Skandalscener på Hovet

Efter tumultet mot Södertälje SK visade AIK:s fans upp sin sämsta sida mot Rögle, efter att ha provocerats av en dåre. Självklart beklagligt att det drabbar AIK Hockey. Se en exklusiv video här.

Det skulle bli en trevlig afton när jag och Albin skulle gå på hockey. Det var det också, ingen höjdarmatch men det var hela tiden spännande. I tredje perioden kom så det som skulle komma att skapa svarta rubriker i svenska medier. Snabbt märkte man att något var på gång efter att kategori c-supportrar klivit ner till långsidan, alldeles bakom Rögles bås, och samtidigt uppmanade andra från klacken att komma dit. Och ett antal supportrar följde uppmaningen. Se klipp 1:

Efter det tumult som uppstod efter den knappa förlusten mot Södertälje kändes det att något var på gång även denna afton, det låg liksom i luften. Snabbt samlades matchvärdar, väktare och supporterpoliser mellan supportrarna och Rögles spelarbås, och det kändes rätt lugnt då. Aldrig trodde jag att det skulle urarta som det gjorde.

AIK torskade med 3-2 i sudden och en Rögle-spelare gjorde en gest mot den redan irriterade AIK-klacken vilket fick det att brista för många. Mindre smart. Jag är inte ute efter att döma någon eller några, utan bara förmedla vad som hände. Det finns betydligt tydligare bilder på AIK-fansen, man hade även en kamera på ett stativ riktad mot klacken bakom båset, varför jag väljer att lägga ut filmklippet:

En av supporterpoliserna sa till en av ledarna bland kategori c-supportrarna, som jag är tjenis med, att ”Det här kan bli dryga böter för AIK”. Givetvis är det så, och det är förstås beklagligt. AIK behöver inte ytterligare utgifter och straff, samtidigt har jag ALDRIG tyckt att det är okej att håna eller hysha AIK-supportrar. På den punkten väljer jag att ta ställning. Känns annars som om AIK:s fans är hockeyns bad boys just nu, undrar om någon vill se oss i Elitserien?

* * *

Sprang på Nicklas Bergh innan matchen, han kom gående där med sin mitella stackaren. Han sa att han har några månader kvar innan han är bra igen, men var tillräckligt igång för att kunna spela tevespel i alla fall. Nicklas var lika trevlig som alltid, och jag sa till honom att han snart får ta och varva ner med Råsunda FC om han fortsätter gå sönder
och tillade att han inte blir yngre, följt av ett litet hånflin. Äsch, han kommer givetvis tillbaka. Jag väntar gärna tio år på honom så länge han sp
elar i AIK.

* * *

Charlee Mian var på plats och jag frågade vart Antonio Flavio var, han gick ju mot Södertälje. Tydligen var han ute och spelade boule med Sebastian Eguren och någon till i laget, minns bara inte vem.

Edit: Dagen därpå, fredag, sitter Albin och läser bloggen och säger: ”Minns du inte vem? Det var Jorge Ortiz”. Abbe är en lite bättre lyssnare än vad jag är, borde ta in honom som assistent.

* * *

I morgon, fredag, tar sig Råsunda FC (division 7) an Andrea Doria (division 5). Flera spelare i RFC ser speciellt fram emot att möta Simon Bank, och han är härmed varnad. Som en spelare sa efter onsdagens träning: ”Jag måste få spela på Simons kant”.

Tyvärr saknar det profilstarka laget Andreas Andersson, Christopher Kviborg, Jesper Hussfelt, Erik Fischbein, Tolga Ünal och Nicklas ”Chicken” Kindvall men ex-apan Fred Persson finns med. Han lär dessutom vara rätt vass.

Vi spelar på Skarpnäcks Sportfält med start klockan 18:00. En riktigt svår nöt att knäcka, men vi ser ut att få ihop ett starkt lag även om Robert Amarfei (101 poäng på tre säsonger!) saknas. Hittills har vi torskat mot Ekerö Bois (div 7) med 6-3 och besegrat bloggaren Georg Süss lag Kronobergs BK (div 7) med hela 9-1. Upp till bevis i den tredje försäsongsmatchen… På söndag möter vi gaylaget Stockholm Snipers IF (div 7) ute på Stora Essingen klockan 14:00.

* * *

Jag spelade in en liten ”film” efter onsdagens träningvmed Råsunda FC, då vi satt i Olle Nyströms lilla Nissan Micra. Färden tog oss från Skytteholm till St Eriksplan innan batteriet dog, kanske var lika bra. Vi fånar oss något ofantligt, speciellt jag, men jag bjuder på det. Utöver Olle återfinns även Max, Lhådan, Zperman och givetvis jag i den lilla, lilla bilen.

Att jag använder ordet fitta beror givetvis på klippet där jag från Norra Stå där jag fick spelet på stackars Max. Han har dock tagit det bra, vi är vänner. Fast han har inte riktigt smällt att jag råkade bryta ett ben i hans fot för tre år sedan eller när det nu var.

* * *

Som en polare påpekat på Facebook precis: först Tobias Grahn Råsunda, sedan snubben i Södertälje och sedan dåren i Rögle. Vad har vi lärt oss av det? Reta inte AIK-supportrar!

* * *

Tre bussar ska inta Leksand på lördag läser jag på Black Armys hemsida. Håll utkik där för eventuella ströplatser som kan bli lediga på bussarna.

* * *

Olle är annars sötast. Han har vid ett antal tillfällen bett mig ”lägga ner skitbloggen” men vad är det första han säger när vi ses på Hovet? ”Varför har du inte lagt upp filmklippet?”, haha. Men jag gillar Olle, han är bara som jag, gillar att retas. Han är säkert ett stort fan av bloggen.

* * *

Noterade att en av de som lämnade långsidan när fansen invaderade var ingen mindre än Mattias Becks sambo Theres Roos och deras lilla bebis med det sköna namnet Ellie Minie. Jag mötte dem som hastigast inne i Globens centrum då jag sprang på kollegan Marie Liechtenstein.

En annan som var lite skärrad var annars Albin, han ville gå när det blev lite stökigt alldeles nedanför oss. Själv var jag upptagen med filmandet och han tog det ganska bra. Jag förklarade kort och gott att de där nedanför oss var lite stökigare supportrar. Han kommer ändå att få lära sig skilja på fans och fans i framtiden.

* * *

Kul annars att man på Andrea Dorias hemsida kallar oss för ”kultlaget Råsunda FC”, haha…

Man skriver också ”Laget är grundat av och för AIK-supportrar och mannen som drar i trådarna heter Joakim Hall”.

Råsunda FC:s hemsida finns här.

* * *

För övrigt var det en brunett till säkerhetsvakt som var jäkligt het i kväll…

* * *

Jag undrar vad som händer med de som missköter sig på hockeyn? Blir de avstängda? Klart att torsdagens fall är lite speciellt eftersom det kan komma att handla om mer än olaga intrång (som det handlar om i fotbollen). Det var ju en liknande incident för något år sedan, dock utan att någon spelare eller ledare blev attackerad.

* * *

Innan jag hann publicera texten hann Lichtenstein ifrågasätta på Facebook vad jag skrev i min statusrad. Det är lite knivigt, svaret blev att jag givetvis förstår att det sabbar för AIK samtidigt som jag är uppvuxen med att inte ta skit från motsåndare. Känner redan att det är en diskussion jag inte kan ”vinna”, utan bara säga hur jag tycker och känner.

* * *

Missa inte bildspecialen från matchen i bildserien ovan.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.