Efterlyst nästa, Frölunda?

 

Det rådde slagsmål i samband med utomhusmatchen mellan Frölunda och Färjestad, en match som skulle sätta Europarekord men som kantades av skandaler. Kommer Efterlyst att ta upp kaoset och jaga supportrar nu?

Givetvis refererar jag till det Efterlyst som för en tid sedan tog upp AIK-supportrar som stormade nya Gamla Ullevi (rörigt, jag vet) varefter man jagade supportrar med blåslampa. På gamla Nya Ullevi (ännu rörigare) rapporteras det om biljettkaos och slagsmål när fans inte kom in på arenan. Jag antar att Hasse Aro redan sitter och filar på ett program med tjockisen GW (ser inte han väldigt Bajen ut?) där man ska sätta dit supportrarna. Eller vänta, det gäller kanske bara supportrar från Stockholm? Fan vad förbannad man blir bara man tänker på det.

Det roliga i sammanhanget är att Frölunda inte lär slå Europarekordet. Jag tror att när alla plåtar var sålda hade man cirka 100 pers mer än på den tidigare rekordmatchen, men nu vände en del för att det var för fullt. Fan, de lyckas inte med mycket där nere i Sveriges baksida.

Glädjande besked från AIK Hockey i alla fall, sett till vad SVT Text skrev på måndagen ser det hyfsat ljust ut genom att man säljer aktier i AIK Hockey AB. Men oavsett hur mycket pengar man får in i en klumpsumma överlever inte hockeyn utan sin publik. Därför fortfarande oerhört viktigt att folk går på hemmamatcherna, närmast på tisdagen. Jag tror att det kan bli någonting alldeles extra.

Sedan har vi det här med KHL. Är ju ingen hockeydåre även om jag går på alla matcher jag kan (vilket tyvärr är för få på grund av mycket jobb), spontant tycker jag dock att det klingar illa att spela i en rysk liga. Men min polare, som råkar vara lite mer insatt än vad jag är, hävdar att så kommer hockey-Europa ändå att se ut inom tio år… Elitserien kommer att vara död. Ställer mig tveksam till det, men vem vet?

AIK vill ha sju miljoner kronor för Ivan Obolo hävdas det i argentinsk press. Jag vet inte… Men det är ju på pengar in, och vad händer om vi behåller Ivan mot hans vilja? Det verkar ju som om han är sugen på att byta klubb och tjäna en hacka, och vem kan klandra honom?

Som någon skrev på Gnagarforum… Visst är killen riktigt duktig, men vi snackar om att glänsa i allsvenskan. Inte direkt bland toppligorna i Europa. Är inte vi på typ 26:e plats?

Stefan Batan har ännu inte svarat på min fråga hur han såg på flytten till DIF. Däremot fick jag i dag svar av hjälten Martin Åslund som jag frågat om han vill köra med Råsunda FC. Han verkar dock vilja spela högre upp, alternativt med polare i Korpen.

Fan, skulle vi bara få ett namn, en duktig spelare med förflutet i AIK… Det skulle betyda så jävla mycket för oss, på alla fronter. Men det ser ändå ganska ljust ut tycker jag. Förutom den ekonomiska biten, får ge mig ut på allvar och leta fler sponsorer snart (och önskar att spelarna fick arslet ur vagnen och gjorde samma sak).

Det där med hockeyn är lite som man skriver på Sverigescenen. Oavsett hur det går i slutändan måste vi göra vårt bästa redan i dag och går det käpprätt åt helvete är vi många som kommer att kunna stå rakryggade (jag har redan fått skit för att jag jobbar på tisdagen, men jag går som sagt på så mycket jag kan och hade säsongskort förra säsongen, dessutom betalar jag ofta dubbelt eftersom lillkrabban bruka haka).

Har fått skit för att jag skriver exakt allt som händer, och därmed namedroppar. Så jag ska försöka lilla lite lågt, även om det inte blir lika skoj… På måndagen fick jag i alla fall ett lite otippat meddelade från typ världens vackraste tjej, som visade sig vara en flickvän till en av AIK:s största stjärnor. Hon undrade helt enkelt om hon fick ta några av mina bilder för privat bruk, och givetvis fick hon det, är ju bara roligt.

Jag gör inget speciellt med bilderna, så det är fritt fram att kopiera dem, lägga ut på fejan eller whatever. Så ni vet.

Läser på Väsbys silly season-sida att Tomi Maanoja kan spela med dem under vårsäsongen, och att Akropolis Niklas Rönn blir hans backup. Alltså, jag vet inte… Hade Örlund varit kvar hade jag kanske trott på det om Tomi velat ha spelatid. Vem ska vara backup till Bergh om Maanoja försvinner? Lee Baxter? Eller är Daniel Andersson på gång igen?

Blir det målvaktsskiften ska jag försöka värva Thomas Thudin från Väsby. Shit, killen fyller 37 i mars, börjar bli dags att trappa ner…

Haha… Slog mig just att jag drömde om Sophie Josefsson i natt, hon bjöd på skumpa vid någon presskonferens och verkade gilla mig. Fast jag vet ju att det inte är så, haha. Stor humor.

Stort av innebandyn att stödja AIK Hockey genom att köpa aktier. Läs mer här.

Neeeeeeeeeeeeeej! Walid Atta är enligt Trelleborgs Allehanda aktuell för Trelleborg och andra klubbar. Jag förstår att killen vill ha speltid men jag tycker att det är fantastiskt tråkigt. Jag har skrivit det förr, men sett till hans personlighet är han en av mina absoluta favoriter i truppen.

AIK – Sundsvall på Hovet i kväll!

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.