Nu även på Twitter

Plötsligt händer det. Fem år efter alla andra har jag fått arslet ur vagnen och reggat ett Twitter-konto, fast jag egentligen inte riktigt vet hur man gör eller vad det egentligen går ut på när det gäller sådana där ”nymodigheter”. Men förhoppningsvis blir den lite intressant att följa när träningarna drar igång igen.

Spelarna har alltså träningsuppehåll och det känns sådär för egen del. Jag kände att jag var lite på gång, hade ju trots allt varit på Karlberg vid typ två tillfällen det senaste tiotalet dagarna. Alltid nåt.

Som jag nämnt tidigare har man bytt publiceringssystem och det känns bra. Eller ja, inte riktigt än, men det kommer förhoppningsvis att gå bra. Just nu är det strul med att ladda upp bilder, därför som mina senare inlägg ser lite fattiga ut. Har dock lärt känna en lirare som är kung på det här med WordPress så jag har stora förväntningar och förhoppningar där.

* * *
Ivan Turina känns fortsatt bra. Jag fick ju några kommentarer från målvaktstränaren Lee Baxter efter att övergången blivit officiell, och vi är många som imponerats av den store kroaten.

Eftersom jag fått bra kontakt med Nicklas Bergh bad jag även om hans synpunkt (jodå, även det gick via Facebook) men har ännu inte fått svar. Men jag ska låta den gode Nicklas vara lite ledig, även om jag tyckte han nämnde att han skulle köra några dagar till medan övriga spelare gick på ledighet i onsdags och 1,5 vecka framåt.

* * *

Kul det där med Twitter , som jag inte riktigt har kläm på alltså. Jag följer en person, och han följer mig. Dessutom är det en kille jag känner. Ingen omedelbar succé såldes, haha. Vi får väl sitta och underhålla varandra.

Men jag tror ändå på det här med att tvittra, inte minst från träningar. Då kan ni som hänger med få snabba nyheter kring saknade spelare, skador etcetera. Känns som en ypperlig anledning till att få tummen ur arslet och faktiskt börja tvittra.

* * *

Supporterlaget Råsunda FC har en mycket viktig match på söndag om en vecka då serietrean Svensk-Syrianska IF kommer till Skytteholm, matchstart klockan 16:00.

Vi har annars en mycket spännande provspelare på gång. Han är släpande forward, har spelat i division två samt junior- och pojkallsvenskan. OCH han är granne med Martin Mutumba, som han kör med nere på gården ibland.

* * *

Roligast i dag var annars min pappa som misstolkat ett inlägg från häromdagen. Han hade läst det som att jag var anmäld för att ha mordhotat någon, och ringde mig på lördagsmorgonen.

– Jag kunde knappt sova i natt.

Jag förklarade att han läst fel och att han borde ha ringt mig i går. Efter att ha lugnat ner gubben, som fått stå ut med en del genom åren, påpekade han att han skulle sova bättre i natt.

Tycker faktiskt att jag hållit lite lägre profil ett tag. Ett tag gick jag och tänkte en del på om någon skulle känna igen mig på stan och vilja läxa upp en, men det där har jag släppt. Jag har kanske blivit en mjukis.

* * *

Oj, plötsligt är det två som följer mig på Twitter. Här händer det grejer. Just nu är det lite som när det är som värst hysteri på Gnagarforum och man sitter och väntar på ett nyförvärv, jag sitter närmast slaviskt och trycker på F5-knappen, haha. Nåja.

* * *

Köp säsongskort till hockeyn, bland annat säljer Black Army och Smokinglirarna klackkort för bara 1700 spänn. Jag funderar på att skippa lite ”viktigare” saker (viktigare enligt andra, inte enligt oss AIK:are) och införskaffa ett kort.

* * *

Snart arrangeras klassiska Årets Råttjävlar. Jag ser det som en självklarhet att Råsunda FC ställer upp med ett lag. Fan, kanske till och med två. Sedan spelar det ingen roll vilka som är med, i år är det vår tur att vinna!

Om inte Råsunda FC vinner i år så lovar jag att skriva in mig i Bajen Fans (men inte skita i någon buss) och att spendera en dag i stan med Djurgårdshalsduk. Ni har mitt ord på det (förutsatt att vi kommer till spel).

* * *

Ursäkta tjatet om Twitter. Jag kände bara att jag hade för mycket fritid då jag bara jobbar som bloggare, reporter, lärarvikarie och som fritidsledare på två ställen. Har min son varannan vecka och hans fotbollsträningar och matcher, driver och tränar med Råsunda FC och följer AIK i fotboll och hockey. Jag var liksom tvungen att fylla min vardag med lite mer åtaganden, haha. Förstå att man försummar sina vänner (men vänner är väl snart något man mest har på Facebook, haha).

* * *

Nu är det dags att lägga ner för i dag och strax möta upp lillkrabban vars IFK Aspudden ska möta Älvsjö AIK. Och jag förbannar fortfarande hans tränare för att han inte tagit ut Albin till nästa helgs match mot Hammarby. Sedan blir det en förhoppningsvis (eller förmodligen) trevlig hundpromenad i Solna och i kväll jobb i samma kommun…

* * *

…fast när vi ändå är inne på Älvsjö AIK så väljer klubben att stoppa en spelare som vill till Råsunda FC och som tränat med oss en tid. Man vill åtminstone behålla honom vårsäsongen ut, själv har jag inte riktigt förstått det där med att hålla en spelare kvar mot sin vilja och speciellt som spelaren i fråga inte går till någon konkurrent. Men sett till hans färdigheter på planen förstår jag att de gör allt för att behålla honom.

Nu har vi ett par viktiga matcher framför oss, hade gärna haft honom med då. Förutom Svensk-Syrianska handlar det om match mot antagonisterna i IFK Bergshamra som av någon konstig anledning leder serien.

* * *

Och DÄR fick man igång bildvisningen. Äntligen.

* * *

Fick ett mess på Facebook från hjälten David Engblom, hade glömt bort att jag grattade honom (och AIK) efter att han förlängt kontraktet.

”Tackar! Känns riktigt stort och kul att vara tillbaka i ES. Härlig utmaning som ligger framför oss!
Ledsen svaret dröjde…är inte särskilt aktiv härinne längre.

Ha en skön sommar! Mvh David”

Ingen breaking news men det var kul att han hörde av sig, hjälten. Jag skrev en fråga nu när han tog sig tid att svara, hoppas få ett svar om någon månad, haha.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Lovar att korrläsa texten när jag kommer hem från jobbet i natt, fick lite brådis just.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.