Bra initiativ – krossa guttene

Snacket inför onsdagens match mot Rosenborg rullar ordentligt på Gnagarforum. Det har även tagits fram en affisch speciellt för det nordiska toppmötet, ladda ner den och bomba ute i orten.

AIK valde att ha stängd träning på måndagen och kanske också på tisdagen. Synd för vissa, själv jobbar jag den här veckan i alla fall. Men nästa vecka, då jävlar… Frågan är dock hur man stänger Karlberg? Råsunda kan jag förstå att man kan ha viss koll, men Karlberg? Står Lööw och Koch och kastar ut folk som kliver in på AIK:s område? Det här är alltså ingen kritik, utan en undran. Det är bra att man vill mörka inför en av de viktigaste matcherna på årtionden.

Sedan har jag för mig att AIK arrenderar marken där klubbhuset står på, samt just planen. Men knappast området runtomkring. Så tror jag alltså att det är.

Så var det affischen, den kan laddas ner här. Det häller att ha lite tålamod, annars gör det ju inte så mycket att man måste vänta 30-40 sekunder. Rättar mig själv här, Victor Capel hade bara lagt upp länken på GF, inte designat affischerna.

Annars har det varit segt med biljettförsäljningen hittills. Gör din mamma stolt, köp biljett så tidigt som möjligt och bidra till hetsen! Själv köper jag nog i morgon, jag gillar ju att kasta sten i glashus. Men så är jag också upptagen i dag och hinner ändå inte gå och hämta ut plåten.

Jag hoppas att alla förstår hur stor och viktig match det här är, jag skulle inte missa den för allt smör i Småland, som vi lite äldre brukar säga.

* * *

Min AIK-polare, som jag känt i en många herrans år, skrev till mig på Facebook i dag. Vi hade följande konversation:

”Jag såg Obolo vid Liljeholmen idag! Kan det verkligen stämma?”.

”Haha. Du såg nog fel, annars kanske han hälsade på sin svenska flickvän.”

”Jag är 99,9999999% att jag såg rätt. Hur ser hans flickvän ut? Han satt och fikade med en tjej.”

”Hon är smal, assnygg och brunett har jag för mig.”

”Då var det obolo. Det var en smal brunnet som var med.”

Polaren kan ha sett fel (jag har för övrigt varit i Liljeholmen tidigare i dag men jag såg fan ingen Obolo). Eller så hälsade han bara på sin flickvän, vad vet jag.

* * *

Var kommer AIK att spela framöver? Mitt tips, efter att ha hållit öron och ögon öppna: man spelar någon säsong på en annan arena (Stockholmsarenan?) och flyttar sedan till Skytteholm, där man lyckas bygga en arena genom att vrida och vända lite på planerna (i dag finns ju två parallella planer samt A-planen plus en femmanna eller vad det är).

Man kommer att dela Skytteholm tillsammans med en annan klubb, en konstellation. Kom ihåg vart ni läste det först.

Kan tillägga att om jag minns det rätt så låg det EN pkan över nuvarande plan B och C  (A-planen är den med läktaren). Tror det var ”Bulten” som berättade det för mig någon gång förra året.

* * *

Noterar att partykillen Daniel Hoch tar ny sats i Väsby United. Han hade ett visst festrykte om sig när han var i AIK, och min polare bodde i samma trappuppgång. Han kunde vittna om de många festerna där…

Nu önskar jag honom all lycka i Väsby, för ett par säsonger sedan var han en ganska pålitlig målskytt i Sirius har jag för mig. Sedan när du ska trappa ner så står Råsunda FC och väntar med öppna armar.

* * *

Nu har jag fått svar, det är ovan nämnda Opus som ligger bakom affischerna. Han är nog bättre på trädgårdsskötsel än att designa affischer, men de fyller helt klart sin funktion. Bra initiativ mannen.

* * *

Ivan Turina, hur stor är inte han? Vilken skön lirare…

* * *
Det är nu, när AIK går lite knackigt, som vi ska visa vår styrka. Fan ta dem som slutar att stötta laget bara för att det är lite motigt. Det är nu om något som grabbarna behöver ett stöd värdigt en mästarklubb!

* * *

Turina var det ja… Enligt Aftonbladet misstänks han ha varit inblandad i en mutskandal för typ 100 år sedan. Så jävla skön är han!

* * *

Många inväntar kanske resultatet hemma, men ett skapligt sådant och vi lär bli många i Trondheim nästa vecka. Mig veterligen ska i alla fall Smokinglirarna arrangera resa.

* * *

Uppdatering: BA ligger nu ute med info om Rosenborg away på sin (nya och snygga) hemsida.

* * *

Många undrar om bortaplåtarna. Nu finns info på AIK:s hemsida: ” Biljetter till bortasektionen (Rema tribune) på Lerkendal Stadion till matchen Rosenborg BK-AIK den 4 augusti kommer att gå att köpa via AIKfotboll.se från och med torsdag 29 juli”.

* * *

Attans, Tomas Antonelius bor kvar i Singapore, jag trodde att han hade flyttat hem. Jakten på tidigare AIK-stjärnor till Råsunda FC går vidare…

* * *

Hammarby mot en konkurs. Inte så att jag gråter, men kunde det inte hända Djurgården istället? Bajen har ju redan tappat hockeyn.

* * *

Noterar att Viasat sänder båda matcherna mot Rosenborg.

* * *

Jag vet inte vems fel det är, men AIK har två annonser för matchen mot Rosenborg på Aftonbladets sida. Ena bannern påstår att matchen spelas den 13 juli. Jojo.

* * *

En till affisch finns här. Skriv ut och klistra upp dem i stan och på hemmaplan.

* * *

Är lite upptagen i kväll, men bjussar på ett gäng bilder. De första är från Luxemburg (notera killen i rött på första bilden) och är tagna av Bildbyråns fotograf, en trevlig prick som jag sprang på där nere. Sedan kommer lite bilder från Malmö, tagna av Scanpix fotograf. Sedan två bilder på mig från Luxemburg, plockade från BA:s sida. Sedan en sista bild som jag hittade på nätet.

Annars rekommenderar jag, för er nytillkomna läsare, min text från Malmö som jag publicerade i går. Den innehåller de sista bilderna från min Europaturné. För övrigt får jag se om jag hinner skriva något i morgon, tisdag. Har besök.

Snackade nyss med min sons mamma. ”Man blir trött bara av att läsa hur du flängde runt” lät hon meddela och syftade på förra veckans händelser.

* * *

Vi hörs och ses. Tack för att ni tog er tid. Krossa norrbaggarna.

* * *

Tillägg: Alex Miller har uttalat sig på AIK:s hemsida. Läs, begrunda och stå upp för AIK på onsdag:

– Vi behöver en hemmapublik som stödjer oss med otroliga röstinsatser på onsdag, det är otroligt viktigt. Skulle Råsunda vara välfyllt så skulle det verkligen hjälpa oss. Samtliga AIK-supportrar behövs på Råsunda i detta cupmöte, för de kan göra skillnaden.

* * *

Tillägg igen: Ibland har AIK den bästa marknadsavdelningen, när vi fans sätter igång. Bäst är vi när supportrarna kör kampanjer (typ 30k-kampanjen) eller som nu, när fans snickrar ihop egna affischer att skriva ut och klistra upp i stan. ”Anden” skickade några riktigt vackra skapelser, ladda ner dem här.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Bra initiativ – krossa guttene

 1. Mugabe skriver:

  Såvitt jag minns var det två stycken planer på B/c-planerna, dock hade de inget galler osv mellan sig. Sedan blev b-planen gräs och slutligen c-planen också.

 2. Joakim Hall skriver:

  Muhave: Ja, detta lär alltså har varit typ på 70-talet… Men du kan ha rätt.

 3. Victor Capel skriver:

  Nä, det är inte jag som har designat affisherna, jag lade bara ut dom på nätet. Har lagt ut dom på BAs facebooksida också, samma länk dock.

 4. Victor Capel skriver:

  För övrigt är jag stenhuggare, inte trädgårdsmästare.

  Det händer dock då och då att vi anlägger trädgårdar också, men först och främst stenhuggare.

 5. Joakim Hall skriver:

  Victor: Ah, fick bara ett meddelande av någon joppe som sa att du hade gjort dem. Ska korrigera texten, tack för rättningen mannen.

 6. Millertime? skriver:

  Märkligt hur Miller har mage att ställa krav på fansen när han än så länge inte bemödat sig att tacka oss efter matcherna..

 7. Joakim Hall skriver:

  Millertim? Han verkar inte riktigt jobba så… Det är som jag har skrivit tidigare, han verkar egentligen skita i det mesta förutom att vi vinner varje match. En tanke jag har fått medhåll i.

 8. Alex skriver:

  http://sv.tinypic.com/r/15pjvjr/3

  På sista bilden i bildspelet står det ”SCANDINAVIEN” när det ska stå ”SKANDINAVIEN”. Men jag fixade det så byt bara ut den innan en besserwisser hinner nämna något.

 9. Joakim Hall skriver:

  Alex: Hehe… Det är lugnt. 🙂

 10. Angus skriver:

  Jocke: Den stängda träningen var väl på Råsunda och inte Karlberg.

 11. T-bag skriver:

  Förutom Hochen bodde även Asper och Marklund (har jag för mig) i samma fastighet (dock inte samtidigt av förklarliga skäl). Men Hoochens ständiga festande och unga tonårsbrudars skrik och skrän samt 3-1 målet hemma mot GBG skitsäsongen 2004 är väl annars det man minns mest av Hooch. ”Skyttekungen” Marklund knatade mest runt med hårtofs och…handledsväska! Suck…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.