En bedrövlig fredag

 

Jag hade stora förhoppningar inför Almtuna borta och det såg så bra ut efter första perioden innan bönderna vände och vann. Sedan blev det utgång, det blev inte mycket roligare, kvällen var redan sabbad.

Efter att ha jobbat, sprungit på bolaget och sedan mött upp polarna Patrik, Pohlman, Kim, Tobbe samt Thomas och hans farsa satte vi oss på tåget mot Uppsala. Det blev en trevlig uppresa i alkoholens tecken, sådär lite lagom.

Det gick förvånansvärt smidigt att ta sig till arenan och dessutom inte så dyrt, speciellt inte när man åker buss på en ungdomsbiljett, dessutom med samma tillbaka från arenan. Matchen började riktigt bra, AIK tog ledningen med 2-0 i första och det såg väldigt bra ut. Sedan tappade de allt. Det var dåligt drag bland de tillresta gnagarna, jag drog igång klacken en gång men var inte på topp och hoppade ner.

Precis som med senaste hemmamatchen jag var på var det många som saknades, eller snarare det var inte så många på plats som jag kände. Trodde fler skulle närvara, när det var fredag och allt. Men min bloggkollega Marie Liechtenstein var i alla fall på plats. Hon pratade något om Svenska Hockeyligan och hur förbannad hon var på dem, men min inte riktigt vad det handlade om (och dessutom ville hon ta upp saken själv). Hon är riktigt bra och skriver intressant, läs gärna hennes hockeyblogg här på Nyheter24.

Gränbyhallen såg annorlunda ut än jag mindes den för några år sedan, då jag gick in i motståndarklacken och körde ”Kom igen Gnaget” vilket resulterade i tumult. Faktum är att jag gick över i slutet av matchen även i går, lack för förlusten och lack på att alla deras ramsor var snodda. Men det var mest barn där, och klackledaren i bockskägg var så ful att jag tyckte synd om honom så det enda jag gjorde var att följa slutminuterna från hemmasektionen, frustrerad över hur AIK tappade matchen.

Hemresan blev inte så kul, redan på bussen från arenan lackade jag på en kille som skrek fittnollåttor då bussen var så packad att dörrarna inte gick att stänga. Jag fick honom dock effektivt att ta tillbaka det han hade skrikit och be om ursäkt, då var han inte så kaxig längre. Busschauffören var dock rolig, han var helt rabiat och skrek helt okontrollerat ut över hela bussen eftersom dörrarna inte gick igen och bussen inte kunde åka. Har aldrig sett eller hört något få ett sånt spel, haha.

På tågresan hem tömde vi restaurangvagnen på öl (okej, det fanns inga mängder kvar) och även om det var småtrevligt var min kväll redan förstörd. Och inte blev det bättre när vi drog till Söder och satt på ett lokalhak när jag ville dra vidare. Jag vet inte, men när jag brukar gå ut händer det grejer. Jag är inte mycket för att sitta och snacka i tre timmar på en restaurang och klockan var efter midnatt. Till sist gick vi till ett ställe på Västgötagatan som kort och gott hette Södermalm. Men det var för sent, nattklubben kunde inte rädda min miserabla kväll och jag drog vid halv två eller så, efter att ha lackat på polaren Thomas som drivit med mig hela kvällen, kändes det som i alla fall. Det i kombination med att jag inte var på topp (jag fick ju inte gå på Kellys) sabbade kvällen.

Smokinglirarna fyller år, så grattis från mig. En fest arrangeras på Restaurang Råsunda lördagen den 6 februari, samma dag som AIK spelar försäsongsmatch på Skytteholm. Bland annat blir det tacobuffé, om det innebär att Anders Svensson är där låter jag vara osagt. Läs mer på deras hemsida.

Jag minns några i går som sa till mig att skriva om hjälten George Laraque som fått sparken från Montreal. Enligt Aftonbladet vill AIK ha den tuffe forwarden som spelade med Gnaget under NHL-lockouten 2004/2005. Och jag minns honom med värme.

Jag vet inte hur mycket jag kan påverka, Anders Gozzi berättar redan för tidningen att kontakt är tagen med hans agent. Laraque, som kom med Mattias Norström, har sagt att han gärna spelar med AIK igen. Det är bara att hoppas…

För övrigt vill jag tacka er som jag träffade och som berömde bloggen. Och be om ursäkt för att jag hade en blåblå Adidas på mig i går, något som Pohlman var snabb med att påpeka, haha.

AIK tar emot OskarshamnHovet i morgon, missa inte.

Nej, nu ska jag lägga upp lite bilder från i går, tagna med min sunkiga mobilkamera. Tack också till Thomas som skickade över ett gäng bilder. Se bildspelet ovan.

Bra: Drar till Egypten i morgon.

Anus: Är sliten och förbannad efter i går.

Ja just det, en sak till… Casablancas video för ”Downtown” är släppt. Och mycket riktigt skymtar man mig längst fram i publiken, kolla efter en tomte i svart piké och grå mössa. För den som missat det lirar Mats Rubarth bas i det sköna bandet.

Vet också att sångaren Anders Ljung är från syntpopbandet Space Age Baby Jane, som var med på AIK:s dubbelplatta för ett gäng år sedan. Enligt uppgift är han bror med den gamle fantommålvakten Bernt Ljung. En rätt soft låt här nedan:

Läs mer om Casablanca på deras Myspace-sida.

…och där ringde Thomas. Vi är lite lugnare i dag, no hard feelings.

För fler bilder rekommenderar jag Jojjes sida. Lustigt, såg honom aldrig i går.

Nu drar jag strax på semester som sagt, kommer hem nästa söndag. Får se om jag kommer åt bloggen från Egypten… Ha det bra så länge.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.