Total jävla tomhet – på riktigt

När något går dåligt så brukar jag skriva något i stil med ”total jävla tomhet”. Men nu är det på riktigt. Jag satt på jobbet och följde Gais mot AIK på datorn, blev glad när AIK kvitterade till 1-1, men sen? 1-2 och 1-3 och jag tänkte bara ”jaha?”… Är det så det är att bli gammal och grå? Tur att vi vann i hockeyn i alla fall.

Efter två poäng på lika många matcher var jag lite optimistisk inför Gais borta. Peppad ska jag inte säga, jag var och jobbade på ena ungdomsgården och fick nöja mig med att följa matchen via Göteborgs-Posten (som hade någon app som uppdaterades av förre Gnagarforum-skribenten Igor M Hedman, som bland annat bloggar på ”Ur Baxters trädgård” med min kompis Youssef ”YB”Bennani).

Inledningsvis kunde jag koncentrera mig, men hur är det egentligen att sitta och stirra på en skärm? Jag kom rätt snabbt på att det var rätt tråkigt, trots att jag även hade liverapport från svenskfotboll.se och följde hockeyn via swehockey.se.

Det blev lite hattig bevakning, försvann i 20 minuter och spelade lite inomhusfotboll med kidsen (jodå, jag vann bägge matcherna), innan jag satte mig vid burken igen. 1-0 till Makrillarna kändes tungt, men jag lyckades glädja mig vid Walid Attas kvittering. Sedan kom 1-2 och 1-3 och jag borde ha känt besvikelse och frustration, men icke. Det var bara tomt. Jag funderade en del på det där på vägen hem, hur upphetsande är det att stirra på ett gäng siffror och bokstäven på en skärm? Det var ungefär lika exalterande som att förlora en träningsmatch i Football Manager på datorn.

Tomheten tog jag med mig när jag lämnade jobbet i Mälarhöjden och tog mig till tuben för vidare förd mot Aspudden. Funderade mycket på vad jag egentligen skulle skriva, men det enda jag kom på var tomheten. Jag tror mig dock ha kommit på vad det är, jag måste se matcherna live för att känna något. Hade jag varit i Göteborg hade man förmodligen sett mig klättra på ett staket skrikandet okvädesord till allt och alla. Men i dag var jag B-supporter och prioriterade jobben (och en inkomst).

Men oavsett vad så är jag inte medgångssupporter, vi kan torska de kommande matcherna med 5-0 och jag kommer att fortsätta att gå. Det är det som är skillnaden mellan fans och fans. För några år sedan, då det gick knackigt för AIK och många sågs som överbetalda legoknektar, tänkte jag att folk kanske skulle börja följa supporterlaget Råsunda FC i ren protest (vi har faktiskt en liten trogen skara som ser en del matcher). Jag hoppas att jag slipper tänka i de banorna framöver, men ni får gärna komma och stötta oss ändå.

Det går givetvis inte att jämföra AIK och Råsunda FC, den passion jag känner och har känt för AIK. Men RFC är samtidigt mitt lilla barn, någonting som jag lagt ner otaliga timmar på varje vecka sedan vintern 2005/2006, dessutom helt ideellt (även om spelarna antyder att jag måste ta pengar från klubbkassan när jag reser lite mer än en del andra människor, haha).

Jag vet inte riktigt hur jag ska avrunda denna rapport, eller vad man ska kalla den. Men Igor M Hedman sågar i alla fall Tomi Maanoja på sin blogg hos svenska Eurosport. ” Gais är bra och är något bättre men den stora skillnaden är att de har en målvakt och vi har en finländare som bara blir mer och mer nervös ju sämre det går. Noll pondus. /…/ Hela laget ser så tydligt ut att vika ner sig efter baklängesmål och rycka upp sig efter paus och kvittering. Men Maanoja symboliserar det i kubik”, skriver han bland annat. Och han har ju till skillnad från mig sett matchen.

Ännu hårdare är Nyheter24:s Gais-bloggare Robert Lindberg: ”…skapade chanser och hotade ständigt AIK:s backlinje och framförallt deras kassa finska målvakt. Han var bland det sämsta jag har sett på många år i en allsvensk bur. Mycket av AIK:s problem i år kommer att bygga på att han är så enormt dålig. Kass timing, urusel på fötterna och tveksam. Lycka till AIK med det.”

Gick nu in på Gnagarforum och ser att finnen sågas även där. Forumet har varit kraschat (vilket fått folk att efterlysa ett nytt i en grupp på Facebook – va
r annars), men de få som nu kunnat skriva efter matchen lyfter i alla fall fram målskytten Atta samt Pontus Engblom.

Förstår inte hur jag kan svamla om en match jag inte ens har sett, så jag lägger ner här…

* * *

…och går raskt över till hockeyn istället. Siffrorna där (denna gång ungefär lika spännande som att spela en träningsmatch på Managerzone) skrevs till 4-1. Det gladde mig mer än vad jag deppade när det gäller fotbollen, där jag alltså inte ens hade ork till att deppa. Tomheten ni vet, känslan av att inte vara på plats och inte kunna påverka.

Bara 2 573 åskådare såg Fredrik Holmgren mota alla puckar utom en samt Daniel Bång stå för två baljor och Big Dick Tärnström spela 1+2. Enligt uppgift var det inget vidare drag på Hovet denna afton.

Fan, har du möjlighet så åk till Uppsala på fredag, då det är Almtuna borta. Har som sagt varit där två gånger de senaste åren och haft kul, den senaste torsken till trots. Och på söndag väntar Leksand hemma. AIK är fortfarande med!

* * *

AIK:s innebandykillar närmar sig en ny SM-final. Den första semifinalmatchen mot Caperio/Täby slutade 8-5. Nästa match är på fredag.

* * *

Och så skandalen på Hovet mot Rögle i torsdags… AIK fick 25 000 i böter och det tycker jag är fantastiskt trevligt. Jag vet att många rasar mot beslutet (alla hatar oss, det vet vi, men det var också ganska grova saker som utspelade sig i torsdags – och dessutom ovanliga för svensk ishockey).

Nu ska inte jag sitta och skriva att AIK ska ha mer böter etcetera, men så kan det bli i en högre instans. Skulle AIK dömas till spel inför tomma läktare kommer i alla fall jag att skänka biljettpengen till AIK Hockey. Visst har de brustit i säkerheten – varför var det till exempel ingen vakt vid båsdörrarna? Men nu är det som det är, jag vill inte se hockeyföreningen gå under på grund av ett sånt misstag.

* * *

Många är upprörda över min inspelning av de två alkoholisterna i lördags (de är i alla fall inte uteliggare). Jag tar åt mig av kritiken men för ordningens skull vill jag bara meddela att jag egentligen är en snäll person som bryr mig om mina medmänniskor, fråga bara någon som känner mig. Men nu är det gjort, jag hoppas att Åke kan vara med i nyktert tillstånd nästa gång så att det inte blir mer moralpanik.

* * *

Vad är det annars som hänt med svenska mästarna AIK? Redan nu får jag känslan att 2TORSK10 kan bli ett mörkt år, med spelarhån, kravaller och dålig stämning. Även denna gång hoppas jag dock att jag har fel, väldigt fel dessutom.

* * *

I morgon spelar Andrea Doria träningsmatch i Södertälje. Noterar att järnkaninen Tomas Canessa är på skadelistan efter hjälten Max Schmekels grova tackling i fredags (som genererade ett rött kort direkt). Det gör ont att möta gnagare.

* * *

Ändå vill jag önska Dorias Robert Johansson lycka till, det var hans sista match för klubben innan han och tanten skulle ta sitt pick och pack och flytta till Eskilstuna. Varför jag önskar honom lycka till? Pratade med honom en hel del och han var fantastiskt trevlig, även om han var en sillstrypare från västkusten. Tror jag.

* * *

På tal om norrbaggarna Doria så har deras anfallare Christopher Kviborg skrivit en rätt kul lista hos Svenska Fans. Du hittar den här.

* * *

Alexander Axén i Gais är gnagare, och det är ju gulligt… Men han borde fortfarande ta bort sina sideburns, ser ut som en riktigt raggare. Men det kanske är inne i Göteborg?

* * *

Nu ska jag mata in en himla massa bilder från fotbollen och hockeyn till tonerna av gammal Iron Maiden (har återupptäckt dem efter 15 år). Under tiden funderar jag på samtalet vi hade i dag, om att jag ska gå över till att blogga på ”heltid” och därmed kunna gå på träningar och så igen. Glädjer förhoppningsvis er som läser i alla fall…

* * *

…men så kom jag på en sista kul grej, i alla fall för mig. Gaylaget Stockholm Snipers IF gör en Bagdad Bob och lever i förnekelse när de försöker förklara bort förlusten (1-7) mot Råsunda FC på sin hemsida. Och det blir ganska kul:

”Vi saknar i dag våra två ordinarie mittbackar vilket naturligtvis är en stor bidragande orsak till detta (förlusten, red anm). Med ordinarie backlinje, lite mer skärpa i avsluten och detta hade varit en jämn match.”

Det här är ett lag som vi slog med 10-1 för ett par år sedan, och där vi borde ha gjort betydligt fler mål i söndags. Behöver jag tillägga att vi kom till matchen utan en keeper, helt utan ordinarie backlinje sett till förra säsongen (och där den viktigaste defensiva pjäsen Magnus Lhådö därmed saknades) samt saknade vår poängkung Robert Amarfei (61 mål och 16 assist de senaste tre åren)? Nej Nicke, det hade inte varit jämt ändå, jag lovar.

* * *

Nej, inte heller denna gång orkar jag korrläsa. Klockan är bara halv ett på natten men jag är helt död efter dubbla jobbpass.

* * *

VI VILL SE – AIK! Kom tillbaka Dulee Johnson!

* * *

Ödmjukast. joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Total jävla tomhet – på riktigt

 1. Weluj59 skriver:

  cheap generic estradiol canadian pharmacy generic estradiol online paypal buy http://www.theknot.com/wedding/estradiol-and-rx

 2. Jandstoecur45j skriver:

  http://autozen.pl/forum-pomysly-na-zamarzajace-paliwo-zima.php
  Buying a used or new auto can be quite a hard method unless you know what you really are doing. By teaching yourself about vehicle buying prior to deciding to visit the car dealership, you may make things less difficult for your self. The following advice may help your upcoming buying vacation be a little more enjoyable.

  Generally take a mechanic along when buying a whole new automobile. Auto merchants are notorious for selling lemons and you may not need to be their next victim. Whenever you can not have a auto mechanic to consider vehicles along, no less than be sure that you have him take a look at final selection before you purchase it.

  Know your boundaries. Prior to starting shopping for your car or truck, choose what you can afford to pay out, and stick to it. Don’t forget to add curiosity about your computations. You will definitely spend close to twenty percent as a payment in advance as well, so be prepared.

  Well before seeing a dealership, know what sort of car you need. Investigation all you possibilities ahead of store shopping so that you can decide what works best for your financial budget and household requires. Seek information to learn just how much you must pay to get a potential automobile.

  Prior to signing any commitment take the time to study every single line, for example the small print. When there is anything shown that you do not comprehend, do not indicator till you receive an respond to that you just fully grasp. Unsavory salesmen can make use of a legal contract to put numerous charges that had been not talked about.

  In the event you maintain the preceding advice under consideration when which you go looking for a vehicle, you will be more likely to get a better deal. Purchasing a vehicle does not have to become a headaches. Simply use the ideas using this article and you could obtain the vehicle you desire at a good value.

 3. kamagra skriver:

  Unspecialized Communication Prevalent this output mouth std symptoms

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.