Ett avslöjande och lite annat

08 Fotboll är igång, AIK tillåts inte flytta derbyt mot Djurgården, supporterlaget Råsunda FC behöver en keeper akut och så har jag varit i kontakt med den unge anfallaren Admir Catovic som är aktuell för AIK. ”Jag gjorde bra ifrån mig i Väsby så de ville testa mig i AIK”, berättar han för bloggen.

Vad kan vara roligare än att se Inter mot ChelseaGiuseppe Meazza? Jo, skriva en massa skit i en blogg förstås. Jag lovade att kolla läget med anfallaren Admir Catovic som tränat med AIK ett tag, och det gjorde jag. Och den här gången fick jag faktiskt svar från en spelare på Facebook, och det är ju trevligt (det har jag nog inte fått sedan jag skickade ett fyllemeddelande till Kenny Pavey från Kina, fast så är ju Pavey jävligt skön också). Det var ingen längre konversation, men ändå intressant info som jag fick fram. Klart är att han är aktuell för A-truppen.

– Ja, annars hade ja inte tränat med dom… Jag gjorde bra ifrån mig i Väsby i höstas så de ville testa mig i AIK, berättar Admir Catovic för 171 24 Solna.

Nu har jag förvisso träffat Admir ett antal gånger eftersom han hänger en del i Ulriksdal där jag tidigare jobbade som fritidsledare och där han då och då dök upp och lirade lite boll med ungdomarna och hängde med polarna. Men för ordningens skull berättade jag att jag bloggar om AIK.

– Jodå det har jag koll på… Men AIK och jag skulle ta ett snack i mitten av februari, vi har inte gjort det än men de kommer säkert och då ska vi komma överens om jag ska spela i AIK eller inte. Jag kom till AIK skadad och har kört mycket rehab så kanske är det därför som det dragit ut på tiden men nu är jag helt frisk.

Den 22-årige anfallaren har just nu ett år kvar på kontraktet med samarbetsklubben Väsby. Han tillhörde AIK mellan 2004 och 2006, de två senare åren med A-truppen. Han gjorde sitt första mål med A-laget i Superettan 2005 då Västra Frölunda besegrades med 3-0. För att förstå hur länge sedan det var kan jag meddela att spelare som Arash Talebinejad, Daniel Hoch och Gabriel Petrovic spelade med AIK då.

Catovic, ursprungligen från det som nu heter Bosnien-Hercegovina, har vunnit juniorallsvenskan med AIK. I finalen ådrog han sig en utvisning efter två gula kort. Under en period var han som jag minns det på väg till Bulgarien och han inledde 2009 i Syrianska där det blev några inhopp innan han återvände till Väsby. Någon gång kring årsskiftet 2008/2009 försökte jag också att få honom till supporterlaget Råsunda FC, haha.

Fan, när jag kollade matchfaktan från Frölunda-matchen ser jag att IFK Norrköpings mittfältare, eller om han var försvararare, Kristoffer Arvhage spelade i AIK då, det har jag förträngt. Kanske någon kan berätta hur bra eller dålig han var eller vad som hände efter sejouren i AIK? Krävs förstås ett visst psyke att spela för Sveriges största klubb, var kanske det.

* * *

Läser på AIK:s hemsida att man i två instanser överklagat matchtiden för derbyt mot Djurgården klockan 12:30 söndagen den 2 maj. Det är förstås trist att det inte gick igenom, AIK förlorar folk på dessa tidiga söndagsmatcher, något som ledande personer tidigare beklagat när jag pratat med dem, bland dem Johan Cederbrant.

Signaturen ”SkitSur” på Gnagarforum angående matchtiden ochd et faktum att det ska kunna locka barnfamiljer: ”Vem tar med sig sitt barn på ett derby???? Min lilla (10 år) får inte gå i alla fall…”.

En söndag vid lunch, för mig personligen går det alldeles utmärkt. Jag tar definitivt med mig min sjuårige son Albin på matchen, han debuterade i ett ”riktigt” derby redan förra året (Uteliggarna-AIK). Jag vet faktiskt inte vilka det är som inte går för att matchen går på en söndag, mitt på dan.

* * *

Annars pratade jag med AIK:s Jimmy Wallingstam i dag, i samband med en nyhet kring huliganlagen. Jimmy har jag känt i många år nu, en riktigt bra kille som tidigare var ordförande i Black Army. Artikeln ligger här på siten.

Så har jag försökt att styra upp en intervju med Sebastian Eguren, också i jobbet. Ringde upp kommunikationschefen Sophie Josefsson som verkade vara på ett sprudlande humör och verkligen var trevlig och tillmötesgående, och sånt är som alltid kul. Som supporter kan en så kort fras som ”vi ses!” göra en på gott humör. Så där är det när man är lite insnöad på det här med AIK…

Det jag fick berättat för mig var anledningen till att träningsschemat inte är uppdaterat, det beror helt enkelt på att vädret ställer till det. Sophie kunde inte svara på om AIK skulle träna på Skytteholm eller ute på Bosön ens i morgon, torsdag. Men att lördagens match skulle bli av var hon tämligen övertygad om, alltså att den spelas på Skytteholm.

* * *

Råsunda FC är annars i stort behov av en målvakt till på lördag då vi kör vi första försäsongsmatch, mot Sollentuna Fotbolls P17. Någon som är någotsånär vass och kan tänka sig att ställa upp? Eller vet någon annan som kanske kan var det? Vi spelar i Sollentuna klockan 14:30. Våra två ordinarie målvakter är upptagna. Min mejladress står nedan, tack på förhand.

Och när jag ändå tar upp det, så är vi på jakt efter fler spelare som kan spetsa till truppen, vi är fortfarande i behov av hungriga och seriösa spelare med AIK-hjärta.

* * *

Grattis till stafettguldet Sverige! Och på Giuseppe Meazza slutade det 2-1 till Inter. Fast jag är den typen av supporter som hellre ser AIK träna i februari än kollar på CL-fotboll på teve. Än är det dock lite för kallt för träningar… Och lite ostadigt schema för att boka upp något.

* * *

Nu körs Aerosmiths klassiker ”I don’t want to miss a thing” på min Spotify och allt jag kan tänka på är ”Blades of Glory”, haha. En rulle i världsklass! Annars har jag precis upptäckt gruppen på allvar, de är bra.

* * *

Som så många verkar ha längtat, 08 Fotboll är tillbaka hos Svenska Fans, innehållande AIK-polarna Jesper Hofmann och Christopher Kviborg (ja, jag vill kalla dem AIK-polare, vi har ändå varit tjenis med varandra en tid och jag gillar dem bägge väldigt mycket som personer).

Jag såg mitt första program någonsin (!) och det var riktigt bra. Intressant det som Hofmann sa om Eguren också:

– Realistiskt sett tror jag inte att man kan få en mycket bättre spelare till allsvenskan. Han är aggresiv, han har vinnarskalle och han är en med allsvenska mått mätt en riktigt bra poängspelare. Vi AIK:are vet hur jäkla bra Eguren är.

Sedan orkar jag inte kommentera så mycket mer kring Eguren, så mycket är redan sagt. Fast jag undrar när jag får debutera i 08 Fotboll (med min oerhörda scenskräck skulle det nog bli humor/kalkon-teve).

Vill dock tillägga att det är intressant snack
kring klubbkänslor i programmet, in och kika själva på Svenska Fans.

* * *

Ser att min kompis ”Fimbultrollet” på Gnagarforum skriver att de två sista hockematcherna lär bli någonting alldeles extra: ”Det ryktas att det kommer storsatsas på dom två hemma-matcherna som är kvar i hockeyn. Häng med på tåget! Köp förköp!”

Amen…

* * *

Läser hos FotbollDirekt att supercupfinalen mot IFK Göteborg kan gå inomhus, och egentligen spelar det ingen roll för mig, vi spöar sillarna ändå. Frågan är dock om matchen då ska spelas i Tipshallen i Växjö eller något liknande? Läs mer här.

* * *

Trist med Tre Kronor, det var spännande de tre sista minuterna. Då hade jag vaknat och det var allt jag fick se.

* * *

I dag vill jag gratulera Mattias Moström som fyller år!

* * *

För övrigt sägs det att ”The A.I.K. song” som jag recenserade tidigare kan komma att premiärspelas på fredagens fest ute på Råsunda. Fan att jag jobbar, ska se om jag inte kan svänga förbi i alla fall, ska ju bara upp så förbannat tidigt på lördagen.

* * *

Annars kan man ju ifrågasätta hur mycket avslöjande det är med mina uppgifter om Catovic, men för en del är det säkert en nyhet.

Jag kan tänka mig att hans eventuella framtid i AIK hänger på om CH Jagne lånas ut till Sandefjord eller inte. Allsvenskans fönster är öppet till den sista mars (enligt Häckens trevlige tränare Peter Gerhardsson för övrigt), men jag vet inte hur det ser ut i övriga Europa, förutom de stora ligorna som är stängda. Och då tänker jag lite på Miran Burgic.

* * *

DÄR fick jag svar från en tidigare keeper, som tycker att det är för kallt för att spela fotboll i helgen, haha. Jävla damspelare…

* * *

Och så till sist en klassiker från det moderna internets barndom, den finska discokursen. Obetalbar, så bra hade inte ens Will Ferrell kunnat göra det:

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.