Härlig Leksandskross!

 

Tisdagen hade kunnat sluta värre förstås, för på ett kokande Hovet krossades Leksand med 4-1. Samtidigt sägs Dulee Johnson vara på väg till Birmingham – och jag bara garvar.

Själv förbannar jag mig för en sak, nämligen att jag jobbade istället för att se AIK möta Leksand på tisdagskvällen. Jobbar extra på en ungdomsgård och med lite framförhållning, det hänger en del gnagare där, hade jag förstås sett till att vi gjort en utflykt till Hovet i kväll. Men jag är inte känd för att vara bra på att planera saker i tid.

Hur som, Leksand besegrades med 4-1 och AIK tog därmed in på serieledarna, det börjar se riktigt, riktigt bra ut. 7 823 åskådare, en riktigt bra siffra förstås och AIK är formstarkt: man har på sistone tagit 20 av 21 pinnar! Enligt uppgift var det, äntligen, en riktigt stor klack igen. Någonting säger mig att intresset är på väg tillbaka, även om vi inte får glömma hur det såg ut förra matchen (AIK mot Bofors, 2-1).

Nästa hemmamatch är på… söndag. Jag har redan beklagat mig över att jag kunnat se en (!) match på snart tre månader på grund av jobb och semester, och på söndag drar jag till Egypten. Är det inte jäkligt typiskt? Nu kollar dock min kompis Thomas Örnstad upp Almtuna borta på fredag. Och där påmindes jag om en klassiker som ägde rum för ett antal år sedan, när vi hade en partyresa dit.

Jag gick helt enkelt in i hemmaklacken, tystade de förväntansfulla supportrarna och när jag fått allas uppmärksamhet skrek jag ”KOM IGEN GNAGET” mot AIK-klacken som hakade på, haha. Det blev snabbt lite kaotiskt på läktaren, och några hade redan kutat över för att rädda mig från arga hemmasupportrar. Det var en kul resa. Nästan i klass med Sundsvall away i hockeyn då sovande supportrar på hemvägen fick könshår klistrat runt munnen med nagellackslim. Men det är en annan historia. Skönt att ”matchtrapport” kan glida in på mig. Igen.

Men i alla fall, nu har supportrarna förhoppningsvis vaknat till liv i den allt mer spännande allsvenskan, och fatta när det blir kvalserien. Går det bra där så är det ett fåtal som rakryggat kan säga att de räddade AIK Hockey, och då syftar jag på dem som gått hela säsongen och tidigare, även om alla intäkter för AIK förstås är välkomna intäkter. Jag kommer att kommer att stå rakryggad, om ni inte kräver att man ska ta ledigt från jobbet för att följa AIK. Vissa gör säkert det, men jag har inte den ekonomin.

Matchen i dag? Den fick jag med ena ögat följa via streaming på jobbet, dock utan ljud då ungdomarna lyssnade på musik från datorn. Det var dock kul med chatten som fans, att folk kände igen en och undrade varför jag inte var på matchen och en berömde även bloggen, kul.

Så rapporteras Dulee Johnson vara aktuell för Birmingham, det är i alla fall vad siten liberiansoccer.com fått uppgifter om. Hur trovärdigt är det? Visst att han är bra, men att en liberiansk sajt ”säger sig ha fått uppgifter…”. Bara en sån sak att det inte är några som helst citat gör att jag bara garvar åt uppgiften – och inte åt Dulee som spelare.

Om vi säger så här: jag som jobbar lite extra som reporter skulle inte ta i den ”nyheten” med tång. Förmodligen Dulees agent eller något liknande som hört av sig till sajten.

Sedan arrangerar gnagare i Tyresö en fest där en del av intäkterna går till AIK Hockey, och det känns fan stort. Att det dessutom blir en strippklubb efter midnatt gör ju inte saken sämre… Men jag är bortrest då, den 27/1. Läs mer på deras event på Facebook.

AIK har tagit fram småsköna t-shirts, med texten ”Kom och ta oss” och med inspiration från Gudfadern. Kolla in AIK-shopen.

Råsunda FC har nu gjort klart med en keeper med division 1-meriter, så jag vet inte riktigt var Jesper Zerman ska göra nu? Kanske fylla på vattenflaskor, en uppgift jag är småtrött på. Samtidigt har flera (på pappret) duktiga spelare hört av sig och anmält sitt intresse. Träningarna börjar om knappt två veckor och är man duktig och vill vara med och skriva fotbollshistoria så nås jag på adressen nedan.

Finns för övrigt några bilder från Zerman i bildspelet. Och hans fotosida hittar ni här.

Finns ett gäng bilder från i dag på bildspelet längst upp. Inklusive en bild på mig som lärarvikarie från tisdagen.

Alla hockeybilder är från Bildbyrån, men systemet suger getpung just nu och jag kan inte lägga in info om bilderna, fixar det under onsdagen. Förbannade jävla server error som jävlas med mig när jag egentligen behöver sova.

Nu skiter jag i det här. Tack för att ni tog er tid och också till hjältarna som krossade Leksand, med eller utan min närvaro.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.