Showen rullar vidare

Fortsatt varmebolja pa Rhodos, en resa som gar i festens tecken. Men efter fyra dagar i dimman ska jag passa pa att forsoka njuta lite av semestern ocksa och har lamnat mina sillstryparpolare i Rhodos stad.

Det har varit en ganska hard vecka. Festen borjade direkt i sondags, fortsatte pa mandagen, tisdagen och sedan onsdagen. Nu ar det torsdag och medan jag ar i Faliraki ar alltsa mina tva IFK-polare, som jag hangt med varje kvall, i Rhodos stad.

Vi var dar over dagen, och jag tankte passa pa att beratta lite om Rhodis som ar ett populart resmal for oss svenskar. Faliraki dar jag bor en en ren turistort utan charm. Helt okej och lang strand dockm och partylivet ska vara battre har an i Rhodos stad. Doch ar Rhodos stad mycket storre, och har bland annat en valdigt gammal del med en imponerande fastning. Helt klart ett mer genuint stalle dar jag hellre hade hamnat (ligger knappt tva mil norr om Faliraki).

Och da undrar ni forstas hur priserna ar har, har bara namnt dem i forbifarten (har flera bekanta som aker hit snart och ar nog nyfikna). En enkel lunch (Donner Kebab) kostar 30 kronor, en stor lokal ol pa krogen kostar 25-30 kronor. En inhemsk burkol kostar 7,50 kronor och en halvliters fulol gar loss pa cirka 11 kronor. Och ja, jag dricker bara fulol. Spriten ar billig ocksa, men sant koper jag inte (snyltar istallet pa sillstryparnas sprit. Och ja, en av dem har jobbat med att rensa fisk). Och ja, en Big Mac-meny gar loss pa 61 kronor. Att handla i mataffarer ar ofta dyrare an hemma.

De tva polarna ar alltsa Pontus och Kalle, tva skona lirare. Det blir mycket fotbollssnack och nar jag umgas med dem om kvallarna far jag sta ut med lite ramsor fran Sveriges baksida. Men det kan jag bjuda pa…

Annars ar det helt okej har, fordelen ar solen och varmen, och festandet om man sa vill gora det. Men Grekland ar ett land i kris. Jag vet inte om det beror pa det, men ganska manga stallen ar stangda. Jag tror ocksa att manga skramts fran att aka hit, det har ju snackats om strejker och kravaller i Aten, men jag har inte markt nagot konstigt har nere. De ar trevligare har an pa vissa andra stallen tycker jag. Och man marker att de jagas av staten, satan vad de ar noga med kvittona nu for tiden, man far kvitton pa precis allt. Det ar man inte direkt van vid pa semesterorter…

* * *

Nagra av er, kanske till och med de flesta, undrar varfor jag bloggar om min semester. Och det enkla svaret ar det det inte finns sa mycket annat. Det ar svart att hanga med vad som hander dar hemma. En ny tranare dock, men det tog jag ju upp i forrgar. Det stor mig lite att jag inte kan vara pa Karlberg denna vecka och skapa mig en uppfattning om liraren. Spontant kanns det dock bra.

Det ar for ovrigt ganska fa forunnat att kunna sitta pa Rhodos och blogga, hur ointressant det an ar for er, haha.

* * *

Karla tycker att jag ska sluta aka pa suparresor och koncentrera mig pa Luxemburg away. Men tro mig, jag vill dit ocksa. Eftersom jag jobbar varannan vecka hela sommaren ar det inte omojligt. Ska satta mig in i det dar nar jag kommer hem.

Annars ar det ganska smutt att resa. De senaste aren har varit ganska fantastiska. Sedan 2008 har jag varit i Grekland tva ganger, Kanarieoarna, Italien, Kina, Kambodja, Thailand tva ganger, Egypten tva ganger samt tva vandor till Turkiet. Men jag har aldrig sett AIK utomlands (det ar faktiskt sant och det har jag fatt skit for), sa nu finns inga ursakter langre.

* * *

Det ar ju jattestort med nye tranaren som jag namnt, annars ar det ratt fattigt pa AIK-nyheter. Och mitt Rasunda FC har sommaruppehall de med.

* * *

For ovrigt ett grattis till min son Albin och hans IFK Aspuddens 02:or som tog sig till final i en cup i typ Akersberga i sondags. Synd att jag inte kunde vara med (och ett tack till syster Mia som hjalpte mig med barnpassningen).

* * *

Nu ska jag runda av har och ga till hotellet och fortsatta med en bra bok. Som det ser ut nu blir det nog forsta vilodagen, men jag lovar inget. Det horhus vi sprang in pa av misstag i gar blir det dock inte.

Bilderna i bildspelet ar typ i ordning. De forsta ar fran tisdagens utgang, sedan fron onsdagens… De sista bilderna ar framst fran dagens besok i Rhodos stad.

* * *

Nej, det har blev inte sa genomtankt…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Showen rullar vidare

 1. Andreas Stjerndal skriver:

  What’s up with the donkey?

 2. Joakim Hall skriver:

  Haha… Det ar bara en asna som vi blivit valdigt fortjusta i (men agaren ar inte alls glad over att vi springer in i hagen pa fyllan).

 3. Tobbe skriver:

  När är du tillbaka med rapporter från karlberg?

 4. Joakim Hall skriver:

  Tobbe: Håll ut, jag jobbar kommande vecka, men till helgen hoppas jag, förutsatt att det är träningar då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.