Gaylaget Snipers en munsbit för RFC

”Nästa match vill jag se bättre motstånd”. Tränare Peter var inte riktigt nöjd med matchen mot gaylaget Stockholm Snipers IF på söndagen, en match som komfortabelt vanns med 7-1. Det var supporterlaget Råsunda FC:s fjärde raka seger mot böcklingarna.

Jag tror att vi mött Stockholm Snipers IF vid fyra tillfällen nu, samtliga träningsmatcher. Största segern var 10-1, i dag blev det ”bara” 7-1 på Essinge IP:s konstgräs ute på Stora Essingen. Det var aldrig något snack när de två division 7-föreningarna möttes, tränare Peter Mikkola var missnöjd med att RFC slog av på takten i andra. ”Vi kunde ha gjort det dubbla om vi var fokuserade”, sade han om målskörden.

Den ordinarie keepern Jesper Zerman var småskadad efter fredagens match (1-2 mot Andrea Doria), och nye ”Fritte” var bortrest. Istället fick Charbel Hannouch ställa sig mellan stolparna och han gjorde det han skulle i en ovan roll. Målet borde han ha hindrat, men räddade å andra sidan en dåligt slagen straff.

På innermittfältet var Adam Birkeros och Olle Nyström (överraskande kapten) mycket bra, Massy Nazari var bra i lite ovan position (högerback) medan Mathias Asplund för andra matchen i rad var mycket bra, trots att han visade en viss oskärpa i ett par avslut. De spelare som ännu provspelar är unga och lite valpiga, man ser klar skillnad mellan dem och de mer rutinerade spelarna. Dock är den rutinerade provspelaren Shora Moazzez värd ett omnämnande, han kommer att betyda mycket på mittfältet, inte minst tack vare sitt uppoffrande spel.

Poängmässigt var det nämnde Mathias Asplund som var hetast med två mål och två framspelningar samt Erik Evelönn med samma facit. Övriga var Shora Moazzez (1+1), Adam Birkeros (0+1), Patrik Nielsen (1+0), Olle Nyström (0+1) och Malek Zbadi (1+0).

Nu har vi inga fler matcher inbokade. Vi vilar över påskhelgen, och hoppas sedan på en match med lite bättre motstånd (även om Kransen United och FC Kasam fortfarande är alternativ, samma sak med FK Atleterna).

* * *

Min polare ”Rolle” mejlade mig och kom med en uppmaning: kom och se handbollsherrarna mot Brännans IF på tisdag, det handlar om kval till division 1 och matchen spelas i Solnahallen. Tiden som gäller är 19:45.

Brännans IF, vilket jävla namn. Är det Patrick Ekwalls lag eller?

* * *

Gårdagens ”videodokumentär” togs emot med glada miner av de flesta. Missa den inte, du hittar den i förra inlägget.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Vi hörs och ses. Glöm inte AIK mot Almtuna i morgon, måndag. Råsunda FC:s hemsida finns för övrigt här.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.