2LAX9 – en tillbakablick

 

Detta fantastiska år lider mot sitt slut så jag tänkte att det är dags för en liten summering, färst och främst av bloggen. Man har ju haft några ups and downs, läs Bulten Gate, men det mesta är positivt.

Det är svårt att summera allt som hänt förstås, speciellt när man är så förvirrad som jag är. Det som skapade mest uppståndelse var förstås utskällningen av ”Bulten”. Det blev väldigt omtalat på framförallt Gnagarforum, men även ett par bloggar tog upp det. Det ledde till att jag slutade blogga (vilket några tyckte var ganska bra, men de flesta sade sig tycka att det var trist).

Bloggen är död

Ja, sedan tog det inte så lång tid att börja skriva igen. Jag fick någon veckas ledighet men kände att det verkligen kliade i fingarna. Så jag gick med på att börja igen, bara om Nyheter24:s grundare och djurgårdare Douglas Roos sponsrade supporterlaget Råsunda FC.

Då har man trillat dit igen

Joakim Hall bloggar igen (Nyheter24)

Ett av mina bättre minnen från året är spelarmiddagarna på kortidsboendet Kombo. Det var hur stort som helst att få träffa spelarna och givetvis ungdomarna som bor där. Vi har kontakt än i dag och senast i helgen var jag förbi och fikade.

Sjukt rolig fredag

Sedan var det lite kul när någon drev med Dulee Johnson. Ja, det var såvitt jag vet Hooiveld som gjorde det… Nu hittar jag inte mitt gamla blogginlägg, men även Nyheter24 skrev om det.

Här hånas AIK:s Dulee Johnson (Nyheter24)

Så ska jag förstås inte missa guldet. Det har fortfarande inte riktigt satt sig hos mig, det var mer en tomhet. Jag tror att det kommer att kännas mer i mars, då spelarna går ut på planen och vi fans står på läktarna som SVENSKA MÄSTARE!

Och det är lite drygt, men jag vill än en gång passa på att tacka Micke Stahre för att han bjöd in mig till guldfesten på Ambassadeur. För mig är det hur stort som helst.

Nu funkar inte min artikel om guldet av någon anleding, men jag har ett inlägg med en himla massa bilder från guldet:

2LAX9-bilderna ni missat

Och så gillar jag mitt första inlägg efter senaste semestern, mycket för att jag är så ego. Det finns ett gäng privata semesterbilder där…

Ett försök till en summering

Ja,
egentligen har det ju hänt hur mycket som helst, det gäller att hänga med i bloggen varje dag. Mest uppskattade är inläggen från Karlberg eftersom jag under året sällan jobbade dagtid. Jag hoppas kunna jobba likadant även 2LAX10.

Ja, så ska man icke förglömma att Blackbeat tog bort länken till mig, delvis för att jag kallat Josefsson och Yderberg för milf respektive het, eller något i den stilen. Jag var dock helt lugn med det, no hard feelings.

Vad hände, Blackbeat?

Värt ett omnämnande är också ”grabben” Jens som gjorde ett gästinlägg. Okej, alla gillade det inte, någon skrev att det var sista gången han läste min blogg… Hur som helst, från mig och många andra var det ändå uppskattat. Det inlägget är ett av flera som jag tyvärr inte får fram, trots att jag har länken. Den är som raderad.

Nu är det läge att tacka alla som läst bloggen under året och be om ursäkt till de som känner att jag trampat på dem. Jag vet att jag inte alltid är så smidig. Tack till er som kommenterat bloggen på matcherna, på stan och wherever. Ni är rätt många.

I bildspelet ovan finns ett gäng bilder tagna under året.

Så vad hände i helgen? Polarens polare fyllde 25 så han firades. Två bajare vad med, bägge var som jag förstod grabbar varav den ene faktiskt varit med och startat KGB. Han var dock väldigt trevlig, och det är faktiskt skönt när hängivna supportrar ändå kan bete sig som vuxna människor, och jag hade ett intressant samtal med honom om just det.

Alla är ju inte lika mogna… För ganska snabbt efter att jag dragit till Kellys hamnade jag i diskussioner med två bajare som sade sig tillhöra KGB och i alla fall den ene var jävligt på, han tyckte att jag skulle pysa från Söder. Men när jag nämnde den där grundaren, samt de två som jag halvkänner från Tumba-gänget, så chillade han lite. Jösses, låt mig bara få dricka mina öl och lyssna på skön musik.

För övrigt undrar jag varför jag dras till de här snubbarna. För ett par år sedan skulle 5-6 bajengrabbar spöa mig på Gröne Jägaren.

Som jag nämnde under gårdagen så är Andrea Doria utmanade i en träningsmatch. Fatta att få spela mot Andreas Andersson… Jesper Hussfelt svarade och var trevlig trots att han hade läst bloggen där jag sågade hans gäng. Men det handlade ju mest om bitterheten för att vi gick miste om Andreas Andersson, och det förstod även han. Verkar vara en trevlig prick den där Hussfelt.

Och vad gör hockeykrigarna, och framför allt Fredrik Holmgren? Den senare slängde in puckarna när Mora vann med 5-1 på söndagen. Holmgrens räddningsprocent (83,3) gladde bara Moras spelare och fans.

Sundsvall hemma på tisdag, missa inte den. AIK Hockey har aldrig behövt lika mycket stöd som man gör i dag. Klubbens vädjan borde ha kommit för ett år sedan. Det var då jag fick höra att man hade åtta miljoner i skulder. Jag tror bestämt att jag var första ”media” att skriva om det och jag fick lite skit då, men det skulle visa sig att jag hade rätt…

Och så skriver Fotbollskanalen i dag att AIK och Stahre ska snacka kontraktsförlängning. Härligt!

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.