Nya AIK vann i Danmark

Jag vet inte om jag inombords känner att AIK sålt sin själ eller om jag bara är trött, är sjukt otaggad just nu. Men givetvis kan jag inte låta bli att skriva av mig efter att AIK kört första matchen efter att Alex Miller tagit över. Annars är ju snackisen sålda spelare.

Nye tränaren Alex Miller kunde ha fått en sämre start, för på tisdagen bortabesegrades danska Bröndby IF med 1-0 i en träningsmatch. Segerskytt blev inhopparen Daniel Gustavsson. AIK:s startelva enligt Aftonbladet:

Ivan Turina – Nicklas Backman, Walid Atta, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey, Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Viktor Lundberg – Goran Ljubojevic, Antonio Flavio.

Jag vet inte hur det är med status på alla nya spelare, men det är klart att det hade varit intressant att se flera av de nya från start. Det enda som jag reagerar på är att Nicklas Backman fick starta som högerback, förmodligen ville Miller ha Kenny Pavey på mittfältet medan Martin Lorentzson inte övertygat. Ni minnesgoda läsare kanske minns att Backman berättade för mig förra sommaren att han inte var en spelare för ytterbacksplatsen, utan sade sig klara av spelet i mitten mycket bättre.

Enligt rapporten i Expressen var det ”en mycket svag match” och det känns ju inte så kul. Men samtidigt har jag ingen aning om i vilken träningsfas AIK är i, eller Bröndby för den delen, eller hur starkt lag de ställde upp med. Men sett till rapporten på den officiella hemsidan så är det en ganska så namnkunnig sådan.

Glädjande var att nye Ivan Turina fick hålla nollan, och dessutom göra en bra räddning på ett bra skott av Jan Kristensen. ”AIK:s målvakt räddar snyggt” skriver man i Bröndbys liverapport. I övrigt ska han inte ha haft så jättemycket att göra.

Hoppas att det kan fortsätta så här, att Turina håller nollan och AIK gör ett mål framåt. Bästa rapporten angående matchen finns i detta nu hos Aftonbladet.

Som någon skrev lite ironiskt på Gnagarforum tidigare: en träningsmatch är bara viktig när man vinner. Jag tänker inte ropa hej efter en träningsmatch, men det är ju skönare att vinna dem än att förlora dem, såklart. Synd bara att spelet inte var något vidare.

* * *

Jäkla Sverigescenen, de skriver ofta bra grejer. Denna gång en bra krönika om läget i AIK, och det dagen efter att jag tyckt att AIK agerat helt okej även om det kanske inte var helt snyggt skött, angående Martin Mutumba och Bojan Djordjic. Denna gång tar man duon till sitt försvar, och jag som är lättpåverkad blir kluven. Kanske beror det på att jag gillar duon?

De två var, och är, stora AIK-profiler. Jag skrev i går att det var rätt agerat, att det krävdes en förändring efter den genomusla starten. Men så lyftet man på Sverigescenen fram saken sett med helt andra ögon och det är klart att det får en att tänka till. Inte minst eftersom den eller de som skriver på sajten är betydligt mer insatta än vad jag är. Samtidigt tycker jag att man gullar lite väl mycket med Djordjic, hur stort AIK-hjärta han än må ha.

Jag står dock fast vid att det ”nya AIK” är ett spännande lag. Men gränsen kan vara hårfin mellan att geniförklaras och att krävas på avgång. Alex Miller har helt klart kniven mot strupen.

* * *

Mutumba och Djordjic har presenterats på Videotons hemsida. Läser också en artikel hos FotbollDirekt där man förklarar att man aldrig sett de två spela. ”Men vi har koll på deras statistik från AIK” är ju ett klockrent citat. Efter videojuggar, Youtube-honduraner kommer nu… Ja jag vet inte, kan inte ens sätta ord på det.

* * *

För övrigt undrar jag varför John Guidetti bjudit in mig till ett event på Facebook för träningsmatchen mellan Djurgården och Mallorca, haha. Nej, jag ska inte gå.

* * *

Black Armys nye ordförande Danne Wilhelmsson uttrycker sig ganska bra i denna artikel. Där han säger att Mutumba och Djordjic självklart är stora personligheter men att det inte är samma sak som att spela bra fotboll.

* * *

I Expressen kallar Alex Miller sålda Bojan Djordjic för ”lögnare”. Alltså, jag undrar hur länge denna soppa kommer att fortgå. Vad skulle media göra utan AIK? Artikel efter artikel pumpas ut i etern.

* * *

Nu har också Expressen en artikel om matchen mot danskjävlarna. Och fan, just om jag trodde att det var frid och fröjd såg jag en annan artikel i Aftonbladet där Magnus Hedman uttalar sig om Alex Miller. Mycket intressant info.

Ja, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med det här…

* * *

Nu tackar jag för mig, tar ett stort glas rött och ser andra halvlek mellan Spanien och Portugal.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya AIK vann i Danmark

 1. Millwall bushwackers skriver:

  Dessa spelare bojan plus martin ett stycke prat kvarnar ej mycket mer.
  Vi vann ej guldet med dessa bara , kolla stats så ser man vilka som prestera och gav oxå trippeln plus f boys gav oss fyrlishen.

  Nu är det bara gå vidare och stiga upp mot toppen igen 🙂

  Ps tack för du kör denna blog JH Mvh Gnagare i götet ..

 2. Stich skriver:

  Mycket bra skrivet av Sverigescenen, håller med,
  Man säljer spelar inför champions league….
  idioter till styrelse och tränare….
  finns inge själ i AIK kvar…

  mycket bra blogg jocke!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.