Superettan här kommer Gnaget…

Nej, det började inte bra för Björn Wesström. Det känns skönt att man kan gnälla lite efter torsken borta mot Helsingborgs IF, och vet ni varför jag kan göra det? För att jag går på matcherna ändå, att gnälla och sedan stanna hemma nästa match är fan inte okej.

Torsdagens match borta mot serieledande Helsingborgs IF skulle bli tuff, det visste jag redan. AIK gör ju inga mål (bortsett från Kalmar borta) och HIF hade släppt in ett spelmål på åtta matcher inför drabbningen på Olympia. Om jag trodde att AIK skulle kunna skrälla i kväll? Nä, inte direkt.

Jag sa inget till polarna som jag mötte upp för att se matchen på O’Learys i Gamla Stan, vi blev sex pers till slut. Men inombords hade jag inte allt för höga förväntningar, och det undrade jag ifall polarna hade. Tveksamt, när AIK spelar som man gör.

Det var några bekanta ansikten på plats, som Anders Hagenbjörk (som bland annat ligger bakom AIK:s hemsida) och Youssef ”YB” Bennani (som AIK-bloggar på Eurosport). Jag hörde röster om att det var den ”bästa matchen på länge från AIK:s sida” men jag kunde verkligen inte se mycket positivt. Verkligen inte. Hur många farliga chanser skapade AIK?

HIF är verkligen effektiva. De har tagit sex uddamålssegrar på nio matcher. Känns lite 1998 då AIK spelade 26 matcher och vann SM-guld med målskillnaden 25-10. Fan skrämmande siffror, men jag hatar samtidigt folk som klankar ner på lag som spelar tråkig fotboll och vinner. Är det inte vad det går ut på? Inte att spela tråkig fotboll, men att vinna.

Helsingborgs vinnarmål kom på en frispark. Det skulle inte ens ha varit en frispark, jag minns inte vilka det var men de sparkade efter samma förlöpta boll, men tönten i rött får av någon anledning frispark av Martin Ingvarsson. 1-0 till hemmalaget och sen var det uppförsbacke. Sen gjorde Djurgården ett sent mål mot Mjällby och vann hemma. Ridå. Och som grädde på moset vann Åtvidaberg med 3-0 borta mot Trelleborg. Ridå igen. AIK ligger sist tillsammans med Trelleborg.

Clecio gjorde ett inhopp, drog på sig ett gult innan hans ens nuddat bollen efter en ful tackling på målvakten Pär Hansson. Sedan, såvitt jag vet också innan han ens rört lädret, tacklade han mittbacken Hannu Patronen och ska vara glad att han inte åkte på ett andra gula kort. Fast vilken legendarisk debut det hade varit!

Vill jag säga så mycket mer om matchen? Nej, inte i kväll, jag pallar verkligen inte (och jag tror inte att ni vill läsa skiten ändå). För den som är intresserad finns det istället ett gäng bilder i bildspelet ovan. Hoppas Hammarby blar kvar i Superettan, som det ser ut nu blir det intressant där nere nästa år.

* * *

Läser på Gnagarforum där signaturen ”Rubin” påstår att det var stökigt efter matchen, med stenkastning mot snutar bland annat. Om det stämmer så handlar det med största samnnolikhet om frustration.

Sedan mötte jag en lirare på O’Learys i kväll som lät hälsa att ett gäng ”grabbar” åkt ner för att ta sig an ”Frontline” så jag är inte förvånad om det varit lite stök på västkusten.

* * *

Nu har jag hört ett par stycken som säger sig vara övertygade om att Björn Wesström bara är en tillfällig lösning. En polare trodde att det skulle komma in ett ”namn” så fort chansen ges.

Edit: där kom uppgifter om Johan Mjällby i Aftonbladet. Johan Mjällby, ja det vore något. Det största namnet jag kan tänka mig när det gäller ex-spelare som tränare, men man ska ju vara rätt person också och det kan jag inte svara på. Och är han ens tränare?

* * *

Japp, enligt Helsingborgs Dagblad var det ovanligt stökigt kring Olympia. Och som ofta när det gäller HIF var det danskjävlar inblandade.

* * *

Fan, i kväll hade vi inte ens Sebastian Eguren att skylla på, han var helt petad. Sjuk trodde nån, fejk tror jag (men blir säkert motbevisad). Nu vädjar jag till alla att ladda om inför söndagens matinéderby mot aporna.

* * *

Jag må älska Kenny Pavey, men i dag hade han fan inte många rätt. Vart var bollbehandlingen?

* * *

Kan nog bli rock’n’roll på söndag… Läs barnförbjudet. Själv hoppas jag innerligt att jag slipper hamna på DIF-tåget ut till Solna som förra året.

* * *

Signaturen ”Kettil” fick in bästa kommentaren på Gnagarforum i natt: ”Fan vad jag saknar tiden när forumet krashade när vi hade matcher.”

* * *

Djurgården hade för andra matchen i rad bara drygt 5000 åskådare, vilket är bedrövligt. Vi visar också upp riktigt risiga siffor, me
n än är vi tack och lov inte nere på deras nivåer.

* * *

Jag vill poängtera att jag inte tycker att alla spelare är usla, långt ifrån. Däremot är det ett gäng som underpresterar och hur man än vrider och vänder på det så har vi svårt att skapa riktitigt vassa målchanser och ännu svårare att göra mål.

Clecio som frälsare? Inte i min bok efter vad jag har sett hittills, men jag hoppas ju att jag har fel. När kommer Jerry Bengtson förresten?

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.