AIK-Flora i bilder

Det var trevligt men kallt att bevittna AIK mot FC Flora på Skytteholm i dag. Kul att träffa alla polare som var bakis från i går, skoj att se Sebastian Eguren och den nya tröjan också. Tog rätt många bilder från matchen, de ligger i bildspelet ov
an.

Matchen på Skytteholm kan ni läsa om på otaliga ställen, och eftersom jag ska iväg på vuxenkalas i kväll koncentrerar jag mig på bilderna från i dag. Skoj var dock, som jag nämnde ovan, att många polare var slitna efter gårdagens fest på Restaurang Råsunda. Och grabbarna från ”Kransen” visade fortsatt fin form ett par bänkrader bakom mig och lillkrabban.

Till skillnad från vad jag trodde kom jag i tid från grabbens turnering i Haninge (där hans IFK Aspudden kom tvåa av fem lag vilket är okej med tanke på att ett par spelare gjorde sin första match, det här laget kommer att dominera i framtiden). Den tidiga ankomsten innebar dock mest att man hann frysa lite extra, även om det var rätt skönt i början med runt nollgradigt.

Nya tröjan var snygg och givetvis dagens diskussionsämne, tillsammans med Sebastian Egurens debut. Jag vill se honom i ytterligare någon match innan jag uttalar mig, men han såg ut att ha ett fint tillslag.

* * *

I Dagens Media kan man läsa en intressant artikel om AIK:s nya paroll: ”Kom och ta oss!” och ”Guld i ryggen. Guld i sinnet. Keep it black” som ska vara ett svar på IFK Sillstryps slogan ”Nästa mästarna”.

* * *

Drygt 1 400 åskådare såg AIK besegra FC Flora, det är en besvikelse. Inte minst eftersom jag hånade Djurgården sedan de bara haft 1 200 åskådare mot Gefle. Men de flesta kanske höll på Gefle, vad vet jag. Eller så passade de bara på eftersom de inte får se sitt lag i hemmapremiären.

AIK:s mål gjordes i alla fall av Daniel Tjernström vilket startade ramsan ”Tjerna till landslaget”, han assisterades av just Eguren. 2-0 vräkte Miran Burgic in. Matchen slutade 2-1 efter en frispark av gästerna men inhoppande Pontus Engblom kunde gott ha hängt en balja. Så, nu fick jag i alla fall lite om matchen.

* * *

Mötte en polare på t-banan och han hade snackat med en polare som kände en person som… Nu börjar det bli rörigt, men det handlade om att han fått höra från ”säker källa” någonting om att Tomi Maanoja var idrottsinvalid. Jag vet inte, jag tycker att han ser helt okej ut i matcherna. Kanske menade han att han inte kommer att bli helt 100-procentig, vad vet jag? Eller så är det bara snack.

* * *

Olle, du får hata bloggen hur mycket du vill, jag har inga planer på att lägga ner den. Eller, när du lärt dig fickparkera så lovar jag att ta mig en funderare.

* * *

Och så hittade jag en text på AIK:s hemsida:

”Söndagen den 28 februari, mellan klockan 13 och 15, signerar Daniel Tjernström och Kenny Pavey årets matchtröjor i Stadiums butiker. Då har du också chansen att vinna en egen, signerad matchtröja.

Kenny Pavey träffar du på Stadium Sergelgatan och Daniel Tjernström på Stadium Solna. Välkomna!”

* * *

Första halvlek var annars rätt bra. Vi saknade dessutom Antonio Flavio och Dulee Johnson som båda är skadade.

* * *

AIK:s nya strumpor var iskalla, fick mig att tänka på Dick Lidman typ 1994. Visst spelade de i helrandiga strumpor?

* * *

Kul också att en kille på tuben kom fram och tackade för en bra blogg, någon jag omnämt i somras. ”Jag fick mina fifteen minutes of fame”, flinade han. Tyvärr uppfattade jag inte hans nick som jag antar var kopplat till Gnagarforum. Kom gärna fram igen. Och tack själv.

* * *

Annars sägs den nya matchtröjan äntligen har den ”rätta” gula nyansen (hävdar Johan Segui). Jag hävdar att den är för lysande, nästan med dragning åt neongrönt. Men det kan ha att göra med det svarta, att det blir en synvilla. Eller så är det fel på mitt färgseende.

* * *

Charliee Mian och Antonio Flavio ramlade in strax innan matchstart. Tror att Flavio var den som fick stående ovantioner även om Blackbeats ”Cee” också är poppis.

* * *

Hahaha… Vad är det för dårar vi har i föreningen? Don Björn och Mutumba dominerar.

* * *

Snart är det party, orkar inte läsa igenom denna text heller utan måste sova middag… Vi ses ute i vimlet i natt.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.