Det är inte mycket som händer just nu…

 

Det är rätt lugnt på AIK-fronten nu, om man bortser från hetsen kring hockeyn. Och mitt i all hets där, glöm inte bort fotbollen, de brukar behöva cash så tidigt på året som möjligt så gör som jag, köp ett årskort.

Det här är ju en lite trist period sett ur fotbollsögon och föreningen har inte mycket inkomster. Ja, det ser nog bättre ut ur souvenirsynpunkt än vanligt tack vare guldet och så tro jag att åtminstone Ivan Obolo säljs i januari. Det är en känsla jag har… Men i övrigt är det bra om folk köper årskort så snart som möjligt, jag köpte ju ett i julklapp till mig själv.

Det har hetsats mycket för AIK Hockey men det kan inte bli för mycket. I första hand tycker jag att man som supporter ska gå på matcherna och gärna där spendera lite pengar som går till AIK (läs: köp souvenirer).

Tidigare hade AIK ett populärt café på ena långsidan, såg lite AIK-sponsorer där och annat folk, men det gillade inte de som har försäljningen på Hovet så det fick tyvärr stängas ner. Trist.

Har ju varit en skön debatt om att skänka pengar via SMS. Nu har i alla fall Black Army ändrat texten något på sin hemsida. Det är självklart att de som tillhandahåller tjänsten tar en liten del av slanten. Vill man inte SMS:a kan man skänka pengar direkt till klubben.

BG: 5136-7647 och PG: 37 24 46-5.

Såg att IFK:s keeper och stolpflyttare Kim Christensen även fuskade i den avgörande matchen mot AIK, och det finns bildbevis (se ovan).

Så vad har jag gjort i dag? Var faktiskt förbi korttidsboendet Kombo, anledningen var att den sköna liraren Gökhan ringde och frågade om jag ville kika förbi, och det ville jag förstås. Där var även hans bror Sami, Olivia och så Jacob som jobbar med de härliga kidsen.

Där blir det alltid en del snack kring AIK (och tjejer om man snackar med Gökhan, som mest av allt imponerats av CH Jagnes tjejer). Fick också höra att den härlige killen Per Karlsson varit förbi flera gånger och käkat. Vore skoj att träffa honom där någon gång, ska vara en väldigt sympatisk kille.

Efter det blev det en snabbfika hos syrran, en sväng förbi Nyheter24 för att hämta lite saker och sedan vidare till Söder för att käka med en tjejkompis som jag inte träffat på 15 år. Det var skoj.

I kväll ska jag till ett ställe i stan, men det är mycket hysch-hysch kring det så… Vi låter det stanna där. Ja ni ser, det händer inte så himla mycket just nu.

Sedan har jag fått höra att en spelare i fotbollstruppen har sagt att han vill flytta för att få speltid, och jag klandrar honom inte. Jag ber att få återkomma i ämnet.

Längtar till försäsongen tar vid, men bävar lite inför januarifönstret. Det är ju inga dussinlirare vi har, tur dock att de står under kontrakt (Jonsson undantagen).

Cred till vem-det-du-var som öppnade en hockeyportal med nödvändig info kring AIK Hockey. Ingenting jag behöver personligen, har hyfsad koll ändå, men tanken är god. Kolla in sidan här.

Kanske bäst jag slutar här, eftersom jag är uppe i en halv flaska rött. Vi hörs gnagarvänner.

Ah, hann i alla fall med att höra av mig till sportchefen Jesper Hussfelt om en träningsmatch mot Andrea Doria. Ska de sno ex-gnagare så får vi väl försöka att slå dem på planen istället. Forza Råsunda FC.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.