Hey hey, Almtuna away

 

 

Äntligen bortamatch i hockeyn, jag och polarna drar nämligen till Uppsala på fredag för det stekheta mötet med Almtuna. Sedan blir det segerparty i stan.

Jag höll på att börja med att ta på mig en miss från gårdagen, då jag garvade lite åt att liberiansoccer.com skrev att Birmingham vill ha Dulee Johnson. I en kommentar påstods det att artikeln var typ två år gammal… Men faktum är att det står att AIK är dubbla mästare i artikeln. Hur som helst ser jag det fortfarande som ruffel och båg.

Fick en liten gliring för att jag bara snodde nyheter från Gnagarforum. Och ja, man hittar förstås en del där, och när man som jag jobbat 8:30 till 22:30 så är det lite svårt att hänga med i allt som händer på nätet och kring AIK, och då funkar ju GF väldigt bra.

Almtuna away var det ja, har mig veterligen inte varit på någon bortamatch i hockeyn sedan Södertälje SK i kvalserien förra året (när grabbarna klev in i SSK-klacken). Polarna Thomas och Patrik styr upp en halvstressig resa upp på fredag och har räknat ut att det ska kosta 270 kronor tur och retur inklusive matchbiljett. Helt okej för mig. Nu låter jag ju sjukt snål, men jag är inte så tät för tillfället.

Jaha ja, nu ser jag att Dulee uttalat sig igen. Innan lät det som om han ville lämna för en större klubb så fort som möjligt, men nu låter det lite annorlunda. Läs artikeln på Aftonbladets sajt.

Och när vi ändå är inne på Aftonbladet så körde de en skön ripoff på min nyhet att Miran Burgic varit på väg bort. De nämner till och med Österrike, det enda land jag tog upp. Och skriver ”Sportbladets källor” medan jag är tämligen säker på att de tagit uppgifterna från denna blogg. Anledningen är att såvitt jag vet är det mycket få som kände till att Sloveniens förbundskapten velat att Burgic skulle flytta och spela tidigare på året (än i allsvenskan) om han skulle ha en chans att kunna komma med till VM i sommar.

Har jag redan skrivit detta? Minns inte men tror inte det, och orkar inte kolla.

När vi ändå är inne på media så sökte jag jobb på Fotbollskanalen, där jag har en tidigare kollega som jobbar. Nu trivs jag väldigt, väldigt bra på Nyheter24 men ville ändå se om man var intressant. Det var man inte, haha.

Anledningen? För lite erfarenhet. Och det är lite lustigt när jag jobbat som just webbreporter i 4,5 år plus totalt något halvår på Nyheter24, kan internet mycket bra och är bra på engelska, bland annat efter att ha pluggat i USA. Dessutom har jag följt allsvenskan i 19 år.

Så jag skickade ett mejl till Olof Lundh och skrev att de som var aktuella för att komma på intervju måste vara väldigt rutinerade, och ja, det var de fick jag till svar. Jag tror mer att det handlar om mig som person, för sett till erfarenheten borde en intervju åtminstone vara aktuell.

Fast jag vet inte, det skulle kännas sådär att jobba för en myglare. Som mottagit svarta pengar för att lyfta fram vissa spelare från en speciell spelaragentur, tror det var 2005 eller 2006 som det avslöjades. Vem agenten var? Kent Carlzon som även var inblandad i IFK Göteborgs skattefusk (affären kring Stefan Selakovic).

Jag har en längre tid känt att jag dippat, har inte haft speciellt kul sedan jag fick chansen att lägga upp mina semesterbilder. Jag har tänkt att det varit en skitblogg under det förbannade vinteruppehållet (ja, syftar på allsvenskans uppehåll) och blir sjukt glad när någon hör av sig och skriver någonting positivt.

Som signaturen Steken på Gnagarforum: ”Din blogg slår alla sportsidor i Svearike. Bra mix mellan personliga inflikar och ren fakta! En av få bloggar jag läser -> keep up the good work.”

Det gjorde mig skitglad förstås medan jag vidhåller att det är mycket dynga här, haha. Och nej, det skriver jag inte för att fler ska hylla bloggen. Jag tror dock att det blir bättre när grabbarna börjar träna på hemmaplan igen…

Annars är man inte prio ett bland spelarna, och det kan jag köpa. Har fortfarande inte fått något svar av Martin Lorentzson som jag ville ställa lite frågor till, samma sak med John Guidetti (är ”vän” med båda på Facebook) och inte heller Jos Hooiveld, som jag tyckte mig fått bra kontakt med, har svarat på det mejl jag skickade i samband med övergången. Så kan det gå… De är väl inte så förtjusta i skvallerkärringar, supporter eller ej.

Såg ni Mats Rubarth och hans CasablancaP3 Guld under gårdagen? Vidhåller att deras låt ”Downtown” är skön. För mig andas det LA-inspirerad sleazerock. Nu är jag ingen expert i ämnet, men… Önskar dem förstås all lycka.

Det var ruggigt skoj att vara med vid deras videoinspelning på Pub Anchor för ett par helger sedan. Men jag är rätt säker på att jag blev drogad (får skylla på det om jag träffar Mats igen) eftersom det inte är normalt att ha jordens minneslucka efter tre glas vin och fem öl.

Annars har jag börjat kika lite på kändisbloggare här på Nyheter24 och jag är lite avis på en sak: är man profil och åtminstone skriver lite kul så blir det intressant bara någon beskriver vad som finns i ens rum för tillfället. Skulle Martin Mutumba blogga om vad han hade för kläder på sig för dagen så skulle många läsa det med intresse, och då är det ju inte så svårt.

Nyheter24:s Quetzala Blanco tyckte förra veckan att jag borde börja köra dagens outfit, om inte annat för att det skulle reta många fotbollssupportrar, haha. Men nej, dit kommer vi inte komma.

Nej, nu ska jag faktiskt sätta mig ner och jag sponsorer till Råsunda FC. Ja, kan inte riktigt släppa det där med fotbollsföreningen. Jag har tre kärlekar och det är Albin, AIK och Råsunda FC. Mycket av mitt liv

kretsar kring det när jag inte jobbar (och även när jag faktiskt jobbar så kretsar en del kring de tre stöttepelarna i mitt liv, åtminstone i sinnet). Det finns inte så mycket plats kvar i mitt liv, kanske därför jag varit singel  i 2,5 år…?

En rättning angående den fest/strippkväll i Tyresö där en del av intäkterna går till AIK Hockey: partajet går av stapeln den 27 februari och inte januari som jag skrev. Tack till signaturen Nisse för rättningen. Läs mer här (Facebook).

Det innebär också att jag är på hemmaplan då och kan gå, om jag inte drar på semester igen… Yes!

Sökte spelare i går och det var en liten succé, flera har hört av sig. Vi har en ganska bra trupp och söker spetskompetens, spelare som verkligen kan lyfta det här laget upp från skiten (läs: division 7). Faktum är att vi vann division 8 första året vi var med, 2007, men året efter gjorde de om systemet och tog bort sistadivisionen. Vi är bra mycket bättre nu men ändå har vi inte fått det att stämma, men jag tror mycket på 2010, och det menar jag verkligen.

Min adress står som vanligt längst ner om man är intresserad av att provspela med ett gäng sköna gnagare.

Kom hem i den andra halvleken av Sveriges landskamp mot Oman och även om Per Karlsson och Daniel Örlund var med kunde jag inte riktigt intressera mig för resterande del av matchen, det är ju inte AIK direkt.

Örlund, som bekant är förlorad till Rosenborg, ska dock ha skött sig helt okej. Annat var det med ”Pertan”, och här klistrar jag in vad min kompis ”Pohlman” skriver på Gnagarforum:

”Pertan däremot kan ha varit Sveriges sämsta spelare. Tveksam i huvudspelet, problem med att få bort bollen, flera ggr blev det bara rakt upp och väldigt sällan med adress. Förlorade lite för många dueller vid inlägg och hade problem med att samla upp vissa löpningar vid kontringar.

Nu spelade han inte direkt med några han känner sedan tidigare och det är två månader till seriepremiär men jag tycker vi i AIK har ett ganska stort problem i att Nisse vid behov inte kan gå in i mitten då truppen inte innehåller någon annan vänsterback.”

Blev för övrigt lite glad av en Ultras Nord-sticker som jag hittade på min gata i Telefonplan där jag för tillfället bor (se bildspelet). Och just det, jag vill byta min fräscha 2,5:a i Aspudden mot en pisskvart i krokarna, om någon har något trevligt att erbjuda. Om ingen vill flytta in hos mig förstås.

AIK Hockey lever, se de sköna videointervjuerna på Blackbeat genom att klicka här.

Läs om videoinspelningen, och se bilder, med Mats Rubarths band här.

Bra: Almtuna away fredag.

Anus: djurgården. Alltid.

Ska någon med ut och fira tre poäng på fredag så går det bra att höra av sig. Söder ligger bra till, om inte annat träffar man ofta lustiga lirare där.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.