Vänd hatet inåt, Bajen

Bajen var först med en uppblåsbar Barbara, men AIK:s kategori C-följe slog tillbaka på Söderstadion. Än så länge är det rätt harmlösa grejer efter Sebastian Egurens övergång till AIK, dock är det irriterat. Men förstår inte supportrarna att det inte är AIK eller Eguren som gjort fel?

Sebastian Eguren skriver på för AIK och Bajens supportrar spårar. Jag förstår dem fortfarande, jag hade också lackat, tro mig. Men någonstans har hela den här historien gått snett, väldigt snett. För precis som så många andra redan konstaterat så är det inte Eguren eller AIK dessa förvirrade bajare ska hata, givetvis handlar det om den egna klubben som körts i botten av sina egna spelare och ledare.

Visst, jag står fast vid att Eguren, för sin och sin frus skull, kanske borde försökt gå till en annan klubb än AIK som är storebror i det här fallet och givetvis hatas av HIF-supportrarna. Det kan inte vara lätt att vara lillebror både till AIK och också DIF. Samtidigt så förstår jag inte hur uruguayanen kan vara så hyllad i Bajen-leden, han har gjort 36 matcher i klubben! Att sedan Pontus Kåmark jämfört honom med legendaren Johan Mjällby och AIK? Ja, det är nästan så att man själv rodnar, fast det senare är ju inte Bajens fel.

Jag skrev att det ännu så länge var harmlöst mellan supportergrupperna, och det är det. Sthlm Södra publicerade en bild på en hängd docka, och AIK:s grabbar svarade med att hänga upp den på Söderstadion med en KGB-tröja och publicera den på Sverigescenen. Det första var pinsamt men returen på SöS är humor, men kan vi inte låta det stanna där när det gäller Eguren? Och Bajen, eller KGB eller Ultra Boys eller Tumba eller vilka de nu må vara, borde ta det lugnt. Skulle en AIK-spelare attackeras så har jag svårt att se AIK:s grabbar sitta och rulla tummarna, utan kommer att slå tillbaka. Kan ni inte attackera er egen ledning istället som kört klubben i botten? Det har ni ju gjort tidigare.

Vidare står jag fast vid det jag sagt i flera år, vill folk göra upp i Farsta eller någon grusgrop i norrort på lika villkor så fine, men passa er för att attackera AIK-spelare.

Både Sthlm Södra och Sverigescenen skriver om den infekterade övergången, de senare skriver dessutom kul och läsning rekommenderas. Jag är för övrigt inte ute efter att döma eller såga någon (vem är jag att göra det?) men för min del tycker jag gott att det är bra nu vad gäller övergången (så får väl kat C-supportrarna slå varandra på käften för att de hatar varandra och ingenting annat).

* * *

Annars är det skoj att se att Haris Laitinen, som inte kom överens med Hammarby om ett nytt avtal, gått till Assyriska. Nye tränaren Rikard Norling var avgörande, säger han till Fotbollskanalen. Assyriska och Syrianska kommer att bli spännande att följa i Superettan. Bajen kommer att få det jobbigt, det är jag övertygad om.

* * *

Glöm inte tillställningen Skål för Gnaget på fredag, lär bli någonting alldeles extra. Dock inte för mig, grabben har fotbollsturnering på lördagen med sitt IFK Aspudden och det är samling klockan halv åtta på morgonen för vidare färd mot Haninge. Dessutom jobbar jag till halv tolv på fredagen… Ridå liksom.

* * *

Miran Burgic är på väg bort och det känns ju trist. Samtidigt… Utan skador hade han kanske gjort stordåd, nu har vi inte haft så stor nytta av honom. Och vad jag har förstått kommer AIK att förstärka med en offensiv kraft från Sydamerika i sommar.

Hoppas samtidigt att AIK kommer överens med Sandefjord angående CH Jagne så att han lånas ut dit och att Yussuf Saleh också hittar en klubb. Båda behöver speltid.

Sedan är jag lite nyfiken på hur AIK ser på Admir Catovic som varit med A-laget en del nu. Ska nog ta och höra med honom, återkommer om jag får svar.

* * *

AIK Hockey levererade och besegrade VIK Västerås med 4-0 på bortais på måndagskvällen, detta samtidigt som Almtuna och Malmö torskade. Fan vad kul det ska bli med kvalserien!

Stöd AIK hemma mot Mora onsdag den 3/3 klockan 19:00!

* * *

Johan Mjällby spelade med AIK 1984-1998 och 2005-2006. Därmed var han med i truppen när AIK vann guld både 1992 (mottog ingen medalj) och 1998, dessutom har han ett äkta AIK-hjärta. Jämför ALDRIG Eguren med Mjällby igen, Kåmark.

* * *

Annars har Eguren redan brytit med sin tönt till rådgivare, Terje Liveröd. Det skrev Expressen under måndagen.

Texten är skriven av Daniel Kristoffersson som är en bonde som täcker främst fotbollen i stan, dock en riktigt trevlig bonde som jag sprungit på en del. Senast på Bosön i lördags, och han frågade hur det gick med bloggen. Tycker att han skriver bra grejer.

Nu kanske inte ni minns det, men det var han jag snackade med i somras, då han hyllade stämningen bland de blivande guldspelarna på Karlberg och sågade densamma på Kaknäs och ute i Årsta eller vart det nu är Bajen håller till. Det är alltid intressant att surra fotboll med insatta lirare.

För övrigt sprang jag också på han som är drivande bakom Metro-sporten i lördags, presenterade mig och fick svaret ”Jag vet vem du är”. Han var å andra sidan gnagare…

* * *

För övrigt blir jag och Blondinbella snart kollegor. Ska bli…intressant. Tack för att ni tog er tid…

* * *

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.