borta mot samma lag, men det är en annan femma… Jag är övertygad om att vi fans kan vara skillnaden i en del matcher. Inte alla, men jag är helt på det klara med att över en hel säsong betyder det extra poäng.

AIK:s dystra säsong har verkligen fått oss att vända oss mot varandra. Eller, vi gnäller på allt mellan himmel och jord och framför allt råder det delade meningar om väldigt mycket inom föreningen just nu. Det är tråkigt, när vi borde ha tillit till Miller och stötta laget allt vad vi har. Det spelar ingen roll vilka experter vi är, vi ser inte det Miller ser på träningarna, vi har inte samma taktiska kunnande. Jag vill släppa den biten till de som har ansvaret, lägga ner att gnälla på allt via Gnagarforum och istället stötta laget.

Samma sak med den utskällda ledningen, ser gärna att man vänta till efter säsongen med några drastiska åtgärder.

* * *

Det gnälls en hel del på svårigheterna att skapa chanser, eller åtminstone sätta dem. Men som jag och många andra ser det så bygger man ett starkt lag bakifrån, med en bra defensiv. Det har vi om Walid Atta får vara frisk, om Helgi Danielsson slutar upp med sina plattmatcher och Ivan Turina fortsätter som han gör. Samtidigt lovar värvningen av Bangura gott (peppar peppar), det gäller bara att få igång Antonio Flavio och Goran Ljubojevic. Och Dulee i en offensiv roll.

* * *

Mjällby borta på lördagen, och egentligen borde man vara där. Men efter att ha dragit på mig 3000 kronor i skulder till syrran efter min utflykt i Europa så tvingas jag ligga lågt. Det lutar åt att det blir ett besök hos O’Learys i Gamla Stan istället, ett ställe med gott om plats och som ligger centralt.

* * *

Fan, jag saknar Martin Lorentzson som har känning i låret. Han fick utstå en hel del kritik inledningsvis, men jag tror att det var borta mot Ängelholm i cupen där jag tyckte att han var väldigt bra på sin kant på mittfältet. Sedan har det fortsatt.

Till lördagens match borta Mjällby saknas han tyvärr, tillbaka i den preliminära truppen är dock Walid Atta, CH Jagne och Kevin Walker. Vart fan har Walker varit? Jag har saknat honom.

* * *

Grattis till Niklas Maripuu som nu står på listan och kan hoppa mellan Väsby och AIK. Killen, som jag sprungit på några gånger då vi har gemensamma bekanta, är bara 18 år. När han i våras förlängde kontraktet med AIK, samt lånades ut till Väsby, sa ungdomsansvarige Leif Karlsson att man såg ”en framtida A-lagsspelare” i mittfältaren.

Som om det inte vore nog att han kan få chansen i allsvenskan spelade Maripuu med AIK Innebandy så sent som säsongen 2009/2010. Vet inte om han lagt klubban på hyllan nu.

Återstår att se om han får chansen i AIK, det är ju rätt trångt på innermittfältet just nu, hur talangfull han än är.

* * *

Lustigt, man väljer att gå in och sponsra supporterlaget Råsunda FC, men när fakturorna skickas ut så betalar man inte (undantaget KomBo än så länge, och så en till, gissar att det är Smith’s Bil), och jag ligger ute med ett antal tusen för träningar, domare, träningsställ etcetera.

Och till alla spelare… BETALA DEN FÖRBANNADE ÅRSAVGIFTEN! Jag hatar att peta spelare, det har vi heller inte råd med, rent sportsligt. 1000 spänn för ett år, och alla har haft ett antal månader på sig. Suck.

* * *

Vi måste behålla Walid Atta. Grämer mig fortfarande över att man inte förlängde i våras då man hade chansen (innan en agent kom in i bilden) men det är ju jävligt lätt att vara efterklok…

* * *

Till nästa år vill jag ha premiärkampanj deluxe. Att alla supporterföreningar och grupperingar går ihop och på ett utsatt datum lanserar en speciell hemsida, klistrar upp affischer, hänger upp banderoller, sprayar, kör SMS-kampanj, har tagit fram stickers etcetera. Det finns hur mycket som helst man kan göra, även om det är ett tag dit.

* * *

Jag hade sett fram emot att bevittna en träning eller två i helgen, men det är ju tvärkört på grund av lördagens match. På måndag går dock AIK Hockey på is, ser ut att vara ledig då så det blir säkert ett besök på Ritorp.

* * *

Där är snacket om Pride igång igen. Jag försvarade AIK:s medverkan förra året, och det gillades av vissa, andra inte. I år har jag inte alls hängt med på vad som händer, bara att AIK ska medverka i någon form. Annars var ju förra årets diskussioner något av de värsta sedan Internets skapelse, typ.

Alla är välkomna hos AIK, såklart. Jag tycker egentligen inte så mycket om deltagandet i tåget i sak, men jag har för mig att man som företag får betala för en medverkan. Man köper sig lite goodwill (förutom hos alla homofober) och får chansen att synas i ett positivt sammanhang, även om det känns som ett stort jippo istället för en manifestation för allas rättigheter.

* * *

Kul, Anders Gozzi berättar för Marie Hallmans blogg att han är ”mer optimistisk nu än förr” och syftar då på hjälten Georges Laraque.

* * *

Hahahahahahaha…. Muahahaha… Kolla in denna video. Är de på riktigt? Eller är det grabbarna bakom HIFDIF-kampanjen som ligger bakom? Hahahahaha… Vilka nollor. Bollibompa?

* * *

Tack för att ni tog er tid. Nu pallar jag inte att snacka mer skit, bäddar ner mig i soffan och ser eller rulle eller nåt… Eller drar till Kellys.

För övrigt är jag inte stolt över det här inlägget, när jag började skriva hade jag egentligen ingenting att säga. Och så ber jag om ursäkt för eventuella stavfel, pallar inte att korrläsa i dag.

* * *

Alla bilder är från Bildbyrån.

* * *

Tillägg när det gäller Råsunda FC: kom på att LR Revision alltid har varit sjukt punktliga med att betala, en liten miss av mig.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi är lättretliga nu

  1. Oscar skriver:

    Den här säsongen har varit en skit säsong i fotbollen,redan från början var vi så himla säkra på att vinna guld igen men i första matchen ser vi ett helt nytt AIK… Hade vi kommit tex. sjua så hade det inte vart samma gnälll och allt mellan himmel och jord. SLUTA GNÄLL,AIK GÅR DÅLIGT NU,THAT’S LIFE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.