Tack för tårtan, Cattis

 

Hockey är mysigt. Det har jag konstaterat i dag, när AIK besegrade Björklöven med 4-1. Det är någonting speciellt med människorna på Hovet, som i dag när födelsedagsbarnet Cattis bjöd på kaffe och tårta.

Jag brukar beskriva mina besök på Hovet som ”trevliga” och i dag slog det mig lite vad det är som är så speciellt: det är alla stofiler, original, kufar eller bara sköna lirare. Det är lite speciella människor man ser på Hovet, människor med stora AIK-hjärtan som gått på matcherna år in och år ut, vecka efter vecka under säsongerna. De är verkligen hardcore!

Nu låter det som om jag tycker att folket på Hovet är konstiga, men så är det inte alls (eller okej, halvknäppa människor finns det överallt). Det som slog mig i dag var att jag börjat närma mig den här AIK-familjen, för även om jag inte kunnat gå på så mycket hockey som jag velat har jag fått kontakt med många, inte minst via träningsmatcher i fotboll och besök på Råsunda och runt om i landet.

Det jag försöker komma till är att jag gillar den här AIK-familjen, de känns verkligen genuina. Jag minns inte vad alla heter, och det är lite pinsamt, men en del namn börjar sitta. Och en som jag vill lyfta fram i dag är Cattis som fyllde år (47 tror jag hon sa) så jag och Abbe sneakade tårta, det fanns i mängder i utrymmet där matchfunktionärer, publikvärdar och andra brukar hålla till. Det har blivit något av en trevlig vana att gå dit i någon paus och snacka skit.

Något mer att reflektera över från i dag? Matchen var ganska spännande i två perioder tack vare en mycket duktig keeper i Björklöven, detta i en match där även vår hjälte Christopher Heino-Lindberg var mycket bra. Stämningen var dock bedrövlig och bara drygt 1900 pers hade hittat till Hovet, och stämningen blev ruggigt sömnig.

För att återgå till den alltid så sköna Cattis får jag passa på att gratulera. Jojje var också och nallade tårta och jag tröstade Cattis med att hon i alla fall var långt efter Jojje i ålder, men blev tillrättavisad eftersom han hävdade att hans tidigare 20-åriga förhållande inte räknas…

Saknar annars sköna lirare som Charlee Mian och Antonio Flavio på Hovet, det var länge sedan jag såg dem. Fast å andra sidan är ”Cee” såvitt jag vet kvar i Asien så han får väl med sig Flavio när han och tjejen är hemma igen.

En som inte saknades i dag var Karla som nöjt påstod att han skulle starta en anti Jocke Hall-blogg, haha…

Hörde talas om att AIK börjat twittra resultat från träningsmatcher. Klubben hänger med bra på många fronter.

Det är säkert old news (hey, har varit borta i en vecka) men jag fick i alla fall höra att Georges Laraque inte var aktuell eftersom han då skulle behöva köpas loss. Synd som fan.

Lite bilder från i dag finns i bildspelet ovan.

Annars måste jag sluta att jobba så mycket kvällar och att åka på semestrar, på sistone har jag missat bucklorna i AIK-shopen (det var väl där de var?), hyllningen av fotbollsspelarna på Hovet och förra söndagens julgransplundring – och det stör mig givetvis. Det är ju sådana saker som är kul att vara med om och även tycka till om.

Något som inte förändrats under min semester är Gnagarforum, nu ligger skiten nere igen…

Under söndagen genomförde Råsunda FC årets första fyspass och den sköna samlingstiden på Skytteholm var 09:45. Enligt uppgift bestod passet av fyra kilometer joggning, intervallträning och drygt en halvtimme fotboll.

Själv jagar jag vidare för att hitta sponsorer inför säsongen, det går lite trögt. Nu ska jag dock ta AIK Hockeys matchprogram till hjälp, där finns många sponsorer med AIK-hjärtan. Skam den som ger sig…

Så vill jag tacka min kompis Tobias Bonnevier för tiden i Råsunda FC när han nu, i brist på jobb här, flyttar till samhället Göteborg. Sportsligt ska vi klara oss då han på grund av utlandsvistelser, skador och brist på fotbollsskor bara gjort 11 matcher under 2007 och 2009 (tre mål och fyra assist), men det är en skön kille vi torskar.

Skoj, såg att bloggare Axel Franzén mejlat mig då han var intresserad av att följa RFC lite och det är klart att han får det.

Så, nu funkar Gnagarforum igen vilket är ruskigt sweet.

Passar på att ännu en gång tacka Markus Jonsson för hans tid i AIK eftersom han i helgen blev klar för grekiska Panionios.

…och där var det error på GF igen.

Hur oseriös jag än brukar vara så vill jag säga att mina tankar i dag går till min farmor Mary. Var stark och krya på dig.

Väntar på ytterligare bilder från Jesper Zperman, polare och tillika målvakt i Råsunda FC. Hans hemsida finns här.

Mats Rubarths band Casablanca kan komma in på Tracks-listan. Gå in och rösta på ”Downtownhär.

Nu måste jag sätta igång och fixa lite här hemma, har inte packat upp än. Ha det så bra så länge. Och för att se veckans semesterbilder går det bra att kika här.

jokim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.