Lee Baxter äger, så håll käften

Fan vad skönt att AIK gick vidare i cupen. Mest har jag tänkt på Lee Baxter, som fått utstå så mycket skit på Gnällforum INNAN matchen ens var spelad, men som nu är en vinnare. Där fick ni något att äta upp, jävla gnällspikar.

Jag kan inte skriva så mycket om matchen, jag var och jobbade med mina ungdomar i Mälarhöjden (varav ett gäng fick se Bajen åka på däng mot jumbon Jönköpings Södra). Men jag har tänkt mycket på AIK:s cupmatch mot Östers IF, och mest på målvaktsbiten. Där ett skadedrabbat AIK tvingat Lee Baxter att dra på sig handskarna igen.

Många har spytt galla på Lee Baxter på Gnagarforum, eller Gnällforum som elaka tungor ibland kallar det för. När Tomi Maanoja var kass så skrek många på Baxter, men när vi på grund av skador inte har någon annan tillgänglig, då ska folk gnälla över att Lee tvingas stå.

Jag blev inte imponerad av hans spel på måndagens träning, jag sa ju också till honom att han måste höja räddningsprocenten i matchen. Men jag är så jävla glad att alla som gnällde på honom fick äta upp det. Jag har ju ingen aning om hur han spelade men skiter i vilket. Lee Baxter är en del av AIK, det reservbetonade AIK som såg till att vinna mot ett reservbetonat Öster. Det var nog inte vackert, men det skiter jag i. Vi ska vinna våra matcher, ännu viktigare är det att göra i allsvenskan. Och speciellt där struntar jag fullständigt i hur man vinner eller tar poäng, bara man gör det.

Jag har pratat mycket med Baxter under mina besök på Karlberg. Han är en varm och trevlig människa, väldigt öppen och pratglad och dessutom med huvudet på skaft. Han är i mina ögon på många sätt en stor tillgång i truppen, som målvaktstränare men kanske ännu mer som person och ledare. Jag har all respekt för den mannen och jag tycker att andra också borde visa honom den respekten. Även på Gnällforum.

Och kom inte och säg att jag vänder kappan efter vinden, jag försvarade honom från dag ett sedan det stod klart att han skulle stå. Och det jag läst om Baxter, från våra egna supportrar, har fått mig förbannad.

* * *

Bland annat så skriver Eurosport och Aftonbladet om matchen. Och så såg jag Gabriel Özkans mål. Det är som min bloggkollega Youssef Bennani (länge sedan jag såg den mannen) sa till mig på en träning i fjol då Özkan missat ett öppet och enkelt mål: ”Gabbe” gör bara snygga mål…

* * *

Hahaha… Satt och ”följde” matchen lite på Gnagarforum, och jösses vad Csports som sände matchen verkar suga hårt, riktigt hårt. Skitljud och dålig kamera och inga repriser. Som någon undrade, stod det en joppe med mobilen på läktartaket och filmade? Efter att ha sett ett skakigt klipp förstår jag de besvikna supportrar som vill ha pengarna tillbaka.

* * *

Tack till alla som gratulera mig på Facebook i dag, fyllde mot alla odds 35 bast. Ni var väl en sisådär 300 pers men ingen spelare, och det var ju dagens stora besvikelse. Det hade varit fantastiskt roligt.

Och speciellt tack till Erik Sedin som fått för sig att jag har ”världens bästa blogg”, haha.

RÄTTELSE: Nicklas Bergh har grattat blev jag upplyst om. Helt rätt, vilken hjälte han är. Tack, Nicklas.

* * *

För övrigt kan man se målen hos Fotbollskanalen upptäckte jag. Scrolla ner lite i artikeln för alla fullträffar.

* * *
Har laddat upp ett gäng bilder från matchen i bildspelet ovan.

* * *

Stackars Östers IF, ett ganska klassiskt lag, som har 1 200 ”fans” på Facebook. AIK har sisådär 50 000…

* * *

Har fått indikationer på att Jorge Ortiz aldrig kommer tillbaka till AIK. Kanske jag skrev i går, jag minns inte.

* * *

Var tvungen att kolla med Jos Hooiveld hur det är med hans svenskakunskaper och om det verkligen är sant att det första svenska ord han kunde var ”hundkuk”.

Jag: Hey Jos. Is it true that your first Swedish word was ”hundkuk”? Respect! 🙂

Jos: Hahahahaa, not my first.

Jag: Hahaha… Well, according to Nicklas Bergh it was. And you know that a dude like Nicklas would never lie, haha…

* * *

Även Stefan ”Hatten” Söderberg försvarade Lee Baxter när jag pratade med honom i onsdags. Och jag förstod på Stefan att det är rätt tröttsamt med ”supportrar” som tycker till om ditten och datten och sitter och spekulerar kring saker de inte vet något om. Men när det gäller det senare syftade han mer allmänt på förståsigpåare.

* * *

Den här mäklarens namn är ju bara för roligt. Tycker jag.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Bilder och rapport från måndagens träning hittar ni nedan. Ännu lite längre ner hittar ni min öppenhjärtiga intervju med Yussuf Saleh.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lee Baxter äger, så håll käften

  1. General Information About this by-product

  2. Global Message About this offshoot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.