Halleluja, Wesström ersätter Stahre!

AIK höll en presskonferens klockan tio på måndagen där Micke Stahre meddelade sin avgång för att istället ta över grekiska Panionios. Det här känns plötsligt väldigt surt. Desto roligare att Björn Wesström tar över!

Min polare i Råsunda FC ringde mig tio i tio. Beskedet jag fick var att det var klart, Micke Stahre väljer att lämna AIK för grekiska Panionios. Ett tungt besked och en annan polare är upprörd fick jag reda på via Facebook där han skrev följande till mig: ”För en dryg vecka sen så sitter ju karln och säger att han tror på sin idé och kommer stanna in AIK tills han inte gör det längre… Två omgångar senare så har han tydligen slutat tro!!!”.

Jag har fantastiskt svårt att tycka illa om Micke. Min polare, den förstnämnda alltså, nämnde att Björn Wesström kunde ta över. Och så blir det, läser jag nu i ett pressmeddelande. Kommentarer från presskonferensen:

– Tidpunkten är inte den jag önskat, men att vara chefstränare i AIK är det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Björn Wesström.

– Björn Wesström är den naturlige efterträdaren till Mikael Stahre. Vi har gjort vad vi har kunnat för att behålla Mikael, men han har bestämt sig för att ta den här chansen, säger Mats Gustavsson, ordförande för AIK Fotboll AB.

– Det här är helt och hållet mitt eget beslut, säger Mikael Stahre. Jag har hela tiden känt AIK:s stöd, men vill pröva min förmåga i en internationell klubb. Det är få svenska tränare förunnat att få arbeta utanför Skandinavien.

* * *

Björn Wesström…? Ojojoj. Det är som jag skrev tidigare i dag, att när det stormar kring AIK, då stormar det. Spontant känns det mycket bra med Björn, definitivt en av oss och en härlig personlighet som dessutom varit mycket nyttig i AIK.

* * *

AIK meddelar att supportrar och aktieägare bjuds in till ett informationsmöte i Restaurang Råsunda kl 18:00 i kväll.

Skulle jobba i kväll men fixade en ersättare, det här vill jag inte missa. Vi ses på resturangen i kväll.

* * *

Björn kan sin fotboll och han kan truppen. Men vad säger reglerna? Jag vet inte vad han har för utbildning, men för att träna ett lag i de högsta serierna krävs en viss tränarutbildning. Men det där har man säkert tänkt på. Man kan nog också sätta honom i någon managerroll och komma runt det.

* * *

Är det ett bra beslut av Micke? Han har tagit AIK till stora framgångar, och om han tar beslutet för att det gynnar AIK så är det stort av honom. Riktigt stort. Väljer han att lämna det sjunkande skeppet för egen vinning så är det en annan femma.

* * *

Läser på AIK:s hemsida att klubben inte får någon ersättning trots att Stahre står under kontrakt, att samma sak inte gäller spelare och ledare när det gäller kontrakt. Det låter dock konstigt i mina öron.

* * *

Det känns som att man vill skriva lite mer, men jag har inte tid just nu, jag ska iväg och jobba.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Halleluja, Wesström ersätter Stahre!

  1. Marcelo skriver:

    Det ge4ller ff6r oss alla att ff6rste5 att det ej re4cker att ge5 med i dsm vi me5ste promota det till se5 f6ga vi bara kan. /keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.