Video: Mitt möte med Bajen

Under lördagen var jag och Albin ute och flanerade i vårsolen, och på Nybohov sprang vi på två bajare som jag passade på att (försöka) intervjua, och det gick väl bara sådär. De var inte så värst kontaktbara.

Mina minidokumentärer fortsätter. Denna gång sprang jag på två Hammarby-supportrar i Nybohov strax söder om Stockholm, där den ene är min gamle granne Åke. Han bor inte kvar, han blev vräkt för något år sedan.

Det blev ett intressant möte, jag tror att Åke kan bli ett återkommande inslag här, han är en jäkligt skön lirare. Hamnade inne hos honom på nyårsafton för två år sedan tror jag det var, finns en bild från hans kvart i bildspelet från den aktuella aftonen.

* * *

AIK torskade med 2-1 mot Leksand, inte så mycket att tillägga förutom att det är fantastiskt tråkigt förstås. Och att rutinerade spelare enligt uppgift vek ner sig. Men än har vi chansen, närmast väntar Almtuna på måndagen (jag ogillar verkligen Almtuna, framför allt deras bonniga supportrar efter två besök där uppe). Noterar också att AIK spelar för Trångsunds Tomas Hjert som blev förlamad i samband med en match i januari i år. En fin gest av AIK.

Jag jobbar som vanligt på måndagskvällen, liksom nästa fredag när det handlar om Almtuna borta. Synd, jag hoppas att många tar sig till både Hovet och sedan Uppsala. Det är billigt med tåg dit (och grattis öl på tåget hem – tack SJ).

Söndagen därpå är det AIK-Leksand. Hoppas innerligt att AIK är med i toppstriden, det kan bli en riktig klassiker!

* * *

Några dagar för sent har jag noterat att Yussuf Saleh lånas ut till Syrianska FC i Superettan. Jag tror att det kan göra honom gott och Superettan blir allt intressantare att följa, med Hammarby och Assyriska och så Henrik Larsson och hans bonngäng Landskrona BoIS.

* * *

I dag, söndag, spelar Råsunda FC sin fjärde försäsongsmatch. Efter 3-6 mot Ekerö Bois (div 7), 9-1 mot Kronobergs BK (7) och 1-2 mot Andrea Doria (5) väntar gaylaget Stockholm Snipers IF (7) på Essinge IP Stora Essingen klockan 14:00.

Vi har slagit dem i träningsmatcher tre år i rad. För ett år sedan blev det 3-1 och sommaren 2008 slog vi dem med 10-1 på Zinkensdamms IP, Råsunda FC:s största seger någonsin. 2007 blev det 5-2.

* * *

I går åkte vi pendel från morsan i Tumba till Årstaberg. Jag och Albin gick förbi två yngre killar i den främre vagnen varav den ena hojtade ”Sveriges bästa blogg!” till mig när jag gick förbi, och jag klappade honom på axeln och tackade. Sånt där är kul, fantastiskt kul.

* * *

Polaren hävdar att mitt filmklipp från matchen mot Rögle i torsdags var med i TV4-nyheterna, men jag har inte sett det själv.

* * *

Nu ska jag iväg med Albin på hans fotbollsträning innan vi beger oss mot Stora Essingen. Återkommer i kväll med någon form av rapport och bilder.

* * *

I dag går mina tankar till min farmor Mary som somnade in i helgen, tack för alla fantastiska minnen. Kommande födelsedagar och jular kommer att kännas tomma utan dig. Vila i frid.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.