Gott nytt svartgult år

 

Dagen innan nyårsafton dök det upp en del snack kring AIK. Mest konkret är att Walid Atta stannar och krigar om en plats samt att hockeykeepern Fredrik Holmgren lånas ut. Och så fick jag en vink om att Ivan Obolo blir kvar i Europa…

Vi kan ta det från början, och då tänker jag på Walid Atta. Han figurerade rätt mycket i pressen på tisdagen, sedan Trelleborgs Allehanda avslöjat att han besökt Trelleborgs FF. Och eftersom jag är väldigt förtjust i den mannen så hörde jag av mig på Facebook och önskade honom lycka till hur det än går, även om jag helst ser att han stannar, vilket jag också skrev.

Fick ett glatt svar under onsdagen och därför fick vi på Nyheter24 en exklusiv nyhet: efter samtal med Björn och Micke beslutade sig Walid för att stanna i AIK, vilket gjorde mig riktigt glad. Läs min artikel här (och glöm inte att komma tillbaka hit sen).

I hockeyn lånar man ut målvakten Fredrik Holmgren till klubben med det töntiga namnet Nyköping Sunlight (får nästan Djurgården Lions att låta ganska bra). Tyvärr betalar bönderna inte Holmlunds lön. Läs mer här. Utlåningen gäller just nu som längst till januari ut och tanken är att han ska få speltid.

Markus Jonsson öppnar för en fortsättning i AIK. Jag skrev det tidigare, men hur kan en 28-årig landslagsmeriterad högerback och straffspecialist, som dessutom står utan kontrakt vid 12-slaget i kväll, misslyckas med att hitta en klubb?

Jag menar inte att det är den gode Markus det är fel på, det jag frågar mig är hur högt rankade allsvenska spelare är? Det är en bra spelare, okej att han inte sticker ut eller tunnlar folk (eller som hjälten Gary Sundgren gjorde på 90-talet, dribblade av folk som siste man) men ändå.

Visst ser jag gärna att Markus blir kvar och efter vad han berättat för mig trivs både han och sambon i Stockholm, och någon annan klubb i Sverige lär inte ha varit aktuell. Men samtidigt, hur blir det med nye Martin Lorentzon från Assyriska som är högerback? Och Walid Atta som blir kvar, vart ska han spela i sådana fall?

Det rapporteras att anrika Real Sociedad, för närvarande topplag i Spaniens andraliga, är intresserade av Ivan Obolo. Samtidigt uppges den spanska division tre-klubben Barcelona Atletico vara redo att betala drygt fyra miljoner kronor för vår kanske viktigaste spelare.

Tidigare har han sagts vara på väg hem till Argentina, och det känns inte lika hett. Och nu kan jag inte hålla mig längre… Jag surrade med hans svenska flickvän (heja Facebook) häromdagen och av nyfikenhet så testade jag henne och frågade om hon skulle till Argentina i vår men fick svaret att hon skulle göra ”ett tappert försök att stanna i Europa”. Det kan man ju tolka lite hur man vill (och tolkar jag det som att hon vill stanna i krokarna med Ivan).

Och vad händer egentligen med Nisse Johansson? Det var ju i princip klart med ett nytt kontrakt över 3-4 år. Jag tror att firma Micke och Björn har haft mycket att göra i dagarna, jag vet definitivt att man träffade Walid Atta på onsdagen och så har vi ju Nisse och Mackan Jonsson.

Just det, höll på att glömma en av mina favoriter, nämligen Bojan Djordjic som skotska Hearts ska vilja låna. Det verkar dock inte så troligt att det kommer att ske. Läs om Bojan i Aftonbladet.

Glädjande att hockeygrabbarna lyckades vinna den viktiga matchen hemma mot Sundsvall (7-1!), skoj också att drygt 4000 pers dök upp på Hovet för att stötta skuldtyngda AIK Hockey. Har hört att det var bra stämning också.

Nästa chans att stötta AIK Hockey hemma är mot Västerås onsdag den 6 januari. Typiskt, måste försöka att fixa med arbetstiden, men det ser inte omöjligt ut att jag äntligen får besöka Hovet igen.

Nyår närmar sig… I år blir det lugnt. Några av er har kanske läst hur det gick förra året? Var ensam på en buss långt ute på Värmdö där jag hamnade i tjafs med några djurgårdare, var tvungen att hoppa av mitt ute i ingenstans och det slutade med att jag somnade i ett stall med två hästfiltar över mig. Det var kallt och jag luktade häst i ett par dagar efter det.

För ännu längre sedan var jag i Salem på en fest på nyår, måste ha varit runt 1995. Då pallade jag inte att gå från en fest till nattbussen utan somnade i en lekstuga inne på en villatomt i värsta snöstormen. Det var också kallt, men jag slapp lukta häst.

En annan nyårsfest, när vi ändå är inne på det, var i en håla i USA där jag pluggade i min ungdom. Vet inte varför men polisen kom till huset och jag minns att jag hoppade ut från ett fönster på andra våningen och flydde fältet. Det var verkligen white trash-lirare jag hängde med, hann bli lite nojig. Humor.

Inväntar fortfarande svar från Martin Åslund om att spela med Råsunda FC (man kan ju alltid hoppas). Jag vet inte, kanske skrev jag för långt och desperat, men för att ni ska förstå vad det handlar om fick hjälten följande mejl av mig:

”För att göra det hela lite klarare (eller luddigare) så vill jag ändå passa på att berätta vilka vi är och vad vi står för. Jag var tidigare med i Black Armys styrelse och fick då en dröm om att starta ett fotbollslag för gnagare. Det blev dock inte av men tanken fanns hela tiden kvar och hösten 2005 tog jag tag i det. Vi kallade till ett öppet möte i Black Armys lokal, och bildades samma kväll i slutet av 2005. 2006 spelade vi elvamanna i Korpen, 2007 vann vi division 8 och 2008 och 2009 har vi tyvärr bara hamnat på övre halvan i division 7. Det hoppas vi kunna ändra på till nästa säsong.

Vi är alltså gnagare i laget och vi är seriösa och tränar på Skytteholms konstgräs 1-2 gånger i veckan (lite beroende på spelschemat) och vi har rönt hyfsad stor uppmärksamhet bland annat på AIK:s hemsida, på Svenska Fans, i Offside och i Aftonbladet bland annat.

Vi har samtidigt lyckats knyta till oss spännande sponsorer med AIK-koppling (Panaxia och Smiths Bil tex) men jag känner att få med en tidigare AIK-spelare skulle betyda väldigt mycket för oss, på alla fronter. Både vad gäller övriga spelare och när det gäller att hitta ny
a spelare och sponsorer.

Jag är inte så naiv att jag tror att det är varje spelares dröm att komma till oss, jag förstår att man hellre kör med polare. MEN, hade jag spelat i AIK så hade jag älskat att få chansen att ge någonting tillbaka, och jag kan lova att det skulle uppskattas och uppmärksammas av andra AIK-supportrar.

För mig personligen var du en stor hjälte under många år, och det gäller nog de flesta i truppen. Så ja, det skulle betyda hur mycket som helst att få någon som dig till föreningen. Det är inte kul när man ser en spelare som Andreas Andersson gå till ett lag bestående av journalister, bajare och djurgårdare, då har jag misslyckats.

Ursäkta att det blev lite långt, men det här är Råsunda FC och vi älskar AIK precis som du.

Mvh Joakim Hall”

Jag vet inte, går det att säja nej till det? Förhoppningsvis inte. Annars hoppas jag fortfarande på tränare Peter som jobbar på en målvakt och en mittfältare med division 1-meriter. Någon annan sugen? Min mejladress står längst ner. Vi är också intresserade av träningsmatcher våren 2LAX10.

Passa på att stöd AIK genom att handla hos The Terrace som nu dessutom har en rätt schysst rea. Kolla in deras hemsida.

Snackade med min chef Ehsan Fadakar i dagarna. Sa att jag kände mig motarbetad för att min blogg tog mycket längre tid att ladda än andras. ”Ja, men om du slutar att ha 80 bilder per inlägg så kommer det att gå snabbt” var svaret. Jag garvade gott åt det.

Haha… Martin Mutumba toppar På Stans lista över största hjältarna i Stockholm. Dessutom är bilden, där han håller i en LAX, fantasisk. Se listan och läs en intervju här.

Djurgården har värvat tre nya spelare hastigt och lustigt. Signaturen ”Hydro” på Gnagarforum sammanfattar det ganska väl:

”De har värvat en spelare som AIK nobbade, en FM-spelare (Football Manager, min anm.) och en spelare man aldrig hört talas om.”

Vad säger ni, börjar det bli långt nu? Känns som om man går lite på tomgång mellan säsongerna. Det hjälper ju om man får någon kommentar till skiten man skriver, ibland undrar jag om det är någon förutom min farsa som läser, haha.

Just det, Mats Rubarth lirar i något nytt band. Jag som är ett fan av pudelrock tycker att de gör rätt skön musik. En demo finns på MySpace.

Tack för att ni tog er tid, för att ni finns och gott nytt år AIK-vänner.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.