Uppehåll? Gå på bio

Ännu en dag sitter man lite menlös på grund av uppehållet. Det händer inte så värst mycket… Men jag har i alla fall kommit över ett gäng biljetter till den nya svenska komedin ”Kommissarie Späck” som jag hade tänkt lotta ut till er läsare.

Nu undrar ni nog vad en svensk komedi har med AIK eller ens bloggen att göra, och tycker att jag sålt ut mig. Men faktum är att jag inte får en krona (även om jag behåller några plåtar själv), jag kom helt enkelt över dem via en bekant på SF.

Filmen, som har premiär den 4 juni, är regisserad av Fredde Granberg. För att vinna ett av fem biljettpaket (två plåtar i varje) så räkna antalet gri… förlåt, poliser på bild fyra och skicka svaret till min mejladress som finns längst ner i inlägget. Skriv även er adress så jag vet vart jag ska skicka en eventuell vinst.

Kommer filmen i närheten av klassikern ”Den nakna pistolen”, första rullen, så lovar det gott. Känns lite som samma typ av film (de som liksom jag är 30+ känner nog till den). Läs mer om ”Kommissarie Späck” och se trailern med mera här.

* * *

Halkade in på Henrik Rydströms blogg från Kreta där han sprungit på Daniel Tjernström. Ett klipp från bloggen (som är lite kul), där det saknas å, ä och ö:

”I gar snackade vi aldrig med AIK:s Daniel Tjernstrom, men i dag sprang vi pa varandra och Tjernstrom ar ju sadar lojligt trevlig och hans blotta uppsyn ger en psykopat som jag sjalv daligt samvete. Vi snackade lite om de trevande sasongsupptakterna, om HIF (som vi bada var overens om var starka, men inte saa starka som tabellen visar) och om ledigheten och sa kom en man fram till Tjernstrom och undrade om han fick stora, var det okej om han tog ett kort pa Tjernstrom, han var namligen sonens storsta idol och Tjernstrom stallde givetvis upp. Mig tycktes han inte ens kanna igen.”

Nej Henrik, du kan skriva hur mycket blogg du vill. Är det så att du vill bli igenkänd så skulle du ha spelat i en klubb som folk faktiskt bryr sig om.

* * *

När vi är inne på semester så tror jag att jag läste att Kenny Pavey och familjen är i Grekland. Då slog det mig vad bortskända vi är, med internet i allmänhet och Facebook i synnerhet. Hallå, vi kan sitta hemma och se på spelares semesterbilder samma dag som de tas!

Fatta när jag växte upp, på dinosauriernas tid, fick man en text i morgontidningen eller kvällstidningen efter match. Kanske någon nyhet ibland, men skulle man sprida nyheten var man tvungen att ringa polarna (från hemtelefonen, någon mobil hade man inte).

Det är rätt sjukt egentligen hur tekniken gått framåt. Hade man ett magiskt nummer till någon äldre gnagare så kunde man ringa och fråga om han hört något. Hade han det fick man lägga på och sedan ringa upp sina polare med senaste nytt.

Nu kom jag på att det fanns Black Army Hotline. Det var alltså en telefonsvarare där man bytte meddelanden då och då, dit jag ringde typ varje morgon och kväll. Det blev lite rabalder kring den vid ett par tillfällen. En gång tror jag var när rösten, som oftast tipsade om kommande hemmamatcher och bortaresor, avslutade med ”hata, hata, hata Göteborg”. Det var tider det.

* * *

AIK cashar in när Sebastan Eguren rullar boll i Sydafrika (länk) och det gör ju inget.

* * *

Enligt Sundsvalls Tidning kan den av GIF Sundsvall inlånade CH Jagne bli kvar i klubben, som lån eller att man köper loss honom. Det är en spelare som jag saknat i år, när Miran Burgic kom igång först i slutet. Jag säger inte att han hade stått för några mirakel, men i alla fall. Läs mer här.

* * *

Vilken hjälte han är Daniel Örlund, gnagare ända ut i fingerspetsarna. Han har varit en av oss i många år.

* * *

Pallar inte att läsa Gnagarforum, tror att det är som vanligt, man spekulerar kring vilka spelare som man vill se i AIK efter VM-uppehållet. Själv känner jag mig låg. Alltså ni behöver inte vara oroliga, utan bara sådär opeppad att skriva. Trodde aldrig att uppehållet skulle hämma mig som det gjort.

Det roligaste som händer här är att supporterlaget Råsunda FC värvar en så kallad videojugge. Den som inte minns, eller förmodligen inte vet, var begreppet kommer ifrån så var  Hammarby först med det. Detta då man värvade två juggar efter att ha sett dem på video. De sög häst, och supportrar (AIK:are så klart) myntade snabbt uttrycket ”videojuggar”.

Vår kille, som är en släpande forward, har dock spelat division 2-fotboll samt i junior- och pojkallsvenskan och är bara 23 år. Dessutom har hans farsa spelat landslagsfotboll, såg ett klipp från något asiatiskt mästerskap från mitten av 70-talet. Så division 7-fotboll ska han klara av, grabben.

Som jag nämnt tidigare är han dessutom granne med Martin Mutumba, som han lirar boll med på gården ibland. Bara en sådan sak är i sig värd åtminstonde en plats på bänken.

* * *
Vi hörs och ses. Tack för att ni tog er tid.

* * *

Ps. Ni behöver inte meddela att mina inlägg de senaste dagarna har varit helt ointressanta, jag känner det faktiskt själv, haha. Ds.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uppehåll? Gå på bio

  1. P skriver:

    http://www.youtube.com/watch?v=f8plZu4DHJY&feature=related där har du HATA HATA HATA klippet på youtube, hotline, möcket bra, dock inget Göteborg på slutet, matchen spelades mot dif.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.