Bitterfitta och julafton

Ni kommer inte undan för att det är julafton…

Gårdagens roligaste är ju förstås att Andreas Andersson gör comeback – det tråkigaste är att han gör det i ett lag bestående av bajare, journalister, AIK-svikare och, för all del, någon vettig lirare. Då tänker jag framför allt på Christopher Kviborg. Laget? Hårdsatsande Andrea Doria.

Jag gillar att älta om saker, gärna sånt som folk inte bryr sig så mycket om, men så kan jag ju vara en bitterfitta ibland. Men för mig som gnagare är det svårt att släppa att ex-AIK:are väljer bort supporterlaget Råsunda FC för att spela med exempelvis Niclas Kindvall, en av de största svikarna när han 1990 lämnade AIK för IFK Norrköping. Nästan i samma klass som Jesper ”Judas” Jansson (google it).

Lägg till lirare som Jesper Hussfelt (håller på IFK Sill), Simon Bank (Aftonbladet) och Fred Persson (ex-DIF, vilket också är favoritlaget) så kanske jämförelsen blir lite tydligare. Vi är ett AIK-lag, bildat i Black Armys lokal vintern 2005 och som tränar och spelar på Skytteholm. I just det här fallet klarar sig Andreas Andersson eftersom han inte blivit tillfrågad av oss, men jag hoppas att jag i framtiden slipper se gnagare gå till någon obskyr förening som startats av norrbaggar.

Nu har jag bitterfittat mig klart. Förhoppningen står fortfarande till tillfrågade Lee Baxter, Bojan Djordjic och Nicklas Bergh, de vet i alla fall att vi finns till även om det gissningsvis ligger långt fram i tiden innan de varvar ner. Ja, förutom Lee kanske, men han har nog fullt upp ändå.

Så vilka har jag tillfrågat utöver ovan nämnda trio? På rak arm kommer jag på Magnus Hedman, Gary Sundgren, Tomas Antonelius, Pascal Simpson, Kalle Corneliusson, Göran Marklund, Nebojsa Novakovic, Mats Rubarth… Ja, egentligen är det ett 20-tal, dock utan att få något napp.

Inser dock att vi förmodligen måste avancera till division sex först, och helst femman, då blir det nog lättare att attrahera spelare. Hade jag spelat i AIK och slutat men velat hålla igång lite så hade det varit självklart att ställa upp för supportrarna, men jag förstår förstås att spelare går dit de känner folk i första hand. Så det är väl bara att bearbeta dem som spelar i AIK i dag för att hoppas på framtiden…

If you can’t beat them, join them. Får väl fråga Andrea Dorias sportchef Hussfelt om vi kan bli farmarlag eller något liknande så att ex-gnagare kan trappa ner hos oss… Det inkluderar dock inte Niclas ”Chicken” Kindvall.

AIK Hockey behöver fortfarande Ditt stöd. Läser på Black Armys hemsida att man kan skänka pengar via SMS. Några på Gnagarforum har varit upprörda över att en del av pengarna går till operatören, men det är varken någon nyhet eller förvånande. Man ska dock ha det i åtanke. Läs mer på BA:s hemsida.

Supportrar har gjort planscher som man kan skriva ut och sätta upp. En av dem hittar du här. Bra initiativ.

Annars går det fortsatt bra att sätta in pengar på AIK Hockeys konton. BG: 5136-7647 och PG 37 24 46-5. Jag tror bestämt att jag tidigare skrev att man ska passa på att köpa julklappar på Hovet, men det har inte varit någon match sedan dess. Jag är dock känd för att vara lite förvirrad…

Signaturen Jupp, en av mina favoriter här, kommenterade spelschemat i ett tidigare inlägg. Liraren skrev så här:

”Joakim! (och till viss grad Victor Capel). AIK´s premiärmatch skulle först vara 12.30, söndagen den 14:e Mars. Den blev sedan flyttad till måndagen den 15:e mars 19.00.. DOCK!!!! Så har den blivit flyttad igen, efter påtryckningar hos förbundet. Så det slutgiltiga speldatumet samt speltiden är…. 14.30, söndagen den 14:e mars. Så alla AIKare kan i lugn och ro ha sin spelarbussmottagning samt söndagsfylla, för nu är det spikat!”

Det var ju det jag pratat med Black Armys ordförande Capel om, det olyckliga bortfallet när man flyttar en match från mitt på dan en söndag till måndag kväll med tanke på hur jävla kallt det lär vara i mitten av mars. Eller, det var ingen diskussion direkt, det var Capel som informerade mig om att så skulle ske – AIK skulle tappa publik.

Bra, som jag skrev tidigare har även Johan Cederbrant hos AIK ogillat hur tevebolagen flyttar matcher, något han och jag pratade om i höstas.

Sedan ett tack till Johan Almers (en gång i tiden webbansvarig i Black Army) som styrde upp den årliga julfesten på Fågel Fenix i går. Det var trevligt, men jag drog när jag fick höra att sällskapets snyggaste tjej var där med sin kille.

Gick förbi Kellys och en förvånad vakt tittade på mig undrande och sa med lite spydighet ”Tänker du gå in här?”. Jag är nog den ende som är 34 år och som ser full ut efter tre öl… Drog tvärs över gatan till Restaurang Gyllene Bågen istället.

Det har börjat ramla in jul-SMS nu, hittills från Lhådan och Bengmark från Råsunda FC. God jul tillbaka till er grabbar, jag pallar dock inte att SMS:a just nu… Där ramlade ett till in från en Mikael Johansson, som jag inte riktigt vet vem det är. Men god jul till dig med! Och där ringde Örnstad… Gulligt. Ursäkta att jag var sjukt stressad.

Försökte faktiskt ringa Anders Gozzi härom dagen, ville höra om det hänt något nytt och om hur han uppfattar allt som supportrarna gör för AIK Hockey. Fick tyvärr inget svar…

I morse när jag vaknade sjukt tidigt och gick in på Facebook började jag fundera lite kring dagens ungdomar och deras ointresse för svensk fotboll. Jag konstaterade för mig själv att vi lyckats på en punkt: vi har sköna spelarprofiler.

Jag tror att dagens kids behöver spelare som de kan relatera till, och då tänker jag inte minst på förortskidsen. En snabb titt på Fejan och vänner till spelare som Bojan Djordjic, Martin Mutumba och CH Jagne och jag förstår att de är stora hjältar för kidsen från dessa förorter. Det är PR som inte kan värderas i pengar.

Själv lockades jag ju inte av spelarna, jag ville vara en del av Black Army, som de tuffa grabbarna där… I dag är väl motsvarande lockelse att vara med i typ de yngsta huliganfalangerna.

Dags att börja göra sig i ordning för julafton. God svartgul jul alla svenska mästare, hoppas ni får många skön
a klappar från AIK-shopen. Och ni andra är inte värda några julklappar alls.

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.