Tur att man slipper åtal

Föga överraskande har polisen lagt ner förundersökningarna kring de gnagare som stormade Gamla Ullevi efter SM-guldet i höstas. Helt riktigt förstås, ska man straffas för glädjeyttringar?

Vi var många som sprang in på Gamla Ullevis gräs efter den magiska matchen då AIK äntligen tog hem guldet igen. Jag hann aldrig bli orolig, men det framgick ganska snart att polisen skulle försöka att identifiera de som sprang in på planen, men det har man alltså lagt ner nu.

Man skyller på att det är för svårt att identifiera AIK:arna, och då antar jag att man inte fått någon hjälp från Solnahåll. Det är ju en och annan person man känner igen om man går igenom bilderna hos exempelvis Bildbyrån och Scanpix. Men förmodligen har man inte fått någon hjälp, med tanke på hur många som identifierades i samband med gallerskakningarna mot Hammarby 2004. Där räddades en annan av någon snäll lirare på kansliet, och det är jag tacksam för i dag.

– När det gäller IFK:are har vi betydligt större egen kunskap, dessutom har vi färre problemsupportrar att hålla reda på, säger Erik Nord som var kommenderingschef vid polisens insats under matchen i höstas, till TT.

Så det man konstatera är att AIK inte hjälpt till i identifieringen, och det ska de ha all heder för. Däremot så riskerar supportrar fortfarande åtal för andra förseelser.

Värt att nämna är att man fick kramar av både ledare och personer som jobbar inom AIK säk, och de känner garanterat igen många. Givetvis ska man inte åtalas för att man visar glädje!

* * *

Kul annars att det är lite kravaller även för oss icke kategori c-supportrar, tänker då närmast på bussarna som ersätter tunnelbanans röda linje, av mig även kallad Orientexpressen (var ursprungligen en tågförbindelse mellan Paris och Istanbul). Ni har kanske läst om ”bråket” när flera hundra skulle in i en buss. Jag tycker det är kul, paniken lyser i vissas ögon och en del skriker rakt ut. Jag bara garvar vid de tillfällena, jag har stått på ståplats i 19 år och är hur lugn som helst.

För övrigt är Expressen värst med sin sensationsjournalistik. ”1000 personer i bussbråk i Stockholm”, haha… Ja, 1000 personer slogs! Haha… Eller hur. Det var inget bråk, det var lite trängsel.

Jag har för övrigt otur i lokaltrafiken, i söndags blev vi påkörda av en lokalbuss i Motala och dagens buss gick inte alls via t-banans dragning som det var tänkt, den körde förbi typ alla stationer på väg mot Norsborg så jag kom av i Skärholmen när jag egentligen skulle till Mälarhöjden. Jag fick aldrig någon förklaring till varför bussen plötsligt skippade typ hela röda linjen.

Ja, det här har inte så mycket med AIK att göra, men bara för att ni bönder ska veta vad som händer i en världsmetropol som Stockholm. Jävla lallare som sköter trafiken. Slick som jag är kom jag förstås på första, bästa buss. Men så har vi ju erfarenheten av trängsel förstås…

* * *

Tomtarna på förbundet har fattat att vi har vinter i Sverige, och tvärtemot vad man tidigare trott kan omgångar komma att skjutas upp. Bara att hoppas att inte några matcher skjuts upp för oss, till efter sommaren, då vi ännu så länge bara har Sebastian Eguren till den sista juni.

Även SEF ska dock ha en känga för planeringen, även om ingen hade kunnat förutspå en vargavinter. VM är väl inte heller helt lätt att korta ner. Men… Vi är gnagare, alltid klagar vi på nåt. Det är alltid förbundets fel.

* * *

Det blir inget KHL heller, men eftersom jag inte alls är insatt i det där tänker jag inte ens kommentera det förutom det faktum att jag personligen skiter i vilka AIK möter, jag är där för AIK:s skull. De hade kunnat spela i division 4 och jag hade varit där. Rysspengar kan inte köpa min själ i alla fall, men nu tippar jag att AIK behöver ännu mer stöd för att klara sig.

Hur som helst,  Black Armys ordförande Victor Capel tar upp saken på BA:s hemsida där han också tar upp fotbollen som kan komma att snöa bort. Jag känner Victor, han är en bra kille och kommer ofta med vettiga saker.

* * *

Helgens match mellan AIK och Flora spelas på lördagen istället för söndagen, är rätt övertygad om att det var den ursprungliga matchdagen. För på lördagen har jag lagt träningsmatchen mellan Sollentuna Fotboll P17 och supportergänget Råsunda FC. Synd att det krockar, men vad fan ska man göra?

* * *

Eftersom jag redan pratat lokaltrafik kan jag lika gärna ta upp vädret… Det kan bli någon plusgrad både fredag och lördag, så passa på att gå ut och njuta och stöd AIK på lördagen.

* * *

En Bajen-kompis fyller annars 31 och jag är bjuden på fest på lördag. Det kan bli intressant… Hon är dock inte så hardcore, men jag vet inte hur det är med polarna. Det är dock upplagt för övergångsdiskussioner och klubbkänslor känner jag redan nu.

* * *

Nu har jag viktigare saker för mig än att skriva en massa dravel. Ursäkta att jag spårade i dag… Det här kan vara mitt ointressantaste inlägg på väldigt längre.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.