Fullt ös på Göta Källare

Och nu ett inlägg som handlar väldigt lite om AIK, det händer inte så mycket just nu. Istället var helgens stora händelse, i alla fall för mig, en utgång till Göra Källare på Söder där Noice Forever spelade. Och man gjorde det bra.

Det är väl inte så kräddigt att lyssna på Noice, eller Noice Forever som snarare är ett coverband (trummisen Fredrik von Gerber är dock kvar, han var dock inte med från allra första början). Jag är dock uppvuxen med popgruppen från Gustavsberg, så jag tänkte att det vore kul att höra låtarna. Speciellt som den som sjunger i bandet är Marcus Öhrn, som även är han som är ansvarig för AIK-plattan som är planerad att släppas i slutet av året.

Så… Jag tog kontakt med Marcus ett par dagar innan spelningen (att Mötesplatsen dessutom arrangerade singelkväll på just Göta Källare samma afton gjorde ju inte saken sämre). Jodå, han skulle skriva upp mig på listan som journalist, inga problem.

När jag kom till Söder drog jag förbi Charles Dickens där jag känner en i personalen som bjöd på öl, där träffade jag också en rätt känd supporterprofil som varit med ett tag, Robban från Östberga och hans två polare, så jag slog mig ner. Fick höra historier om Bajens yngsta som gått fram och tillbaka på gatan och sett ut som luffare och kickers, i den kombinationen. Märkte också hur paff Robban var över min klädsel som han kommenterade ett par gånger, han hade helt enkelt inte sett mig så uppklädd någon gång.

Drog sen till Imperiet i Skrapan för att möta upp Tommy, pappa till ”Semlan” i supporterlaget Råsunda FC och lät mig ännu en gång bjudas (denna gång på ett glas vin) innan jag begav mig till Göta Källare. Marcus hade glömt att skriva upp mig (tack för den!) men slick som jag är kom jag in. Dejtingsajten Mötesplatsen hade fått ihop 400 singlar och det blev en rätt kul kväll, även om medelåldern låg på 50 bast och stället kryllade av gubbar med halvt uppknäppta skjortor. Noice Forever gjorde det dock riktigt bra, och fri öl i logen gjorde att kvällen blev suddigare och suddigare. Spelade in en av låtarna, dock är det dåligt ljud. Nu har jag dock fått tillbaka min mobil med HD-kamera så det blir bättre framöver…

Luckorna till trots minns jag dock att jag på vägen hem mötte Norra Stås da capo Danne och hans polare från Sol Invictus på tunnelbanan.

* * *

Tyvärr kom Miran Burgic inte med i den slovenska truppen till Sydafrika, och det är förstås synd för hans del. Ska bli intressant att se vad som händer med anfallaren nu.

* * *

Samtidigt går Björn Wesström hårt åt Expressen för en artikel. Läs sågningen hos Eurosport (länk). Han nobbar också anfallaren Jerry Bengtson samtidigt som han hoppas på målvakten Ivan Turina. Och det är han inte ensam om att göra.

* * *

Tyvärr blev det ingen AIK-träning för mig denna helg, lördagen gick fetbort då jag sov och på söndagen har lillkrabban match. Om det nu är någon träning i helgen… Men kanske på måndag om det är någon, vilket det borde vara eftersom det är cupmatch på tisdagen.

* * *

Yussuf Saleh fortsätter gå bra i Syrianska. På lördagen gjorde han ett mål och spelade fram till ett annat när Superettans serietvåa besegrade Trollhättan med 3-0.

* * *

Tog en snabbvända in på The Terrace i dag, de har en hel del nytt fick jag för mig. Hade jordens betongkeps och gick bara runt ett varv och ut, inte allts pratglad som jag brukar vara trots att det stod en snygg blondin i kassan.

* * *

Jodå, Charlee Mian skriver på Blackbeat att det är träning måndag, och då är jag där. Ja, om nu inte Enskede skola ringer igen och vill ha mina tjänster. Noterar också att bilden som Charlee har i sitt senaste inlägg är taget av mig, det låg tidigare på bloggen. Men det är bara kul att det kommer till användning.

* * *

Nej, det blev inte så kul det här, jag  var verkligen inte på skrivarhumör. Nu blir det nog lugnt fram till måndagens träning, om inget speciellt händer på söndagen. Tjingeling.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.