Bildspecial: Wesströms första träning

Jag kunde inte hålla mig borta från Björn Wesströms första träning, så jag och min kamera befann sig med ett gäng andra på Råsunda på tisdagen. Och jag blev inte besviken över vad jag såg och hörde.

Tar vi det från början blev det en rätt tung tisdag. Åkte från tjejen jag träffar någon gång halv sju eller så på morgonen, kom hem och skrev ett par artiklar för Nyheter24, begav mig till Karlberg, vidare till Råsunda, jobbade fem timmar som lärarvikarie i Enskede skola och avslutade kvällen med 4,5 timme på en ungdomsgård i Mälarhöjden. Kom hem 22:30 och här sitter jag. Så ser det allt för ofta ut för mig, men det är bara att bita ihop.

Hur som… När jag kom fram till Karlberg möttes jag direkt av ett bekant ansikte då Charlee Mian stannade och vevade ner rutan. Fick höra att träningen var flyttad till Råsunda (ni som läser min blogg vet att AIK har ett antal dagar man kan utnyttja där), så jag trängde in mig i bilen och schysst som han är skjutsade han mig till nationalarenan. Det var lite speciellt att åka just den Nissan, när jag frågade vems det var fick jag svaret att bilen tillhört ingen mindre än Micke Stahre.

Det var en ovanligt speciell känsla att kliva in på Råsunda. Inte nog med att gräset luktade mer än någon gång tidigare, jag skulle även få vara med om det historiska ögonblicket där Björn Wesström skulle hålla i sin första träning. Han såg lugn och ut, utstrålade glädje. Jag vågar säga att Wesström är den jag respekterar mest i AIK, för hans auktoritet.

Det tog tre träningar av ignorans, men på tisdagen kunde jag inte hålla mig längre. Jag morsade på Bojan Djordjic, ni vet han som jag i princip alltid surrat lite med men som ännu inte hade sagt hej i år. Han morsade på fotograferna Anders H och Jojje, sedan kom han fram till mig och döm till min förvåning när han frågade hur läget var och faktiskt kramade om mig. Ja, det gjorde mig glad förstås. Han är skön, Bojan. Han frågade hur det var och sa att han inte såg mig först eftersom jag var så välklädd. Bojan vet hur man hamnar på plus, haha.

Andreas Alm skötte uppvärmningen och det tog ett tag innan Wesström tog över själva träningsmomenten. Men när han väl gjorde det tyckte jag att det strålade lite kring honom, auktoriteten fanns även på planen och han var inte rädd att ryta till. I mina ögon såg det ut som om han aldrig gjort annat än att träna fotbollsspelare.

Av antalet bilder att döma förstår ni kanske att jag hade ganska fullt upp med att fotografera i dag. Jag frågade Zerman, som ni kanske vet även spelar med Råsunda FC, om Clecio var bra. Fick ett ”helt okej” eller något liknande till svar, och när jag frågade om resten var svaret ”Fan Jocke, du har väl ögon att se med?”. Men jag är ju lite känd för att vara disträ.

Dock var det kul att se den skadedrabbade anfallaren Admir Catovic tillbaka i träning, hans andra denna gång, och han dundrade in ett skott i krysset under tvåmålsspelet. Han såg pigg ut. Vi snackade lite innan träningen, vi har nämligen mötts några gånger tidigare, då jag jobbade på en fritidsgård i Ulriksdal. Lite kul är att jag vid ett tillfälle, på allvar, försökte värva honom till Råsunda FC, haha.

På plats var för övrigt två svarta lirare (varav den ene såg ut som Martin Mutumba) i AIK-kläder. Fotografen Anders H (välkommen tillbaka förresten!) tog bilder på den ena killen, tydligen ”årets junior” eller något liknande, han tog bilder till ett kommande matchprogram. Vet dock inte namn eller så. JHsns syns i bildspelet, bild 66 och 67.

Jorge Ortiz och Walid Atta saknades och Martin Mutumba var inte med i den kollektiva träningen. Även Dulee Johnson ska vara småskadad, medan Antonio Flavio lär vara spelklar. På torsdag väntar Helsingborgs IF borta, en oerhört tuff start för Wesström förstås. Ska vi tippa att jävligt många på Gnagarforum skriker på hans avgång, snackar om skandal och Superettan direkt vid en eventuell förlust? Jag tror det, jag har hängt med tillräckligt länge för att veta att det lätt blir så.

Tidgare hade AIK någon junis på plats på träningen, nu var det dock bara Tomi Maanoja och Lee Baxter på plats.

Torsdag var det ja, tror inte på många AIK:are på plats, inte från Stockholm i alla fall. Själv lutar det åt att jag ser matchen på O’Learys i Gamla Stan med några polare, var länge sedan jag var där.

* * *

Jag tror att det skulle vara jävligt bra PR att faktiskt låna ut en bänknötande spelare till supporterlaget Råsunda FC. Dock så är vi i sådana fall inte redo att betala någon lön under tiden…

* * *

Snackade lite med Expressens Daniel Kristoffersson som bland annat täcker den stockholmska fotbollen, han var ödmjuk och trevlig som vanligt. Frågade om han inte sett mitt tips till honom angående Walid Attas kontrakt, men det hade han missat.

För er andra som missade det inlägget härom veckan så gick det ut på att jag fått höra att Atta krävt en liten lönehöjning vid en kontraktsförlängning, med betoning på liten. Men det hade dragit ut på tiden, och då hann killen skaffa sig en agent, och då var det plötsligt helt andra summor för att sätta namnteckningen på ett nytt kontrakt.

Jag gillar Walid, som spelare men faktiskt ännu mer som människa. Givetvis skulle man kommit överens med honom från början, på stående fot. Ja, det här kan du forska i Daniel, du läser ju bloggen då och då.

* * *

Läser på Realtid.se att en av deras journalister vill se DIF spela på Söder. Med tanke på att de var 5 000 pers på senaste hemmamatchen kan de kanske hyra Stadshagen eller nåt istället? Har spelat matcher där, planen kostar 1 080 kronor för två timmar.

* * *

Cred till de två-tre supportrar som kom in på Västra läktaren med en banderoll på tisdagen (se bildspelet). På den stod det ”Vad som än händer, så finns vi här! AIK”. Jag okej, den såg ut lite som några joppar gjort den på syslöjden i mellanstadiet, men budskapet gick fram. Ibland behövs inte mer. Starkt jobbat!

* * *

Stahre lämnar för övrigt en klubb i kris (även om det int

e känns som det när man är på träningar och pratar med ledare) för en annan. Panionios misstänks vara inblandade i uppgjorda matcher.

* * *

Helsingborg fick mittbacken Joel Ekstrand utvisad när man besegrade Mjällby med 1-0 borta senast. Det är bra, då saknas han mot AIK på torsdag.

* * *

Kan fortfarande inte släppa hur AIK kan vara så fantastiskt dåliga i år. Visst, tongivande spelare är tappade men… Jag anser att AIK har bättre spelare på i princip varje position än vissa lag ovanför oss i tabellen.

Jag tror att det kanske är någon form av mättnad. Som när vi mötte Brommapojkarna på Råsunda tidigt på säsongen, vi har på pappret många mycket bättre spelare, men BP-lirarna ville mer, kämpade lite mer. I allsvenskan anser jag att det kan vara ganska jämt mellan lag, det krävs bara det där lilla extra (tillsammans med lite flyt) för att vinna en spelmässigt jämn match.

* * *

Konstaterar med glädje att AIK Hockey förlänger kontrakten med målvakten Christopher Heino-Lindberg och forwarden Tobias Ericsson. Jag hoppas att det kommer info om årskort snart.

* * *

HIF borta i alla ära, just nu ser jag mest av allt fram emot Djurgården hemma på söndag. Tidig avspark, har redan lovat lillkrabban Albin att han ska få följa med.

* * *

Haha… Arne Hegerfors is the shit. Han måste verkligen börja bli senildement, stackaren. Lite koll har man väl, att man inte säger ordet neger i tv?

* * *

Med i Charlee Mians bil var också en väldigt trevlig PR-lirare som hoppat in tillfälligt i föreningen när Sophie Josefsson väntar barn (om hon inte redan fått då var det dags när om helst). Minns tyvärr inte vad liraren hette (jag och namn), men han kände till bloggen och undrade lite om den och även om Nyheter24. Han hade haft årskort i tiotalet år, sånt gillar jag.

Sedan var det någon journalist från någon av tidningarna som morsade igenkännande på Råsunda, kanske börjar man bli igenkänd?

* * *

John Blund vill ha min uppmärksamhet, det har varit en sjukt lång dag. Kan runda av med att säga att det känns bra med Wesström, jag tror heller inte att han har silkesvantarna på sig och att han är beredd att peta stjärnor som inte levererar.

Jag hoppas att han gör det, men det är heller inte bara att slänga in några lovande juniorer så löser det sig, någonting han även poängterade på supportermötet på måndagen. Det är lätt att man stirrar sig blind på talang, det är något helt annat att prestera i 30 allsvenska matcher, något som han också påpekade under mötet på Restaurang Råsunda.

* * *

God natt och som vanligt tack för att ni tog er tid.

* * *

Tillägg på onsdagen: under dagens träning petades Sebastian Eguren av Wesström, det rapporterar Aftonbladet. Han var inte med i det lag som spelade ihop sig under träningen, utan fick spela med ”motståndarna” när man körde tvåmål.

Bra att Wesström vågar röra om, om det nu verkligen blir så mot Helsingborg i morgon.

* * *

…och där blev Clecio spelklar, vad nu det innebär.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.