Eguren debuterar och nya tröjan!

Jag har lite svårt för utropstecken egentligen, men nu kunde jag inte låta bli… På lördagen debuterar Sebastian Eguren för AIK som spelar träningsmatch mot FC Flora på Skytteholm. Mitt enda problem är om jag kommer dit i tid, och Dulee Johnsons skada oroar också. Men nya matchtröjan ser grym ut.

Veckan verkar inte sluta helt okej. Micke Stahre berättade i dagarna att de flesta spelarna var friska, men så kom ett trist besked på Dulee Johnsons hemsida. Den allsvenska premiären är i fara, inte alls kul. Vi har ju dessutom Supercupen mot IFK Sillstryp att tänka på.

AIK sensational midfielder Dulee Johnson is calm and in good spirit despite suffering a minor injury on his leg during training. The midfielder is doing good and focusing on his treatment. He is expected to return fit in about four to six weeks time.” Jag ÄLSKAR han som uppdaterar Dulees hemsida, hur han använder ord som “sensational”. Obetalbart. Men det är förstås trist att förlora en mittfältare som Dulee.

Hur som helst, det är som det är. Nu hoppas jag på stordåd från Sebastian Eguren (även om en träningsmatch bara är, just det, en träningsmatch). Ska bli intressant att se om bajarna får för sig att komma ut till Skytteholm, det var väl de som kom dit och hetsade för något år sedan? Nu har de en anledning dessutom, tycker de nog själva i alla fall.

* * *

En bra dag lider mot sitt slut, men tyvärr missade jag AIK-festen på Restaurang Råsunda. Istället har jag jobbat i Enskede skola (pulkaåkning) och sedan på Fruängens ungdomsgård (innebandy och flipperspel).

Matchen i morgon börjar 13:00, själv ska jag vara på samling klockan kvart i sju (!) eftersom lillkrabban har fotbollsturnering ute i Haninge med sitt IFK Aspudden. Okristlig tid. På kvällen är det fest, förmodligen med lite bajare. Ska bli… intressant.

* * *

Nya matchtröjan presenterades på Råsunda i kväll, och den ser galet bra ut. Allra mest ser jag fram emot tredjestället som blir någonting alldeles extra. Det är några år sedan jag köpte en ny matchtröja, men nu är det banne mig dags igen.

Några rariteter har jag dock, som Thomas Lagerlöfs från debutsäsongen 1990 och sedan tröjor från Kalle Corneliusson, Benjamin Kibebe, Håkan Svensson, David Ljung, Dulee Johnson och Miran Burgic. Och några till som jag inte kommer på nu.

* * *

Och så ett grattis till mittbacken Niklas Backman som är uttagen i U21-landslaget till matchen mot Portugal den 2 mars. Backman kallas in efter återbud.

* * *

Nej, nu är det fan sen. Men har du ett företag som sponsrar AIK Hockey kan du vänta dig ett  tiggarbrev på söndag eftermiddag (när jag återhämtat mig från lördagen). Det handlar givetvis inte om mig eller bloggen, utan supporterlaget Råsunda FC. Säsongen är snart igång och jag jobbar in i det sista med att hitta fler sponsorer…

* * *

Tack för att du tog dig tid. Vi ses på Skytteholm på lördagen. Och jag räknar iskallt med att komma med lite bilder på lördagseftermiddagen, så håll utkik!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eguren debuterar och nya tröjan!

  1. smehkgfgr skriver:

    3y2rsj lyedwrfblize, [url=http://dpakulgwkaav.com/]dpakulgwkaav[/url], [link=http://cwshljttqwtc.com/]cwshljttqwtc[/link], http://prxgnoucglej.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.