Luxemburg away

Landade i Sverige på söndagen och började direkt leta resealternativ till Luxemburg. Med tanke på att AIK spelar borta mot Malmö FF samma vecka är det mycket att ta hänsyn till när resrutten ska planeras.

En vecka, söndag till söndag, i Faliraki på Rhodos har tagit på krafterna. Den sista dagen blev det bara tre öl (och två VM-matcher) ute på lokal men annars har det varit en enda lång fest i en vecka. Jag har ännu inte riktigt förstått att jag är 35 år, utan har kört på som aldrig förr med mina två 20-åriga nyfunna sillpolare Calle och Pontus. Det har blivit en del AIK kontra IFK-snack i veckan.

Sista stora utekvällen tog ölen slut tidigt, och vi började svepa 80-procentig röd absint. Eller, jag och Pontus tog två shots, medan Kalle tog sex eller fler. Vi fick med honom ner på stan, men han däckade rätt fort. Då gjorde vi det som man tydligen gör i Göteborg när någon däckat: man tömmer fickorna på värdesaker och dumpar liraren någonstans, i det här fallet på stranden, och sedan hämtar man honom på vägen hem. Det var dagen efter denna fest som Kalle kom med de sköna orden: ”Det var dömt att misslyckas…” åsyftandes absintshotsen på balkongen kvällen innan.

Bästa kommentaren under hela veckan, alla kategorier, var när vi skulle luncha på hotellet en sliten dag. Pontus hade beställt hamburgare deluxe och pommes. Så tittar han på tallriken, sedan upp på oss och kommer med den klassiska frågan: ”Vad heter ketchup på engelska”?  Strax därefter, innan jag garvat färdigt, påstår han plötsligt att valutan i Malaysia heter ”peng” innan han kommer på att så inte är fallet.

Jag gillar dock de två snubbarna, även om de håller på IFK Sillstryp. Under ett svagt ögonblick lovade jag dem att de fick sova här om de kom upp för att se Blåvitt, och det står jag för.

* * *

Men nu var det ju Luxemburg… Jag fick en riktigt bra känsla när jag insåg att matchen borta gick under en av mina lediga veckor (prisa Gud). Jag har kikat lite på resalternativ, där Bryssel ligger bra till. Eller kanske något ställe i Tyskland. Det spelar mindre roll… Hemvägen blir dock intressantare, tanken är att den ska gå via Danmark, eftersom AIK spelar borta mot Malmö FF den 24 juli.

Det roliga är att jag har nollkoll på min ekonomi, jag fick förvisso tillbaka femsiffrigt på skatten men sedan blev det ju Rhodos i en vecka, en vägg ska upp här hemma (nej, jag fixar inte det) och så sommarjobbar jag ju bara varannan vecka. Men sedan kom jag på att Råsunda FC är skyldigt mig några lakan och så har jag glömt att plocka ut lön för bloggen. Så pengarna borde räcka till en rätt skön resa i Europa, även om den till viss del lär gå på egen hand.

Att resa kring en bortamatch i Europa rättfärdigar ju också att blogga om resan, till skillnad från den gångna veckan som har haft väldigt lite med AIK att göra, haha. Jag återkommer om resvägar. Klart är att jag förde över 1300 på söndagen och hoppas att det ska räcka till själva flygrutterna.

* * *

Gais tränare och tillika gnagare Alexander Axén sågar AIK:s sätt att hantera tränarfrågan, det gör han hos FotbollDirekt. For your information liksom, jag kunde inte bry mig mindre. Men det är lite skoj att AIK är så stora att man ringer skitföreningars tränare för att få en massa synpunkter.

* * *

Hann hem till andra halvleken av Tyskland-England, eller hem och hem, hann till syrran som hade mina nycklar. Skönt att se jättetabben av domaren, bollen var ju en halvmeter inne. Bye, bye England…

* * *

Svenska Dagbladets Sune Sylvén får lite skit på Gnagarforum för hur han avslutar en krönika. Jag vet inte om den gode Sune bara vill ha uppmärksamhet eller om han inte alls tror att AIK kan läsa det här, men han är gnagare. En riktig gnagare, även om han genom åren gjort sitt bästa för att inte visa det (som jag uppfattat saken, läser inte SvD även om jag just nu råkar ha en gratismånad).

Jag känner hans son Erik, som även varit hemma hos mig på en nyårsfest för ett par år sedan. Han är också AIK-supporter, förstås…

* * *

Fan, Hammarby är lite på gång i Superettan. På söndagen 4-1 hemma mot Landskrona. Men vad har hänt med Syrianska?

Jag vet att många inte vill se de här kebablagen i allsvenskan, men något av lagen tycker jag personligen ska upp. Och gärna Norrköping (skön bortamatch och så har man i alla fall supportrar). Sedan är det lite hugget som stucket när det gäller Sundsvall och Degerfors. Men säsongen är lång och mycket kan hända. En klyscha, jag vet.

* * *

…och DÄR är man tillbaka. Fick ett dambesök och nu är klockan 01, natten mot måndagen. Min hälsovecka *host host* fortsatte därmed med en flaska rött. Och på måndagen börjar min andra sommarjobbsvecka, så det blev inte så värst mycket mer att komma med. Ska dock bjussa på de sista dagarnas bilder från semestern, håll till godo så länge (just nu funkar dock inte första bilden, men ni ser förhoppningsvis pilarna).

Kommande vecka jobbar jag alltså, men redan till helgen och framför allt veckan därpå ska jag ta upp mina besök på Karlberg igen. Då blir det förhoppningsvis lite roligare det här.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Luxemburg away

  1. Vicki skriver:

    So much info in so few words. Tostloy could learn a lot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.